Fodboldstøvle Test – Her er de 5 bedste fodboldstøvler

0

Indhold på side:

Fodboldstøvlerne er – uden tvivl – det absolut vigtigste våben for en fodboldspiller. Uden fodboldstøvler, så er det svært at spille fodbold – særligt på en bane med vådt eller på anden vis glat underlag. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at man som fodboldspiller sørger for at investere i nogle rigtig gode fodboldstøvler, som giver dig de bedste forudsætninger for at levere gode resultater i dine kampe, hvad end du er forsvars-, angrebs-, eller midtbanespiller eller sågar målmand.

Uanset hvilken position, du spiller på banen, så er det særdeles vigtigt, at du ikke går på kompromis med valget af dine kommende fodboldstøvler, for de har – som sagt – en særdeles stor indflydelse på, hvordan du kommer til at spille fremadrettet og faktisk forholder det sig således, at du nemt kan forbedre dit spil blot ved at købe nogle bedre fodboldstøvler, som passer bedre til dit spil end dine nuværende støvler. Nedenfor finder du en række spændende fodboldstøvler, der har været med i en lang række forskellige tests og udelukkende fået positive anmeldelser, så du kan med garanti finde minimum ét par lækre fodboldstøvler nedenfor, som lever op til dine forskellige kriterier og som kan være med til at gøre dig til en endnu bedre fodboldspiller end du allerede er.

Nike – Mercurial Superfly FG

Du har med garanti hørt om Nike Mercurial Superfly, der er én af de mest populære fodboldstøvler hele verden over lige pt. Det er der flere grunde til, men én af grundene til det er, at det er en fodboldstøvle, der er lavet til fart. Nike har desuden valgt at udstyre overdelen med det lækre og fleksible Flyknit-materiale, som er det samme materiale, der også pryder overdelen på den mindst lige så populære Magista Obra er med til at give dig et fit og en komfort, der ikke kan sammenlignes med andre former for materialer. Allerede når du træder ned i et par Mercurial Superfly, så kan du mærke at din fod går i ét med selve støvlen, hvilket er med til at give en formidabel komfort, men hvad der er endnu vigtigere er, at det har stor positiv indflydelse på dit fodboldspil.

For at skabe yderligere touch og greb i bolden, så er Flyknit-overdelen blevet beklædt med et materiale, der er blevet opfundet af Nike, som hedder Nike Skin, samt en 0,1 mm. tynd ACC-silikonebelægning. Det giver faktisk noget, der nærmest minder om en 3D-lignende tekstur, hvilket er med til at skabe en friktion mellem støvle og bold, og det kommer dig særligt til gode, når du skal drible med bolden i høj fart, men dog også når du skal aflevere og afslutte, da det hjælper dig til at ramme bolden mere præcist. Endvidere, så er der tale om en fodboldstøvle, der ikke vejer mere end 193 gram, hvorfor det faktisk nærmest føles som om, at du har taget en sok på, når du spiller med Nike Mercurial Superfly.

Adidas – F50 Adizero FG Black Pack

Du kender med garanti også til F50 Adizero fra Adidas, som også er en yderst populær fodboldstøvle, som blandt andet er kendetegnet ved dens lave vægt, der er med til at skabe en rigtig god speedstøvle. Det er dog ikke kun den lave vægt, der har en indflydelse på det faktum, at F50 Adizero kan tolkes som speedstøvler, hvilket også er årsagen til, at vægten på de nye F50 Adizero Black Pack faktisk er blevet øget med hele 45 gram, hvilket betyder at støvlen i dag har en vægt, der lyder på 195 gram, hvilket er nogenlunde det samme som ovenstående fodboldstøvle fra Nike. Det er blevet gjort for at give mere stabilitet, bedre support og øget komfort. Det ændrer dog ikke på det faktum, at du stadig vil opleve en bemærkelsesværdige tæt boldkontakt såvel som en helt igennem suveræn letvægtsfornemmelsen, når du gør brug af F50 Adizero.

