Hometrainer Test – Her er 2 af de bedste hometrainere!

0

I denne hometrainer test har du mulighed for at blive klogere på hvilke forskellige typer af hometrainere, som du har mulighed for at vælge imellem på det danske marked. Vi har undersøgt markedet og fundet 3 af dem, som vi mener at blandt de bedste til prisen. Vi håber, at vores hometrainer test kan hjælpe dig godt på vej i forbindelse med dit køb!

Hvis du rigtig gerne vil kunne holde formen ved lige vinteren over, men gerne vil undgå, at skulle have din cykel med ud på de kolde og glatte veje her i Danmark, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du skal ud og investere i et redskab som f.eks. kunne være en hometrainer. Med en hometrainer, så bliver det uhyre nemt for dig at holde din form ved lige vinteren over, da du hverken skal tænke på, hvordan vejret er udenfor, hvorvidt det er glat på vejene eller noget som helst – og derfor bliver du med garanti også glad for en hometrainer.

Der er mange, der – fejlagtigt – tror, at man også skal ud og investere i en separat cykel, der kan bruges sammen med din hometrainer, men det er faktisk slet ikke tilfældet. Du kan sagtens gøre brug af din nuværende cykel, uanset om der er tale om en racercykel eller en MTB, omend langt de fleste vælger at gøre brug af en racercykel i denne sammenhæng, hvilket naturligvis skyldes, at langt de fleste hometrainere, du har mulighed for at finde på det danske marked er blevet bygget til at skulle bruges af racercykler og dermed ikke MTB’er. Det er dog et valg, du selv har mulighed for at træffe.

Én af de helt særlige fordele ved at investere i en hometrainer er naturligvis, at du har mulighed for at bruge den overalt, hvorfor du end ikke er forpligtet til at skulle være udenfor, da du f.eks. sagtens vil kunne gøre brug af den foran TV’et inde i stuen, men hvis du foretrække at holde den udendørs, så kan den selvfølgelig også sagtens bruges i enten din carport, på din terrasse eller et helt tredje sted. Ydermere, så er det ikke nogen synderligt støjende maskine, hvorfor hverken du eller andre beboere i huset vil blive generet af lyden fra din hometrainer.

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en hometrainer, du kan gøre brug af derhjemme, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du får muligheden for at vælge blandt en lang række forskellige typer af hometrainere på det danske marked. Det er både en fordel og en ulempe, da du dermed kan være sikker på, at du selvfølgelig også vil kunne finde en hometrainer, der passer perfekt til dig og dine krav, men du kan samtidig også være sikker på, at der er rigtig mange model, der ikke har din interesse, som du dermed skal sørge for at frasortere.

BKOOL rulletræner Go

BKOOL rulletræner Go er en let, stabil og ligeledes også meget støjsvag hometrainer. Den har et støjniveau, der lyder på blot 64 dBA, hvorfor der bestemt ikke skal være nogen tvivl om, at det er én af de mest støjsvage modeller på det danske marked. Som noget helt unikt, så får du et stykke software med, der går under navnet “3D World”, der giver dig muligheden for at cykle intet mindre end 500.000 forskellige 3D-ruter hele verden over såvel som et bredt spektrum af forskellige video-ruter. Det er bestemt noget, der kan gøre det mere spændende at skulle give den gas i pedalerne.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at dette er én af de hometrainere på det danske marked, der kan bruges til stort set alle cykler, da den kan bruges til hjulstørrelser, der varierer fra 20″ til 29″. Det skal dog understreges, at forsynet med quick release, hvorfor det også anbefales, at vælge et dæk specifikt lavet til hometrainere, men det er dog ikke nogen nødvendighed. Hvis du ønsker at gøre brug af det føromtalte BSim-software, så skal du installere BSim app’en fra bkool.com, hvorefter du skal oprette et abonnement, der kan være enten gratis eller betalt (Premium), hvor sidstnævnte giver flere muligheder.

