Justerbar Håndvægt Test 2019 – Vi tester de bedste modeller

0

Søger du et justerbart håndvægtsæt til hjemmebrug, så læs med her. I vores justerbar håndvægt test afprøver vi nemlig de mest populære modeller på markedet og fortæller dig alt, hvad du skal vide, før du køber, så du kan finde den model, som passer bedst til dig og dine behov.

Udvalget af håndvægte til hjemmebrug er ganske omfattende på nettet, men hvis du vil have en pladsbesparende model, hvor du samtidig har mulighed for at løfte rigtig tungt, er der imidlertid knapt så mange løsninger. Derfor har vi kigget lidt nærmere på de modeller, som giver dig masser af træningsmuligheder og samtidig optager minimal plads.

Justerbare håndvægte er en glimrende løsning til hjemmetræning, idet du her har mulighed for at variere vægten uden at skulle investere i mere end et enkelt sæt. På den måde sparer du plads, da du reelt set kun skal finde plads til selve håndvægtene og de vægtskiver, som du ønsker at bruge. Ulempen ved de traditionelle justerbare håndvægte er imidlertid, at der ofte er plads til ret få vægtskiver på hver side, hvilket betyder, at du ikke kan få særlig meget vægt på håndvægtene (typisk op til 15 kg på hver håndvægt). Det problem er der imidlertid kommet en løsning på. En række af de nye justerbare håndvægte på markedet har nemlig større vægtkapacitet og er udstyret med smarte justeringsmekanismer, som skifter vægtbelastningen helt uden, at du behøver at tage vægtskiver af og på. De fylder således endnu mindre end de traditionelle justerbare håndvægte, idet de ikke har løse vægtskiver. Derudover kommer de ofte med stander, så de bliver præsenteret på en kompakt og stilfuld måde.

Taurus Justerbar Håndvægt (2.5-15 kg) – BEDST TIL PRISEN!

Denne model fra Taurus er en helt klassisk justerbar håndvægt med 30 mm boring og stjernelås. Her skal du således manuelt skrue stjernelåsen af og på igen, når du vil tilføje eller reducere vægt. Sættet inkluderer en håndvægtstang med gevind og stjernelås på 2.5 kg, 2 x 1.25 kg vægtskiver samt 4 x 2.5 kg vægtskiver, som giver en samlet vægt på 15 kg. Vægtskiverne er i øvrigt i støbejern og har således høj holdbarhed.

Håndvægten købes enkeltvis, hvilket vil sige, at du kan få et sæt til kun 626 kr. Og til den pris får du ganske enkelt ikke noget bedre, hvad angår funktionalitet og holdbarhed. Derfor er denne model den klare vinder af “bedst til prisen”-titlen i vores justerbar håndvægt test.

Justeringsmekanismen er dog knap så fancy og tidsbesparende, som den er på mange af de nyere modeller, som vi har afprøvet i testen. Og dette er som sådan både godt og skidt. For du sparer unægtelig en del tid og kræfter på de smarte justeringssystemer, hvor vægten typisk indstilles nemt og hurtigt via en drejeknap. Omvendt er du sikret lang holdbarhed og driftsikkerhed på Taurus-modellen, da der ganske enkelt ikke er noget mekanik, som kan gå i stykker. Der sker med andre ord intet med produktet, hvis du skulle være så uheldig at tabe det, hvilket ikke nødvendigvis er tilfældet med nogle af de mere mekaniske justeringssystemer.

LÆS OGSÅ:  Fordele ved brug af crosstrainere og motionscykler

Herudover kan den begrænsede vægtkapacitet også være en hæmsko for de øvede brugere, som gerne vil have lidt mere vægt at arbejde med i basisøvelser som brystpres og rows. Du kan dog tilkøbe vægtskiver, men da der er begrænset med plads på selve håndvægtstangen er 20 kg omtrent det maksimale, som du kan få på hver håndvægt. Ikke desto mindre er dette et rigtig godt køb til prisen, der med garanti vil holde i rigtig mange år.

MX55 Håndvægtsæt (4.5-24.9 kg) – BEDST I TEST!

