Håndvægtsæt Test – Markedets 6 bedste håndvægtsæt

0

Indhold på side:

Søger du et håndvægtsæt med høj kvalitet og til en god pris, så læs vores test neden under, hvor vi tester 6 forskellige modeller, som i øjeblikket er populære på markedet.

Hvis du har et ønske om at tone dine muskler eller opbygge en større muskelmasse, så er der bestemt ikke nogen tvivl om, at du skal ud og investere i et såkaldt sæt af håndvægte, der kan give dig muligheden for at gøre lige netop dét. Du skal dog være klar over, at der findes rigtig mange forskellige former for håndvægte og dermed også rigtig mange forskellige håndvægtsæt på det danske marked, så derfor skal du selvfølgelig sørge for at finde frem til et håndvægtsæt, der passer godt til dig og dine krav. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at håndvægte er én af de absolut mest alsidige typer af træningsudstyr, da det kan bruges til rigtig meget og bliver benyttet i uhyre stor stil i både danske fitnesscentre og blandt de mange træningsentusiaster. Med et håndvægtsæt til hjemmet, så har du altid muligheden for at tone dine muskler og styrke dine muskler.

I og med der findes rigtig mange forskellige håndvægtsæt på det danske marked, kan du naturligvis også være helt og aldeles sikker på, at du kan finde frem til noget, der lever op til dine krav og samtidig også dækker dine forskellige behov – og du skal selvfølgelig også sikre dig, at det er noget, der befinder sig indenfor det budget, du med stor sandsynlighed allerede har fastsat, og hvis ikke du har det, så skal du sørge for at få det fastsat allerede nu. Hvis du gerne vil sikre dig, at du ender med at investere i et håndvægtsæt, der lever op til dine krav, så er det naturligvis meget vigtigt, at du er meget bevidst om, hvad du egentlig leder efter. Derfor bør du investere lidt tid i, at sætte dig ned foran din PC, åbne et Word-dokument og skrive en liste over alle de krav, du stiller til dit kommende håndvægtsæt.

Du kan lave et væld af øvelser med håndvægte

Der er mange gode grunde til at investere i et sæt med håndvægte til boligen, som du kan bruge til at træne med derhjemme, men det handler selvfølgelig i høj grad om, at du med disse håndvægte rent faktisk vil være i stand til at lave et væld af forskellige øvelser. Det er næsten ubegrænset, hvor mange forskellige øvelser, du kan lave med et sæt håndvægte, men det kræver i mange tilfælde, at du har et håndvægtsæt og ikke blot én enkelt håndvægt, da det begrænser dine muligheder meget for at lave øvelser. Hvis du ønsker enten at opbygge en større muskelmasse eller blot tone nogle af dine muskler, så kommer du ikke udenom, at det bedste valg er at investere i et sæt med forskellige håndvægte, da det – med garanti – er noget, der kan sætte godt gang i kroppens udvikling, så du kan opnå lige netop dén krop, du jagter.

Du skal dog være klar over, at der findes rigtig mange forskellige muligheder for at anskaffe sig et håndvægtsæt på det danske marked, så derfor er det ikke noget, du kan klare i løbet af et par minutter. Der er nemlig stor forskel på de mange forskellige sæt, du kan købe på det danske marked, og det inkluderer både de mange forskellige håndvægtsæt, der bliver solgt i diverse fysiske butikker rundt omkring i landet, men bestemt også de sæt, der bliver solgt på de mange danske webshops, der sælger håndvægtsæt. For at guide dig i retningen af det helt rette håndvægtsæt, så har vi udformet denne artikel, der indeholder en lang række forskellige håndvægtsæt, hvorfor alle og enhver vil kunne finde frem til lige netop dét sæt, der passer bedst til dine krav og behov. Nedenfor finder du en lang række forskellige sæt, og der vil med garanti også være et sæt, der passer godt til netop dig.

