Justerbar Håndvægt Test – Vi tester de bedste modeller

0

Søger du et justerbart håndvægtsæt til hjemmebrug, så læs med her. I vores justerbar håndvægt test afprøver vi nemlig de mest populære modeller på markedet og fortæller dig alt, hvad du skal vide, før du køber, så du kan finde den model, som passer bedst til dig og dine behov.

Udvalget af håndvægte til hjemmebrug er ganske omfattende på nettet, men hvis du vil have en pladsbesparende model, hvor du samtidig har mulighed for at løfte rigtig tungt, er der imidlertid knapt så mange løsninger. Derfor har vi kigget lidt nærmere på de modeller, som giver dig masser af træningsmuligheder og samtidig optager minimal plads.

Taurus håndvægtsæt (ca 15kg)

Justerbare håndvægte er en glimrende løsning til hjemmetræning, idet du her har mulighed for at variere vægten uden at skulle investere i mere end et enkelt sæt. På den måde sparer du plads, da du reelt set kun skal finde plads til selve håndvægtene og de vægtskiver, som du ønsker at bruge. Ulempen ved de traditionelle justerbare håndvægte er imidlertid, at der ofte er plads til ret få vægtskiver på hver side, hvilket betyder, at du ikke kan få særlig meget vægt på håndvægtene (typisk op til 15 kg på hver håndvægt). Det problem er der imidlertid kommet en løsning på. En række af de nye justerbare håndvægte på markedet har nemlig større vægtkapacitet og er udstyret med smarte justeringsmekanismer, som skifter vægtbelastningen helt uden, at du behøver at tage vægtskiver af og på. De fylder således endnu mindre end de traditionelle justerbare håndvægte, idet de ikke har løse vægtskiver. Derudover kommer de ofte med stander, så de bliver præsenteret på en kompakt og stilfuld måde.

LÆS OGSÅ:  Fitnessjulegaven til ham 2019 - Bliv inspireret af vores Top 10 liste

Bowflex SelectTech Håndvægtsæt BF552 (2-24kg)

Bowflex er en af de mest kendte producenter af justerbare håndvægtsæt. Dette skyldes højst sandsynligt, at mærket også producerer en del andet træningsudstyr herunder løbebånd og stepmaskiner. Bowflex har i øvrigt lavet to forskellige SelectTech håndvægtsæt, hvoraf BF552 er det letteste med vægte fra 2 kg og op til 24 kg, som justeres i intervaller af mellem 1-4 kg. Du får således hele 15 håndvægtsæt i et og samme sæt. Vægtskiverne på håndvægtene er udfærdiget i termoplast og har ifølge producenten en særlig robust coating. Dog viser vores erfaring, at plastikken forholdsvis let kan gå i stykker, hvis du skulle være så uheldig at tabe en af håndvægtene.

Bowflex SelectTech BF552 vinder primært point på design og funktionalitet. Sættet er meget bombastisk og mekanisk i udtrykket og ligner mest af alt noget fra science-fiction film. Herudover gør justeringsmekanismen det nemt at vælge det ønskede antal kg. Du drejer sådan set bare på drejeknapperne i begge ender, dog skal disse stå på det samme antal kilo i begge ender for, at du kan få håndvægtene op fra skålene. En af ulemperne ved dette justeringssystem er dog imidlertid, at længden på håndvægtene altid er den samme uanset, hvor mange kilo du vælger. Og da håndvægtene i forvejen fylder en del kan det være svært at lave træningsøvelser, som involverer bevægelser tæt på kroppen.

Bowflex SelectTech BF552 kommer i øvrigt med to skåle til håndvægtene, som kan stå på gulvet eller på en hylde. Du kan dog også tilkøbe en stander til 1.946 kr.

LÆS OGSÅ:  Assault AirBike Test - Vi tester de bedste modeller

Bowflex SelectTech Håndvægtsæt BF1090 (4.5-40.5 kg)

Bowflex’ store SelectTech model hedder BF1090 og har en vægtkapacitet på 4.5-40.5 kg, som justeres i trin af ca. 2.27 kg. Du har således hele 34 forskellige håndvægtsæt til rådighed, hvis du investerer i dette sæt. BF1090 har i øvrigt vægtangivelse i pund og justeringsmekanismen fungerer præcis på samme måde som BF552. Den helt klare fordel ved dette sæt er den overdådige vægtkapacitet, som også sikrer dig udfordring i øvelser, som involverer de større muskelgrupper som bryst, ryg og ben.

Dette sæt kommer med en solid stander i stål, der præsenterer håndvægtene på stilfuld vis samtidig med, at du sparer betydeligt med gulvplads. Standeren har desuden en god højde, som gør håndvægtene lette at tage op fra skålene og lægge på plads efter brug i forhold til, hvis de bare lå på gulvet. Standeren er derfor et glimrende supplement til sættet og dit homegym som helhed. Du kan i øvrigt også købe dette sæt uden stander til 5.990 kr.

MX80 Vægtstangsæt (9.8-34.4 kg)

MX80 er som sådan ikke et justerbart håndvægtsæt, men vi måtte simpelthen bare have denne nyhed med i vores justerbar håndvægt test. MX80 er nemlig noget så innovativt som et justerbart vægtstangsæt, hvor du både har en almindelig lige vægtstang og en curl-vægtstang til rådighed. Vægtkapaciteten på denne model lyder på 9.8-34.4 kg, som justeres med 2.25 kg intervaller, hvilket giver dig masser af muligheder for at udfordre dig selv både, når du skal arbejde på de store og små muskelgrupper. Variation med curl-stang giver dig desuden masser af træningsmuligheder i forhold til at ramme triceps og biceps mere effektivt.

LÆS OGSÅ:  Styrk din balance med et balancebræt

Justeringsmekanismen fungerer på nøjagtig samme måde som på MX55. Du indstiller bare din belastning på drejeknappen og får herefter det valgte antal kilo på stangen, mens resten af vægtskiverne bliver siddende i standeren, som i øvrigt medfølger. MX80 er desuden udfærdiget i robuste materialer, som sikrer dig en sikker drift samt høj holdbarhed.

Justerbar håndvægt test – hvilken model skal jeg vælge?

Hvis du søger et justerbart håndvægtsystem, så er der en del overvejelser, som du bør gøre dig, før du køber. Du bør først og fremmest gøre dig nogle tanker om, hvilken vægtkapacitet, som du har brug for og hvilke øvelser, som du gerne vil lave. Begge dele er nemlig ret afgørende for, hvilket håndvægtsæt, der egner sig bedst til dit behov. Vil du eksempelvis gerne udfordres vægtmæssigt på øvelser, der involverer store muskelgrupper som bryst, ryg og ben, så er det vigtigt, at du finder et sæt, der har stor nok vægtkapacitet til at give dig den nødvendige belastning, så du kan presse dig selv og endda øge vægten i takt med, at din styrke vokser. Vil du derimod gerne fokusere lidt mere på de små muskelgrupper som skuldre og arme, så kan det være en fordel at finde et justerbart håndvægtsæt med lavere vægtkapacitet og hvor massefylden på selve håndvægtene varierer alt efter, hvor meget vægt du har på. Dette giver dig nemlig større bevægelsesfrihed til de mere tekniske øvelser med lav vægt.

Del.

Tilføj en kommentar