LÆS OGSÅ:  Muskelstimulator Test - Test af de mest populære modeller

BKOOL Pro Smart Hometrainer er ligeledes en hometrainer, der er fremstillet i et sort og neutralt look. Den vejer ikke mere end 10,9 kg., hvorfor den er nem at flytte rundt på, men på trods af det, så er der tale om en meget stabil og robust model. Ydermere, så er den også meget kompakt, når benene ikke er trukket ud, da bredden lyder på 580 mm., mens længden er på 610 mm. og højden er 412 mm. Den kan simulere stigninger på helt op til 20% og er kompatibel med både ANT+ og Bluetooth Smart, så den kan tilkobles samtlige enheder.

Wahoo KICKR

Wahoo KICKR er en yderst kraftfuld hometrainer, som selv den mest professionelle cykelrytter vil kunne stille sig tilfreds med. Cyklen skal naturligvis kobles direkte på hometraineren, hviket naturligvis også er ensbetydende med, at du blot skal tage baghjulet af din cykel og derefter skal du montere bagstellet på hometraineren. Du får derfor en yderst behagelig og kontrolleret træning, som du oven i købet også har mulighed for at opkoble til en form for tredjepartssoftware, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at du kan følge din træning gang for gang – det kan være med til at motivere dig til at være vedholdende.

Hvis du leder efter et rigtig godt alternativ til, at skulle trække din cykel ud i det kolde vintervejr, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Wahoo KICKR Power – det er også med til at sikre, at du ikke længere skal være bange for, at du kommer til at miste et træningspas, uanset hvad vejret byder på. Med denne hometrainer er du sikret træning året rundt, mens du samtidig også er i stand til at oprette forbindelse til både smartphones og GPS-enheder, hvilket du enten kan gøre hver for sig eller separat.

Du har mulighed for at anvende både MTB- og racercykler på denne hometrainer, men uanset hvilken type af cykel, du ender med at gøre brug af, så anbefales det at vælge et sveddækken og en træningsmåtte, da det skåner gulvet og gør din hometrainer mere skridsikker. I og med, at Wahoo KICKR er en hometrainer, der er beregnet til indendørs brug, så kan du oprette forbindelse via Bluetooth 4.0 eller ANT+ til enten din smartphone, tablet eller computer. Det giver dig bl.a. mulighed for at tilpasse din træning via software eller blot streame dine træningsinformationer til diverse apps og programmer.

Hvordan virker en hometrainer?

Det er faktisk slet ikke synderligt vanskeligt at gøre brug af en hometrainer. Du skal dog være opmærksom på, at der er sket rigtig meget inden for udviklingen af hometrainers i løbet af de seneste par år, så hvis du stadig ser en hometrainer som værende et simpelt apparat, hvor du selv har mulighed for at justere belastningen ved hjælp af en skrueknap, som du også kender det fra en ganske almindelig motionscykel, så skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at der er sket rigtig meget på denne front siden da, hvorfor en hometrainer i dag også vil være have langt mere at byde på end blot dette.

I dag vil du blandt andet opleve, at mange af de modeller, du har mulighed for at købe på det danske marked kan bryste sig af, at have en langt højere intelligens, hvilket selvfølgelig skal tolkes på en sådan vis, at du har mulighed for at justere på belastningen ved hjælp af en form for software, så du ikke længere skal gøre det ved hjælp af en manuel skrueknap. Ydermere, så er der også mange modeller, der giver dig muligheden for at køre videoruter via en PC eller en tablet-pc, så du rent faktisk får en følelse af, at du cykler ude i naturen, hvad end du så vælger en rute, du kender eller i et helt fremmed land.

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg vælger hometrainer?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal have fokus på rigtig mange forskellige faktorer, når du skal udvælge den helt rette hometrainer. Det skyldes naturligvis, at markedet er spækket med forskellige modeller og derfor kan det også godt være vanskeligt at skulle vælge blandt de mange modeller, men hvis du sørger for at udpensle dine behov og krav, så er det meget nemmere at vælge, hvis du sætter dem op mod de faktorer, du bør have fokus på i forbindelse med valget af en hometrainer. Nedenfor finder du en liste over de faktorer, du bør have med i dine overvejelser:

