Træn med en hula hoop – Effektiv og sjov træning derhjemme

0

Indhold på side:

Træning med en hula hoop gør underværker! Og i denne artikel finder du ud af hvorfor. De fleste forbinder hulahopringen med deres barndom. At stå hjemme i stuen med hulahopringen over maven og forsøge at svinge den igang med hele kroppen. Det var sjovt dengang, og vi garanterer dig for, at det stadig vil være sjovt i dag! Med en hula hoop kan du nemlig gennemføre en effektiv træning for hele kroppen.

Mavemusklerne er permanent spændte, hvilket styrker mave- og rygmusklerne. Styrkelse af disse to muskelgrupper fører til bedre kropsholdning og kan forhindre rygsmerter. Derudover er kroppen i bevægelse hele tiden, hvilket giver et højere kalorieforbrug. Men der er flere fordele. Koordination og balance forbedres også af en hula hoop træning, og dette giver dig dermed også en bedre kropsfølelse.

Sådan kommer du vellykket i gang

I starten skal du starte langsomt og ikke rotere dine hofter i mere end ti minutter ad gangen. Kroppen skal have tid til at vænne sig til den intensive massage omkring taljen. Denne massage stimulerer i øvrigt din blodcirkulation, hvilket kan føre til en fastere hud på sigt. Efter et par korte træningspas kan du forlænge træningens tid og dermed øge træningen lidt efter lidt. Der er ingen øvre grænser, så du kan snart hula hoop’e gennem et helt afsnit af din yndlingsserie. Dette bringer os til et andet positivt aspekt af at træne med en hula hoop: Du kan nemlig træne når som helst og hvor som helst. Om morgenen et par minutter før arbejde med en kop kaffe i hånden, om eftermiddagen ude på terrassen eller om aftenen som udholdenhedstræning foran fjernsynet. Du bestemmer altså, hvornår og hvor du vil træne.

I starten er det måske ikke lige nemt at holde hulahopringen oppe i lang tid. Men regelmæssig træning betaler sig. At stå i hoftebreddes afstand er vigtigt for starten, og du bør også bøje let i knæene. Hulahopringen påføres derefter på lænden. Med momentum skubber du ringen til venstre samtidig med, at du rytmisk bevæger dine hofter til højre og derefter rundt fra side til side for at holde ringen oppe. Hold din ryg lige og dine knæ afslappede. Kroppen skal forblive med en lille spænding og især maven skal være spændt op unde rhele træningen. Hold også vejrtrækningen rolig og jævn. Giv ikke op, hvis træningen ikke fungerer så hurtigt, som du forestiller dig – du vil til sidst få styr på det.

Hvilken hula hoop passer til dig?

Endnu vigtigere end en korrekt holdning og den korrekte bevægelse er det at finde den rigtige hula hoop. Markedet har alle mulige forskellige modeller at tilbyde, og det er ikke så nemt at finde vej gennem junglen af ​​hulahopringe til fitnessbrug. Når du køber, skal du være opmærksom på ringens vægt. Jo mindre erfaren du er, jo tungere kan dækket være. Tungere ringe har en højere svinghjulsmasse og holder længere. Diameteren er også vigtig. Hvis du placerer ringen på gulvet foran dig, bør det nå omkring din navle. Mange hulahopringe kan sættes sammen ved hjælp af individuelle elementer, så diameteren kan justeres. På den måde kan også både voksne og børn bruge den derhjemme.

I de fleste tilfælde får du så også valget om du vil have en hula hoop med eller uden knopper. Din hud masseres endnu mere intensivt af ringens knopper eller bølger. Dette kan være en smule ubehageligt, især i begyndelsen, og kan også føre til små blå mærker. Derfor er det som nævnt ovenfor vigtigt, at du starter langsomt. Men hvis din hud er meget følsom, bør du undgå en ring med knopper. Træn i øvrigt altid i begge retninger for at undgå ubalance i din træning.

En alsidig træning med garanteret sjov

Du kan også gøre din træning varieret med forskellige øvelser. Her er et par ideer:

Sidetrin: Fra startpositionen kan du tage et skridt til højre med højre ben og følge med venstre ben. Så går du tilbage til midten og laver den samme sekvens af trin til venstre til den anden side.

Squats: Til dette skal du tage en stilling, der er lidt bredere end hoftebredden. Bøj nu dine knæ så langt, at dækket stadig kan bevæge sig. Når du når bunden, skub da dig selv op igen som en normal squat. Alternativt kan du stoppe op på bunden et stykke tid og lade bøjlen snurre der, inden den kommer op igen.

Cirkl dine arme: Stræk dine arme udad og flyt dem i små cirkler.

Træk ben op diagonalt: Din stilling er lidt mere hoftebredde fra hinanden, og du trækker skiftevis det ene ben op diagonalt og sætter det ned igen. Vær dog forsigtig med denne øvelse. Træk den ikke for langt op, da den vil komme i kredsløbet om ringen.

Vend rundt: Prøv at vende din hula hoop rundt i en cirkel. Gå i den retning, din ring drejer i.

Marching: Gå på stedet, sving armene frem og tilbage.

Har du fået styr på det nu?

Nu håber vi, at du har fået mod på at starte på din hula hoop træning.

Hvis du mangler en hulahopring, kan du finde tre rigtig gode modeller lige her. De har forskellig vægt og kan dermed imødekomme præcis dine ønsker med din træning.

God træning!

Er du interesseret i at læse mere om nem træning derhjemme, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende artikler:

Del.

Tilføj en kommentar