Taurus Håndvægtsæt i Krom (1-5 kg) – Den billige løsning

Hvis du er typen, der godt kan lide det retro og det oldschool, så er der bestemt ikke nogen tvivl om, at du bør se nærmere på dette håndvægtsæt i krom fra Taurus. Disse lækre håndvægte er nemlig af meget høj kvalitet, hvilket du både kan se og mærke lige så snart, du griber fat om dem. Det er med garanti også derfor, at mange fitnesscentre og foreninger med motionsrum vælger at have netop denne model i deres sortiment. Det er samtidig også din sikkerhed for, at vi her har med et håndvægtsæt af uovertruffen kvalitet at gøre, hvilket bl.a. betyder, at du ikke skal frygte for levetiden på produktet. Disse håndvægte er nemlig ikke til at slide op. Udover det flotte udseende og den sublime holdbarhed, giver dette sæt dig også mulighed for at variere vægten fra 1-5 kg i intervaller på 1 kg, da håndvægtsættet er sammensat af i alt 8 vægtskiver på 0.5 kg samt en håndvægtstang på 1 kg. Dette giver dig flere træningsmuligheder og et bredere udvalg af øvelser, da belastningen varierer betydeligt alt efter, hvilken øvelse man laver.

Taurus’ håndvægtsæt i krom er et sæt rigtig gode håndvægte, der passer fint til dig, der ikke har noget synderligt behov for at løfte tungt, men derimod har fokus på de mere tekniske øvelser eller blot vil starte blødt ud med din træning. Holdbarheden er, som allerede nævnt, helt i top på dette sæt, hvilket betyder, at du uden tvivl vil få glæde af det i mange år fremover. Herudover giver den justerbare funktion dig også mulighed for at udfordre dig selv og øge belastningen efterhånden som du bliver stærkere i de forskellige øvelser.

Taurus Hexagon Håndvægte (2.5-50 kg) – BEDST I TEST!

Hexagon håndvægtene fra Taurus er nogen af de mest populære håndvægte i vores håndvægtsæt test. De har nemlig en alsidighed, der gør dem oplagte til både professionelt brug og hjemmetræning. Denne model er udfærdiget i meget slidstærke og holdbare kvalitetsmaterialer, hvilket sikrer dig en lang levetid på produktet uanset træningsformål og frekvens. Hexagon håndvægtene er desuden gummibelagte, så de ikke ridser gulvet eller laver uønskede mærker, når man slipper dem.

En anden fordel ved denne model er den sekskantede form, som giver dig mulighed for at lave øvelser, som du ikke kan lave med almindelige, runde håndvægte herunder Renegade Row og pushups på håndvægte. Den sekskantede form forhindrer ligeledes håndvægtene i at trille væk, hvis dit gulv hælder en smule.

Hexagon håndvægtene fra Taurus fås i øvrigt fra 2.5 kg til 50 kg med 2.5 kilos intervaller. Det vil sige, at du har rig mulighed for både at ramme de små muskelgrupper ved at lave tekniske øvelser med lav vægt samt at aktivere de store muskelgrupper via basisøvelser som brystpres, rows og lunges med tung vægt. Det brede spænd i belastning giver med andre ord alle uanset formniveau mulighed for at strikke et effektivt og givende træningsprogram sammen.

Som allerede nævnt er denne model særdeles populær i de mere professionelle kredse, hvilket bl.a. inkluderer fitnesscentre, hoteller, boligforeninger og virksomheder med eget motionsrum pga. den høje holdbarhed, de mange træningsmuligheder samt den høje kvalitet, som nævnt ovenfor. Dette er også hovedårsagerne til, at Taurus Hexagon håndvægtene er vinder af vores omfattende håndvægtsæt test. Med i ligningen hører også, at disse håndvægte kan fås til en overkommelig pris, når man sammenligner med andre modeller af samme kvalitet.

