Justerbar Håndvægt Test – Vi tester de bedste modeller

0

Indhold på side:

Søger du et justerbart håndvægtsæt til hjemmebrug, så læs med her. I vores justerbar håndvægt test afprøver vi nemlig de mest populære modeller på markedet og fortæller dig alt, hvad du skal vide, før du køber, så du kan finde den model, som passer bedst til dig og dine behov.

Udvalget af håndvægte er ganske omfattende på nettet. Men de fleste modeller på markedet har en såkaldt fast vægt. Det vil sige, at de ikke kan justeres i vægttrin. Det betyder, at du skal have en del forskellige håndvægte at variere imellem, da det er vidt forskelligt, hvor mange kg man kan tage i diverse øvelser. Dette kræver dog en del plads og fungerer fint i et fitnesscenter eller et hotels motionsrum, hvor der er masser af plads. Det er imidlertid ikke fordelagtigt til ganske almindelig hjemmetræning. Langt de fleste har nemlig ikke plads til et helt rack fyldt med håndvægte hjemme i privaten.

Der er dog kommet en del pladsbesparende løsninger til hjemmetræning med håndvægte. De moderne justerbare håndvægte har nemlig gjort deres indtog på markedet og løser både pladsproblemet og den manglende vægtvariation. For med justerbare håndvægte får du en bred vifte af vægttrin i én og samme håndvægt. Det giver dig masser af træningsmuligheder og optager samtidig minimal plads.

Fordele ved justerbare håndvægte

Udover pladsbesparelse og muligheden for at variere vægt er fordelene ved justerbare håndvægte mange. De fås i mange forskellige varianter og med vidt forskellig vægtkapacitet. Du kan desuden få dem sætvis eller som enkelthåndvægt. Derudover kan mange af modellerne også fås i barbellversion. Justerbare håndvægte kommer som regel i robuste plastikskåle, som enten skal ligge direkte på gulvet eller sættes på en stander. Sidstnævnte kan ofte tilkøbes.

Håndvægtene fungerer således, at du vælger vægttrin via en justeringsmekanisme som oftest er en drejeknap eller en plastikknap. Herefter løfter du håndvægten op og får den vægt på håndvægten, som du har valgt, mens resten af vægtskiverne bliver liggende i skålen. Når du er færdig med håndvægten, lægger du den ned i skålen igen og kan nu vælge et andet vægttrin.

Da justerbare håndvægte indeholder mekanik kan de ikke holde til, at du smider rundt med dem eller taber dem. Meget af mekanikken er nemlig lavet af hærdet plastik og knækker nemt, hvis håndvægtene rammer gulvet.

I vores justerbar håndvægt test nedenunder gennemgår vi markedets mest populære modeller. Vi guider dig ift. forskelle ved de forskellige typer og fortæller dig alt, du bør vide, før du køber.

Taurus håndvægtsæt (2-15kg)

Det ville ikke være en rigtig justerbar håndvægt test uden de helt gammeldags håndvægte med støbejernsskiver og håndvægtstang med stjernelås. Dette er en klassiker der findes i mange danske hjem, hvor der har foregået hjemmetræning.

Der er dog sket en hel del med justerbare håndvægte siden disse kom på markedet. De moderne justerbare håndvægte har en justeringsmekanisme, som du nemt og hurtigt kan skrue på for at ændre vægten. På denne model fra Taurus skal du skrue stjernelåsene helt af og herefter tilføje eller fjerne vægtskiver. Ulempen ved dette system er, at du har en masse løse vægtskiver, som hele tiden skal af og på. Dette kræver først og fremmest plads. Derudover er det lidt besværligt hele tiden at skulle udskifte vægten på denne måde. Sidst men ikke mindst er håndvægtstangen på denne type håndvægt sjældent særlig lang. Det betyder, at vægtkapaciteten sjældent overstiger de 15 kg, da der ikke er plads til mere end 3 eller 4 vægtskiver på hver side.

Til gengæld er denne løsning langt billigere end de moderne justerbare vægte, der ofte ligger på minimum 3.000 kr. for et sæt. Det er således et fint alternativ til prisen og kan være et godt sted at starte sin hjemmetræning. Specielt hvis man er i tvivl om, om det bliver brugt eller ej.

Taurus Selectabell (4.5-22.5kg) – BEDST I TEST!

Den tyske sportsgigant Taurus er naturligvis også med på bølgen, hvad angår de moderne justerbare håndvægtsystemer. Deres model hedder Selectabells og er hurtigt blevet en af de førende modeller på markedet pga. deres funktionalitet, holdbarhed og fornuftige prisniveau.

Taurus Selectabells kan købes som en enkelt håndvægt eller som sæt. Du kan desuden supplere med en stander, så håndvægtene ikke skal ligge på gulvet. Standeren gør det lettere at få fat i håndvægtene, idet de her ligger i en mere naturlig højde. Samtidig præsenterer de også sættet på en noget flottere måde.

Håndvægtene har hver især en vægtkapacitet fra 4.5 kg op til 22.5 kg og kan indstilles i fem trin af intervaller på 4.5 kg. Vægten indstilles ved at trække justeringspinden op og derefter sætte den i hak ved det ønskede vægttrin.