Støvlen er fremstillet i ét stykke af Adidas læderemulerende Hybridtouch-materiale, der er både blødt og fleksibelt, og som er et materiale, der formår at kombinere de bedste egenskaber fra læder og mikrofiber i én overdel. Det betyder blandt andet, at du får en rigtigt smidig overdel med et lavt vandoptag, men dog alligevel en overdel, der ikke overstrækker på samme måde som læder ofte gør det. Støvlen kan desuden også bryste sig af en ydersål, der giver et øget greb i jorden, når du skal accelerere, hvilket de små takker under forfoden blandt andet sørger for. Med F50 Adizero kan du være helt sikker på, at du virkelig får power i dit afsæt.

Puma – evoSPEED 1.3 FG

Puma evoSPEED 1.3 er én af de absolut letteste støvler på det danske marked, hvorfor det er en støvle lige for dig, der gerne vil have en let støvle. Selve overdelen på Puma evoSPEED 1.3 er lavet i ét stykke premium enkeltlags mikrofiber, der er fremstillet af den japanske specialist, Teijin. Dette materiale er med til at sikre en god boldføling, et skarpt touch såvel som en overdel, der smyger sig rundt om din fod, så det nærmest føles som om, at du blot har en sok på. Endvidere, så er overdelen også blevet beklædt med GripTex, der er små gribende belægning, som Puma har valgt at udstyre deres støvle med for at give den et godt greb. Det betyder, at hvad end du skal spille i vådt eller i tørt føre, så kan du være helt sikker på, at du har et godt greb og en god føling med bolden.

Ydermere, så har Puma valgt at lave deres nye evoSPEED 1.3 med en DuoFlex-sål, der er udstyret med flex grooves i forfoden. Det er både selve sålen, men i særdeles de revolutionerende flex grooves, der er med til at give en øget flex og dermed også en langt bedre manøvredygtighed på de mindre områder på banen. Denne effekt bliver sågar forstærket af de små, tynde og runde knopper, som gør, at du hurtigt og gnidningsfrit kan vende rundt og sætte af mod den anden del af banen – selv på de absolut mindste områder af banen. Den kommer desuden også med Speedtrack-torsionsbar, der er med til at giv en god stabilitet.

Nike – Magista Obra FG

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der kommer et smil på læben lige så snart du ifører dig et par Magista Obra-fodboldstøvler. Grunden til det er, at du aldrig har og aldrig vil opleve et fit, der kan måle sig med dette. Overdelen på denne fodboldstøvle er desuden lavet i Nikes helt eget materiale, Flyknit, der er ikke blot er med til at gøre den til en særdeles fleksibel fodboldstøvle, men samtidig er den også uhyre komfortabel. Du vil nærmest føle, at du tager en sok på, når du ifører dig støvlen, da dine fødder straks vil gå i ét med støvlen, men her stopper ligheden med en sok dog ikke, for selve kendetegnet ved Magista Obra er Dynamic Fit Collar, der er den del, der fortsætter op over ankelen. Det sørger for, at din fod nærmest bliver låst fast og så kommer det til at føles som om, at fodboldstøvlerne bliver en forlængelse af dine ben.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at både traction og grebet i banen er særdeles vigtigt for fodboldspillere overalt på banen, men det er dog hovedsageligt de mere kreative spillere, der har brug for at vende og dreje hurtigt, der har behov for disse ting. Derfor har Nike selvfølgelig valgt at udstyre deres uhyre populære Magista Obra-fodboldstøvler med runde knopper, hvilket lige netop er gjort for at sikre, at man hurtigt kan komme ned og ud af græsset, samtidig med at du også nemt kan vende og dreje uden problemer. Slutteligt, så vejer Nike Magista Obra ikke mere end 205 gram!