Taurus Aerobic Håndvægte (0.5-10 kg) – BEDST TIL PRISEN!

Aerobic håndvægtene fra Taurus er en klassiker, som vi ganske enkelt måtte have med i vores håndvægtsæt test. Denne model fås helt ned fra 0.5 kg og op til 10 kg, hvilket gør disse håndvægte ideelle til dig, som gerne vil i gang med let styrketræning og derfor ikke har brug for tunge vægte i første omgang. Aerobic håndvægtene passer i øvrigt også fint til de mere øvede motionister, som gerne vil fokusere på tekniske øvelser med lav vægt. Det kunne f.eks. være skulderøvelser som lateral raises, rear deltoid raises, front deltoid raises, upright rows osv. Udover 0.5 kg har du også mulighed for at købe håndvægte på 0.75 kg, 1 kg og 1.5 kg i denne serie. De lave intervaller ved de helt små vægte gør samtidig denne model særdeles velegnet til genoptræning af mindre muskelgrupper, idet du her ikke har et særlig langt spring, hvis du lige så langsomt vil øge din belastning i takt med, at du genvinder din styrke og bevægelighed.

Taurus aerobic håndvægte er udfærdiget i støbejern, som er belagt med et skridsikkert lag af PVC. Den skridsikre overflade gør disse håndvægte lettere at holde ved og mindsker risikoen for, at du taber dem. Samtidig giver det skridsikre materiale dig også rigtig gode forudsætninger for at lave øvelser, hvor du ikke har mulighed for at holde fast på selve grebet men i stedet har fat i enderne. Et eksempel kunne være en øvelse som Russian twist, som er en maveøvelse med rotation, som ofte involverer en håndvægt eller kettlebell for ekstra belastning.

Taurus Studio Håndvægte (2.5-50 kg)

Studio håndvægtene fra Taurus ligger solidt plantet i den professionelle kategori. Her får du nemlig en model i topkvalitet, som er udfærdiget i ekstra slidstærke materialer, hvilket sikrer dig høj holdbarhed og lang levetid på produktet. Kernen i håndvægtene består således af stål og er belagt med en stærk og kompakt gummioverflade, som beskytter dit gulv mod ridser og mærker og samtidig gør dem lettere at håndtere.

Selve grebet på håndvægtene er udfærdiget i forkromet stål og er desuden riflet, så du har et ekstra godt greb, når du laver øvelser. Denne model er ideel til fitnesscentre, hoteller, virksomheder, boligforeninger og andre professionelle miljøer, hvor håndvægtene skal kunne holde til at blive brugt mange timer dagligt. Samtidig passer dette produkt også til dig, som ikke vil gå på kompromis med dit træningsudstyr til hjemmet og gerne vil have det bedste af det bedste. Taurus studio håndvægtene har ydermere meget præcise vægtangivelser takket være den glimrende forarbejdning og de anvendte kvalitetsmaterialer. Det betyder, at du har mulighed for at spore din fremgang minutiøst, idet du ved præcis, hvor meget du løfter under hvert træningspas. Denne model fra Taurus fås i øvrigt fra 2.5 kg og op til 50 kg og købes enkeltvis. Du har således rig mulighed for at træne alle kroppens muskelgrupper, store som små qua det brede spænd af belastningsmuligheder.

Taurus Polyurethan Håndvægte (2.5-50 kg) – Den professionelle

Polyurethan håndvægtene fra Taurus repræsenterer det ypperste indenfor håndvægte til professionel brug. Disse håndvægte er fremstillet af stål, som er blevet belagt med det ultra slidstærke og modstandsdygtige plastikmateriale polyurethan, hvilket giver dig den højeste holdbarhed af nogen af de modeller, som vi har testet i vores håndvægtsæt test. Derudover er vægtangivelserne på disse håndvægte også den mest præcise, idet de højst afviger med 2%. Dette kan primært tilskrives den formidable forarbejdning og det sublime materialevalg.