Taurus Selectabells er klart det bedste produkt, som vi har testet i vores justerbar håndvægt test. Specielt når du tager pris, kvalitet og funktionalitet i betragtning. En af fordelene ved denne model er, at den bliver kortere jo lavere vægt du tager på i modsætning til eksempelvis Bowflex. Her har håndvægten nemlig samme størrelse uanset, hvor meget eller hvor lidt vægt, du har på.

Bowflex SelectTech BF552 (2-24kg)

Bowflex er en af de mest kendte producenter af justerbare håndvægtsæt. Dette skyldes højst sandsynligt, at mærket også producerer en del andet træningsudstyr herunder løbebånd og stepmaskiner. Bowflex har i øvrigt lavet to forskellige SelectTech håndvægtsæt, hvoraf BF552 er det letteste med vægte fra 2 kg og op til 24 kg, som justeres i intervaller af mellem 1-4 kg. Du får således hele 15 håndvægtsæt i et og samme sæt. Vægtskiverne på håndvægtene er udfærdiget i termoplast og har ifølge producenten en særlig robust coating. Dog viser vores erfaring, at plastikken forholdsvis let kan gå i stykker, hvis du skulle være så uheldig at tabe en af håndvægtene.

Bowflex SelectTech BF552 vinder primært point på design og funktionalitet. Sættet er meget bombastisk og mekanisk i udtrykket og ligner mest af alt noget fra science-fiction film. Herudover gør justeringsmekanismen det nemt at vælge det ønskede antal kg. Du drejer sådan set bare på drejeknapperne i begge ender, dog skal disse stå på det samme antal kilo i begge ender for, at du kan få håndvægtene op fra skålene. En af ulemperne ved dette justeringssystem er dog imidlertid, at længden på håndvægtene altid er den samme uanset, hvor mange kilo du vælger. Og da håndvægtene i forvejen fylder en del kan det være svært at lave træningsøvelser, som involverer bevægelser tæt på kroppen.

Bowflex SelectTech BF552 kommer i øvrigt med to skåle til håndvægtene, som kan stå på gulvet eller på en hylde

Bowflex SelectTech (4.5-40.5 kg)

Bowflex’ store SelectTech model hedder BF1090 og har en vægtkapacitet på 4.5-40.5 kg, som justeres i trin af ca. 2.27 kg. Du har således hele 34 forskellige håndvægtsæt til rådighed, hvis du investerer i dette sæt. BF1090 har en justeringsmekanisme, der fungerer præcis på samme måde som BF552. Den helt klare fordel ved dette sæt er den overdådige vægtkapacitet, som også sikrer dig udfordring i øvelser, som involverer de større muskelgrupper som bryst, ryg og ben.

Dette sæt kommer med en solid stander i stål, der præsenterer håndvægtene på stilfuld vis samtidig med, at du sparer betydeligt med gulvplads. Standeren har desuden en god højde, som gør håndvægtene lette at tage op fra skålene og lægge på plads efter brug i forhold til, hvis de bare lå på gulvet. Standeren er derfor et glimrende supplement til sættet og dit homegym som helhed. Du kan i øvrigt også købe dette sæt uden stander til 7.019 kr.

Taurus Selectabell Lang vægtstang (9.1-36.3kg)

Taurus har også lavet Selectabell-systemet i barbell-format som vist på billedet. Denne model kommer således både med en almindelig lige vægtstang og en curlstang. Dette giver dig masser af gode træningsmuligheder og variation, når du skal arbejde på de store og små muskelgrupper. Curl-stangen giver dig eksempelvis mulighed for at lave en bred vifte af træningsøvelser, der effektivt rammer triceps og biceps.

Dette sæt har to forskellige vægtkapaciteter, da stængerne ikke vejer det samme. Med den lige stang har du således en vægtkapacitet, der går fra 9.1-36.3 kg, som indstilles i 4.5 kg intervaller. Med curlstangen går vægten fra 6.8-34 kg, som ligeledes indstilles i trin på 4.5 kg. Justeringsmekanismen fungerer på nøjagtig samme måde som på Selectabell-håndvægtene. Du indstiller bare din belastning med justeringspinden og får herefter det valgte antal kilo på stangen, mens resten af vægtskiverne bliver siddende i standeren, som i øvrigt medfølger. Selectabell-systemet er desuden udfærdiget i robuste materialer, som sikrer dig en sikker drift samt høj holdbarhed.

Justerbar håndvægt test – hvilken model skal jeg vælge?

Hvis du søger et justerbart håndvægtsystem, så er der en del overvejelser, som du bør gøre dig, før du køber. Du bør først og fremmest gøre dig nogle tanker om, hvilken vægtkapacitet, som du har brug for og hvilke øvelser, som du gerne vil lave. Begge dele er nemlig ret afgørende for, hvilket håndvægtsæt, der egner sig bedst til dit behov.

Vil du eksempelvis gerne udfordres vægtmæssigt på øvelser, der involverer store muskelgrupper som bryst, ryg og ben, så er det vigtigt, at du finder et sæt, der har stor nok vægtkapacitet til at give dig den nødvendige belastning, så du kan presse dig selv og endda øge vægten i takt med, at din styrke vokser. Vil du derimod gerne fokusere lidt mere på de små muskelgrupper som skuldre og arme, så kan det være en fordel at finde et justerbart håndvægtsæt med lavere vægtkapacitet og hvor massefylden på selve håndvægtene varierer alt efter, hvor meget vægt du har på. Dette giver dig nemlig større bevægelsesfrihed til de mere tekniske øvelser med lav vægt.

Del.

Tilføj en kommentar