MX55 er et lækkert justerbart håndvægtsæt, som ikke lader meget tilbage at ønske for dig, der ønsker at træne med håndvægte derhjemme. Sættet snupper da også forholdsvis komfortabelt titlen som testvinder i vores justerbar håndvægt test, og det er der flere grunde til. Først og fremmest gør den smarte justeringsmekanisme det utrolig nemt og ligetil at anvende håndvægtene. Du vælger selv det antal kilo, som du vil have på håndvægten via drejeknappen, mens resten af vægtene bliver siddende i standeren. Dette betyder, at håndvægtene varierer i størrelse alt efter, hvor mange kilo du skal bruge, hvilket kan være en fordel ved nogen øvelser, så håndvægtene ikke kommer i vejen for din bevægebane. Her har MX55 en klar fordel i forhold til Bowflex-systemet, idet Bowflex håndvægtene har den samme længde uanset, hvor meget vægt du vælger at tage på. Og da denne model i forvejen er noget større end MX55 kan det give lidt problemer ved træningsøvelser, hvor du skal have vægtene tæt ind til kroppen.

Udover det kompakte format har MX55 også et lækkert design, som giver både håndvægte og stander et stilfuldt udtryk, der uden tvivl vil pynte i de fleste home gyms. På selve standeren har du endda en oversigt, der viser dig hvert justeringstrins vægt i kg og lbs, så du nemt kan se, hvor meget vægt du tager i de forskellige øvelser. MX55 har i øvrigt en vægtkapacitet på 4.5 kg-24.9 kg, der justeres med 2.25 kg intervaller, hvilket betyder, at du med dette sæt har hele 10 håndvægtsæt i et og samme sæt. Sidst men ikke mindst er dette håndvægtsæt udfærdiget i yderst robuste og holdbare materialer, som sikrer dig høj stabilitet under dine træningspas samt en lang levetid på produktet. Du skal derfor ikke være bange for at tabe håndvægtene, da de godt kan klare dette i modsætning til f.eks. Bowflex håndvægtene, som primært består af plastik.

Bowflex SelectTech Håndvægtsæt BF552 (2-24kg)

Bowflex er en af de mest kendte producenter af justerbare håndvægtsæt. Dette skyldes højst sandsynligt, at mærket også producerer en del andet træningsudstyr herunder løbebånd og stepmaskiner. Bowflex har i øvrigt lavet to forskellige SelectTech håndvægtsæt, hvoraf BF552 er det letteste med vægte fra 2 kg og op til 24 kg, som justeres i intervaller af mellem 1-4 kg. Du får således hele 15 håndvægtsæt i et og samme sæt. Vægtskiverne på håndvægtene er udfærdiget i termoplast og har ifølge producenten en særlig robust coating. Dog viser vores erfaring, at plastikken forholdsvis let kan gå i stykker, hvis du skulle være så uheldig at tabe en af håndvægtene.

LÆS OGSÅ:  Kom i bedre form – træn på løbebånd

Bowflex SelectTech BF552 vinder primært point på design og funktionalitet. Sættet er meget bombastisk og mekanisk i udtrykket og ligner mest af alt noget fra science-fiction film. Herudover gør justeringsmekanismen det nemt at vælge det ønskede antal kg. Du drejer sådan set bare på drejeknapperne i begge ender, dog skal disse stå på det samme antal kilo i begge ender for, at du kan få håndvægtene op fra skålene. En af ulemperne ved dette justeringssystem er dog imidlertid, at længden på håndvægtene altid er den samme uanset, hvor mange kilo du vælger. Og da håndvægtene i forvejen fylder en del kan det være svært at lave træningsøvelser, som involverer bevægelser tæt på kroppen.

Bowflex SelectTech BF552 kommer i øvrigt med to skåle til håndvægtene, som kan stå på gulvet eller på en hylde. Du kan dog også tilkøbe en stander til 1.946 kr.

Bowflex SelectTech Håndvægtsæt BF1090 (4.5-40.5 kg)

Bowflex’ store SelectTech model hedder BF1090 og har en vægtkapacitet på 4.5-40.5 kg, som justeres i trin af ca. 2.27 kg. Du har således hele 34 forskellige håndvægtsæt til rådighed, hvis du investerer i dette sæt. BF1090 har i øvrigt vægtangivelse i pund og justeringsmekanismen fungerer præcis på samme måde som BF552. Den helt klare fordel ved dette sæt er den overdådige vægtkapacitet, som også sikrer dig udfordring i øvelser, som involverer de større muskelgrupper som bryst, ryg og ben.