Grebet på håndvægtene er i øvrigt riflet, så du har et godt og solidt greb, når du løfter. Derudover er det belagt med krom, som giver modellen et stilfuldt udtryk. Taurus Polyurethan håndvægtene købes enkeltvis og kan fås fra 2.5 kg og helt op til 50 kg, hvilket betyder, at du kan lave stort set alle øvelser og samtidig få udfordring langt ud i fremtiden.

Udover at disse håndvægte er oplagte til professionel brug i fitnesscentre, hoteller, boligforeninger og lignende, så kan de naturligvis også bruges til ambitiøs hjemmetræning for dig, der ikke vil gå på kompromis med dit træningsudstyr. En ekstra bonus i forhold til hjemmetræning er, at polyurethan-belægningen ikke ridser dit gulv eller laver mærker, når du slipper dem. Derudover lugter materialet overhovedet ikke, hvilket ellers er tilfældet med mange af de gummibelagte håndvægte.

NOHrD Swing Tower Club-Sport (1-6 kg) – Til feinschmeckeren

NOHrD Swing Tower er et eksklusivt sæt håndvægte, som er udviklet af det samme brand som bl.a. laver udstyr og tilbehør til de velkendte vandromaskiner af mærket WaterRower. Sættet inkluderer standeren samt 8 håndvægte (4 sæt) og fås i to forskellige varianter. Et fra 1-6 kg (1, 2, 4, og 6 kg) samt et fra 2-8 kg (2, 4, 6 og 8 kg).

Standeren er i træ og fås i 5 forskellige træsorter – ask, eg, kirsebærtræ, valnød og Club-Sport (bejdset ask). Sidstnævnte er den vi har valgt at tage med i vores håndvægtsæt test og som ses på billedet til højre. Håndvægtene ser noget anderledes ud end de traditionelle modeller og er lidt en krydsning mellem en håndvægt og en kettlebell, hvilket giver dig rigtig mange træningsmuligheder. Du kan f.eks. uden problemer lave populære øvelser som kettlebell swings, kettlebell cleans osv. med disse håndvægte. Omvendt kan du også lave de traditionelle håndvægtsøvelser som skulderpres, brystpres, bicepscurls mm. Du har således rig mulighed for at blive udfordret på både styrke og teknik.

Selve håndvægtene består af en jernkerne, som er overtrukket med ægte håndsyet læder, hvilket giver denne model et eksklusivt og rustikt look, der vil pynte i ethvert motionsrum, hvad enten det er på et hotel eller hjemme i privaten. Dette håndvægtsæt er således til feinschmeckeren, der går efter træningsudstyr, der både er funktionelt og stilfuldt.

Træning med håndvægte – pas på som nybegynder

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at træning med frivægt er noget, der kan vise sig at være særdeles effektivt, hvilket i høj grad skyldes, at du bevæger dig langt mere frit og naturligt, når du træner med frivægt sammenlignet med, hvis du i stedet havde valgt at give dig i kast med at træne i én af de utallige former for fitnessmaskiner, der er mulighed for at benytte sig af i et fitnesscenter. Du skal dog være opmærksom på, at hvis man træner med frivægt, så er der også langt større risiko for, at man kommer til at lave øvelserne forkert, hvorfor det er meget vigtigt, at man pålægger det et stort fokus, at man sørger for at lave øvelserne på optimal og korrekt vis, da du ellers kan ende med at påføre dig selv stor skade og dermed også bandlyse dig selv fra træning i en længere periode.