 • Støjniveau: Hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke selv bliver generet af lyden fra din hometrainer og du ligeledes heller ikke gør dig uvenner med øvrige beboer i boligen, så bør du selvfølgelig vælge en model, der ikke støjer for meget. Langt de fleste webshops og producenter angiver altid hvad støjniveauet for en konkret model lyder på, hvilket oftest bliver angivet i dBA, så det er nemt at sammenligne de forskellige hometrainers. Det er naturligvis forskelligt, hvad man tolker som et højt støjniveau, men du bør forsøge at vælge en model, der maksimalt byder på 80 dBA under brug.
 • Størrelse og vægt: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du har mulighed for at købe hometrainere i rigtig mange forskellige størrelser. Derfor kan det også virke som en vanskelig beslutning at skulle vælge den rette størrelse. Der findes ikke nogen bestemt størrelse, du bør gå efter, da det selvfølgelig er en smagssag, men det anbefales dog på kraftigste vis, at du ikke vælger en hometrainer, der er for stor, tung og klodset, da du selvfølgelig kommer til at flytte rundt på den, eftersom du med – stor sandsynlighed – ikke har den stående fremme i stuen hele tiden, men derimod har den gemt væk.
 • Watt: Når du træner på en hometrainer, så vil du med garanti gerne sikre dig, at du får en god oplevelse, der minder mest muligt om, at du rent faktisk cykler rundt på landevejen med din racercykel og ikke træder rundt i pedalerne inde i stuen. Derfor er det også vigtigt, at vælge en hometrainer med et ordentligt Watt-tal, da det kan have indflydelse på oplevelsen. Du bør vælge en model på minimum 800+ Watt, så du får en god oplevelse og samtidig ikke skal føle dig begrænset. Igen skal det selvfølgelig nævnes, at det er et en individuel vurdering.
 • Hjulstørrelse: Dette skal naturligvis ikke forstås på en sådan vis, at der medfølger specifikke hjul, der skal bruges sammen med din hometrainer, men skal derimod forstås på en sådan vis, at du skal sikre dig, at du rent faktisk ender med at vælge en model, der passer til den hjulstørrelse, der sidder på din racercykel. Der findes både modeller, der passer til et bredt spektrum af hjulstørrelser, hvilket f.eks. kunne lyde på 20″ til 29″, men der findes dog også modeller, der er langt mere begrænset på dette punkt – og det skal du selvfølgelig sørge for at være opmærksom på.
 • Digital tilkobling: Det er selvfølgelig slet ikke alle, der stiller krav til dette eller overhovedet tænker, at det kan have relevans, når de skal vælge en hometrainer, men hvis du f.eks. synes det kunne være sjovt, at kunne tilkoble din hometrainer til en form for digital enhed som f.eks. din PC, din tablet eller måske blot din smartphone, så du kan åbne for en app eller et program, der giver dig mulighed for at få dybere indsigt i din træning, så kræver det selvfølgelig at du vælger en model, der er i stand til dette via enten ANT eller Bluetooth.
 • Software og VR: Som det nævnes tidligere, så bliver langt de fleste hometrainere i dagens Danmark drevet af et stykke software. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at vælge en model, der er baseret på ordentlig software. Ydermere, så kan det også være en spændende tilføjelse, hvis du vælger at investere i en model, der er udstyret med Virtual Reality, så du har mulighed for at skabe et mere realistisk og virkelighedstro billede af, at du faktisk cykler rundt i den virkelige verden. Det er selvfølgelig en smagssag, men der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der finder det spændende.
LÆS OGSÅ:  Proteinpulver Test - Her er de 10 bedste proteinpulvere

Fordele og ulemper ved hometrainer frem for vintertræning

Hvis du har overvejet blot at give dig i kast med ganske almindelig vintertræning, så skal du naturligvis først gøre dig selv den tjeneste at læse med nedenfor. Her har du muligheden for at læse om de fordele, der er forbundet med at vælge en hometrainer sammenlignet med at skulle give dig i kast med almindelig vintertræning på din cykel. Det skal selvfølgelig understreges, at der er stor forskel på, hvad folk har af præferencer i denne sammenhæng, så derfor er det også op til hver enkelt person at vurdere, om de foretrækker det ene eller det andet – eller måske en kombination af begge dele.