Dette sæt kommer med en solid stander i stål, der præsenterer håndvægtene på stilfuld vis samtidig med, at du sparer betydeligt med gulvplads. Standeren har desuden en god højde, som gør håndvægtene lette at tage op fra skålene og lægge på plads efter brug i forhold til, hvis de bare lå på gulvet. Standeren er derfor et glimrende supplement til sættet og dit homegym som helhed. Du kan i øvrigt også købe dette sæt uden stander til 5.990 kr.

MX80 Vægtstangsæt (9.8-34.4 kg)

MX80 er som sådan ikke et justerbart håndvægtsæt, men vi måtte simpelthen bare have denne nyhed med i vores justerbar håndvægt test. MX80 er nemlig noget så innovativt som et justerbart vægtstangsæt, hvor du både har en almindelig lige vægtstang og en curl-vægtstang til rådighed. Vægtkapaciteten på denne model lyder på 9.8-34.4 kg, som justeres med 2.25 kg intervaller, hvilket giver dig masser af muligheder for at udfordre dig selv både, når du skal arbejde på de store og små muskelgrupper. Variation med curl-stang giver dig desuden masser af træningsmuligheder i forhold til at ramme triceps og biceps mere effektivt.

LÆS OGSÅ:  Målmandshandsker Test - Her de 5 bedste målmandshandsker

Justeringsmekanismen fungerer på nøjagtig samme måde som på MX55. Du indstiller bare din belastning på drejeknappen og får herefter det valgte antal kilo på stangen, mens resten af vægtskiverne bliver siddende i standeren, som i øvrigt medfølger. MX80 er desuden udfærdiget i robuste materialer, som sikrer dig en sikker drift samt høj holdbarhed.

PowerBlock U70 Håndvægtsæt (1-18 kg)

PowerBlock U70 er det mest holdbare håndvægtsæt, som vi har testet i vores justerbar håndvægt test. Vægtskiverne på denne model er nemlig pakket ind i urethane, som er et meget kraftigt og slidstærkt materiale. Disse vægte kan derfor klare en del tæsk og er ideelle til et motionsrum med mange brugere, som ikke altid behandler inventaret med kærlighed. PowerBlock U70 kan indstilles fra 1 til 18 kg via den farvekodede vægtskala i intervaller på 1-2 kg. Du har således 15 forskellige håndvægtsæt at vælge imellem, hvis du investerer i denne model. Du kan desuden opgradere dette sæt med yderligere to niveauer, så du får en samlet vægtkapacitet på henholdsvis 27 og 32 kg.

Selvom PowerBlocks design er flot og de anvendte materialer er robuste, så har sættet en klar ulempe, som kan være til gene for nogen brugere. Du skal nemlig have hånden ned mellem ydersiderne for at få fat i grebet. Og når du trækker håndvægten op fra skålen vil du bemærke, at siderne sidder fast, hvilket gør, at din hånd unægtelig vil støde på siderne, når du f.eks. laver lateral raises, front raises eller andre skulderøvelser, som kræver plads til, at din hånd kan vende vægten. Du har med andre ord ikke særlig megen bevægelsesfrihed til de mere tekniske øvelser. Herudover er massefylden på PowerBlock håndvægtsættet ret stor og kan således gøre det svært at udføre visse øvelser korrekt, særligt dem, der involverer bevægelse tæt inde på kroppen. Sættet inkluderer ikke stander, men dette kan dog tilkøbes for 2.749 kr.

Justerbar håndvægt test – hvilken model skal jeg vælge?

Hvis du søger et justerbart håndvægtsystem, så er der en del overvejelser, som du bør gøre dig, før du køber. Du bør først og fremmest gøre dig nogle tanker om, hvilken vægtkapacitet, som du har brug for og hvilke øvelser, som du gerne vil lave. Begge dele er nemlig ret afgørende for, hvilket håndvægtsæt, der egner sig bedst til dit behov. Vil du eksempelvis gerne udfordres vægtmæssigt på øvelser, der involverer store muskelgrupper som bryst, ryg og ben, så er det vigtigt, at du finder et sæt, der har stor nok vægtkapacitet til at give dig den nødvendige belastning, så du kan presse dig selv og endda øge vægten i takt med, at din styrke vokser. Vil du derimod gerne fokusere lidt mere på de små muskelgrupper som skuldre og arme, så kan det være en fordel at finde et justerbart håndvægtsæt med lavere vægtkapacitet og hvor massefylden på selve håndvægtene varierer alt efter, hvor meget vægt du har på. Dette giver dig nemlig større bevægelsesfrihed til de mere tekniske øvelser med lav vægt.

Del.

Tilføj en kommentar