Hvis du har i sinde at begynde at træne med håndvægte derhjemme, så er det uhyre vigtigt, at du altid sørger for at varme op i 5 til 10 minutter, inden du begynder at træne med dine håndvægte, så du dermed har fået lidt sved på panden inden og at din krop er klar til at begynde, at træne med frivægt. Du kan varme op på flere forskellige måder, men det nemmeste er ganske enkelt, at du løber en lille tur rundt i kvarteret eller lignende – det handler blot om at få pulsen op, så du er klar til at træne. Når du først går i gang med din træning, så er det en rigtig god idé at du stiller dig foran et spejl, hvis det er en mulighed, da du dermed vil have meget nemmere ved at se, om du laver dine øvelser på korrekt vis, så du både får det optimale ud af din træning og samtidig også sikrer dig selv, at du ikke ender med at påføre dig selv skader.

Fordelen ved at træne med håndvægte er, at der er tale om frivægt, så det er også ensbetydende med, at du har mulighed for at komme omkring langt de fleste steder på kroppen, da der findes rigtig mange forskellige øvelser, du kan lave med håndvægte og de styrker alle sammen forskellige steder på kroppen. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at træningen med håndvægte godt kan vise sig at være en kende ensformigt, hvorfor det vil være en rigtig god idé, hvis du sørger for at supplere op med andre redskaber, der kan være med til at gøre træningen lidt mere spændende og varierende – det kunne f.eks. være en træningsbænk eller en vægtstang, der giver dig rig mulighed for at lave endnu flere øvelser, som du ikke kan udføre blot med dit håndvægtsæt, uanset om der er tale om helt almindelige håndvægte eller der derimod er tale om nogle af de mere moderne justerbare håndvægte.

Håndvægtsæt test – Hvor mange kilo skal jeg træne med?

Hvis du allerede har stor erfaring med styrketræning, så er du med garanti også allerede rigtig godt inde i, hvor mange kilo, du skal træne med på hver håndvægt og hvordan du laver de forskellige øvelser på korrekt vis, så du får det maksimale ud af din træning. Hvis du derimod er nybegynder og ikke har nogen synderligt stor erfaring med styrketræning, så kan det være vanskeligt at finde ud af, hvor mange kilo, du egentlig skal træne med. Noget af det vigtigste er dog, at du sørger for ikke at starte ud med for mange kilo, da du dermed har bedre forudsætninger for at få øvelserne på plads, så du er helt og aldeles sikker på, at du udfører dem korrekt, inden du begynder at øge belastningen og dermed også gøre din træning hårdere og mere intens.

Når du først har fået øvelserne indøvet og er sikker på, at de bliver udført på korrekt vis, så er det meget vigtigt hele tiden at huske på, at det ikke må virke for let for dig, da det ellers ikke vil give dig nogle mærkbare resultater. Det er også ensbetydende med, at du helst ikke skal kunne tage mere end 10-15 gentagelser, for hvis du kan blive ved med at tage gentagelser efter dette, så vil din træning ikke give mærkbare resultater, da det ganske enkelt er for nemt for dig. I et sådant tilfælde skal du derimod opjustere din træning og øge belastningen, så du hele tiden kan mærke udfordring og dermed også hele tiden kan være sikker på, at du får det optimale ud af din træning. Din træning skal være effektiv og den skal give resultater – ellers er det meningsløst for dig at blive ved med at løfte vægte hjemme i stuen.

Uanset om du ønsker at investere i en lang række forskellige håndvægte, så du kan styrke dine muskler og din samlede muskelmasse eller du derimod har intentioner om at træne med håndvægte for at tone din krop, så kan du med garanti finde et eller flere håndvægtsæt, der lever op til dine krav og passer til det niveau, du befinder dig på. Der findes et væld af forskellige håndvægtsæt på det danske marked, hvilket du også kan se ovenfor, hvor du finder intet mindre end 8 forskellige sæt, der ikke blot varierer i forhold til vægt, mængde af håndvægte, størrelser, materialer og meget, men også i forhold til prisen, så derfor er der selvfølgelig også et brugbart håndvægtsæt, der befinder sig indenfor det budget, du har afsat til dit indkøb af håndvægte.

Del.

Tilføj en kommentar