Adidas – 11Pro FG

adidas 11Pro kan bedst tolkes som en moderne klassiker, som Adidas har lanceret med det formål, at den skal kunne yde en ultimativ komfort og et fit af en helt anden verden. Der er tale om en fodboldstøvle, som er klassisk og no-nonsense, hvorfor den ikke har et væld af overflødige funktioner eller designmæssige unødige detaljer. Det er en støvle, der returnerer til sine rødder og derfor har Adidas også valgt at udstyre den med en overdel i blødt læder (hvorimod den forrige version af 11Pro var udstyret med en overdel i Hybridtouch), der blandt er med til at sikre, at du får en rigtig tætsiddende pasform omkring foden. Det er dog ikke det eneste, som den lækre læderoverdel er med til at sørge for, da den også er med til at sikre, at du får et naturligt og blødt touch på bolden.

Ét af de helt nye tiltag ved den nye 11Pro-støvle fra Adidas er den tekniske støttekonstruktion, der er blevet implementeret i både forfoden og hælen. Det er en konstruktion, der fungerer som et skelet, der er blevet implementeret med intentionen om, at skulle give en øget support og stabilitet, så du altid føler, at du er låst fast i støvlen, hvilket vil give dig en rigtig god komfort. Adidas har dog begået sig endnu et tiltag på deres nye 11Pro-støvle for at give en maksimal komfort, hvilket er, at de har beklædt indersiden af støvlen med et behageligt ruskindsfor, hvilket både giver en behagelig pasform og dertil sørger det også for, at overdelen holdes smidig og blød.

Hvad skal du holde øje med, når du skal købe nye fodboldstøvler?

Der er rigtig mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på, hvis du skal ud og købe nye fodboldstøvler, men det er dog i særdeleshed vigtigt at fokusere på at finde frem til en støvle, der passer rigtig godt til din fod og som du mener er komfortabel at have på og spille fodbold med. Hvis du ikke har en fodboldstøvle på, som du synes er komfortabel at spille med, så er der bestemt ikke nogen grund til at du spiller med dem, for så bliver det blot en pinsel i sidste ende, som du helst bare ville være foruden.

Faktisk kan det komme til at have rigtig stor indflydelse på dit spil, hvis du vælger et par fodboldstøvler, der ikke har nogen god pasform og ikke sidder godt på dine fødder, så du er sikret, at du kommer til at løbe rundt i et par fodboldstøvler, som du synes er behagelige – og nej, det er desværre ikke en positiv indflydelse, der er tale om her. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det absolut vigtigste er, at finde en fodboldstøvle, som du mener sidder rigtig godt på din fødder og som vil være komfortabel for dig at spille i – så kan alle andre parameter komme i anden række.

Som nævnt, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det primære aspekt, som du skal have fokus på er, at finde frem til en støvle, der passer rigtig godt til din fod og som føles komfortabel at have på og spille med. Det skal dog også siges, at det bestemt heller ikke er uvæsentligt at tage et nærmere kig på, hvor på banen du spiller og i hvilken position. Der er rigtig mange producenter af fodboldstøvler, der er rigtig gode til angive, hvor på banen deres fodboldstøvler er bedst, hvilket eksempelvis også bliver understreget ved at fortælle lidt om, hvilket professionelle fodboldspillere, der gør brug af den respektive støvle, hvilket faktisk giver dig et helt nyt punkt at kigge efter, for du kan eksempelvis bare tage et nærmere kig på, hvem der bruger den respektive støvle og se om det er spillere, der spiller på den samme position som dig.

Hvis du eksempelvis er målmand, så kan det være en rigtig god idé at tage et nærmere kig på, hvilke fodboldstøvler som Manuel Neuer eller Buffon spiller med, mens du derimod bør tage et kig på hvilke fodboldstøvler som Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo spiller med, hvis du er typen, der typisk er at finde på en position som angrebsspiller.

Del.

Tilføj en kommentar