 • Ved at købe en hometrainer, så slipper du for at skulle ud og investere i en decideret vintercykel, hvilket – desværre – er en nødvendighed her i Danmark, hvor vintervejret er meget anderledes end vejret om sommeren. Derfor kan du opnå en meget stor besparelse ved at vælge en hometrainer i stedet for en vintercykel.
 • Du skal ikke tænke på, at du skal bruge tid på at rengøre og pleje din cykel, når du har været på tur. Det danske vintervejr kan være meget barskt og det er selvfølgelig også ensbetydende med, at din cykel vil blive udsat for lidt af hvert – det er ikke tilfældet med en hometrainer.
 • Hvis du blot sørger for at stille din hometrainer op indenfor, så er du heller ikke forpligtet til at skulle investere i eller iføre dig tungt vintertøj, når du skal træde rundt i pedalerne på cyklen. Det er ikke blot en stor besparelse, men samtidig også noget, der gør det mere komfortabelt at cykle.
 • Du får selvfølgelig muligheden for at træne i alskens typer af vejr, hvilket også er ensbetydende med, at du sagtens kan give den gas i pedalerne, selvom det sner udenfor eller der er vindstød af orkanstyrke. Du er heller ikke begrænset til at skulle cykle på bestemt tider af døgnet med en hometrainer.
LÆS OGSÅ:  Motionsmaskiner - Find de bedste motionsmaskiner her

Selvom du med garanti synes det hele lyder meget godt, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du også vil opleve, at der er en række ulemper forbundet med at vælge en hometrainer i stedet for at skulle cykle på din cykel i fri natur. Derfor finder du også en række forskellige ulemper, der er forbundet med valget af en hometrainer sammenlignet med traditionel vintertræning:

 • Det er selvfølgelig ikke sikkert, det er det, du har mest lyst til, når det er koldt og det sner, men hvis du cykler på en hometrainer, så får du ikke noget frisk luft. Du kan selvfølgelig stille din hometrainer udenfor, hvilket hjælper en anelse på det, men det er dog stadig ikke helt det samme.
 • Hvis du altid har været vild med at cykle i naturen og opleve nye steder sammen med din cykel, så er det selvfølgelig heller ikke sikkert, at en hometrainer er det rette valg for dit vedkommende – du kan selvfølgelig gøre brug af VR, men det kan naturligvis ikke helt sammenlignet med den ægte vare.

Hometrainer test – Hvordan vælger jeg den rette model?

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ender med at vælge den rette hometrainer for dit vedkommende, så er det naturligvis særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu. Der er rigtig mange forskellige modeller på det danske marked, hvilket også er ensbetydende med, at det kan være en vanskelig beslutning, at skulle investere i en hometrainer. Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger at investere i en tilfældig model, da det blot forhøjer risikoen for, at du ender med at foretage en forkert beslutning og dermed også et dårligt køb.

I stedet skal du sørge for at danne dig et godt overblik over, hvad du egentlig har af krav og hvilke behov, du søger dækket af din kommende hometrainer. På denne måde kan du udarbejde en form for tjekliste, du kan bruge til at vælge lige netop dén model, der er den bedste for dit vedkommende, uanset om du ønsker at kunne cykle i et virtuelt 3D-miljø eller du derimod bare vil have en helt basal model.

Hometrainer-test

Prisen på en ny hometrainer – hvad koster de?

Selvfølgelig kan man ikke komme udenom, at prisen på en ny hometrainer selvfølgelig ikke er uden betydning. Der er helt sikkert mulighed for, at du kan finde dig rigtig mange forskellige typer af hometrainere på det danske marked, og de modeller, der er at finde rundt omkring, er der da heller ingen tvivl om, sagtens vil kunne adskille sig en hel del fra hinanden rent prismæssigt.

Generelt kan du regne med den gamle tommelfingerregel, der siger, at pris og kvalitet hænger sammen. Det gør det nemlig også, når det kommer til køb af sådan noget som en hometrainer. Derfor er der slet ingen tvivl om, at det vil være en rigtig god idé, at du sørger for at sikre dig, at du får fundet dig et sted at få gjort dig et køb af en ny hometrainer, hvor du kan være stensikker på at få dig et produkt i en solid og god kvalitet.

Del.

Tilføj en kommentar