Fitnessudstyr til hoteller

0

Indhold på side:

Hvis du overvejer at anlægge motionsrum i dit hotel eller står overfor en udskiftning eller opgradering af eksisterende udstyr, så vil vi anbefale dig at læse med i det følgende. Her gennemgår vi nemlig de mest populære fitnessmaskiner og træningstilbehør til hoteller og fortæller dig alt, hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud og kigge på inventar til dit hotels motionsrum.

Den aktive ferie vinder indpas

Markedet for fitnessudstyr til hoteller vokser og vokser for tiden. For fitness- og træningsbølgen er kommet for at blive, hvilket også afspejles i, hvilken type rejser, som særligt det yngre segment ser som attraktive. Flere og flere rejsende kigger nemlig efter hoteldestinationer, som ligger fordelagtigt i forhold til sport og aktivitet i takt med, at de såkaldte aktive ferier vinder indpas verden over. Det er altså for rigtig manges vedkommende ikke længere nok bare at dase ved stranden eller ligge ved hotellets pool dagen lang på ferien. Dagene skal fyldes op med aktive oplevelser og selvrealisering i naturens smukke omgivelser til vands, til lands og i luften. Det kan eksempelvis være bjergbestigning, hiking, surfing, vandski, paragliding, crossfit, løb, cykling eller boldsport.

Men udover at lægge sig i nærheden af friluftsliv, aktiviter og sportsfaciliteter, så har hoteller også en anden mulighed for at positionere sig selv på markedet, så de bliver attraktive for aktive gæster. Og det er her, at fitnessrummet kommer ind i billedet. For med et lækkert motionsrum for hotelgæsterne, kan du tilbyde dette voksende segment et frirum, hvor de kan arbejde på deres fysik, holde deres kondition ved lige og på anden måde forberede sig til de aktiviteter, som de skal i gang med på deres ferie.

Mange hoteller både i Danmark og udlandet vælger dog ikke at prioritere at poste penge i et ordentligt motionsrum til deres gæster. Dette synes vi her på Fitness Univers både er synd for gæsterne, men også en tabt mulighed fra hotellets side til at yde ekstra god service ved at imødekomme den nye fitnesstrend samt de aktive gæsters træningsbehov og interesse i deres eget helbred. Derfor får du i denne guide vores bud på, hvad et godt hotel motionsrum bør indeholde. Vi kommer desuden med gode fif i forhold til garanti, vedligeholdelse af udstyr og meget andet, så du får det meste ud af dit budget.

Løbebånd

Et helt essentielt træningsinstrument, som bør være at finde i ethvert motionsrum med respekt for sig selv er løbebåndet. Det forbliver en af de bedste måder at forbrænde kalorier på og samtidig forbedre konditionen.

I forhold til løbebånd som skal stå i professionelle eller semi-professionelle miljøer som et hotels træningsrum, er det meget vigtigt, at man finder en driftsikker model, der kan klare den daglige belastning, som det vil blive udsat for.

Professionelle løbebånd har typisk en kraftigere motor sammenlignet med de løbebånd, som sælges til hjemmetræning. For jo kraftigere motoren er, jo længere levetid er der på produktet, og jo mindre vil den blive presset af daglig brug. Til professionelle miljøer anbefales det som minimum at anskaffe sig et løbebånd med 3 hestekræfters A/C motor. En A/C motor anvender vekselstrøm mens en D/C motor, som typisk er at finde i hjemmetræningsmodellerne, anvender jævnstrøm. En A/C motor er således kraftigere, mere driftsikker og har en længere levetid.

Herudover er løbefladen som oftest også større på professionelle løbebånd end hjemmetræningsmodellerne. Du har således mere plads at løbe på og skal derfor ikke tænke så meget over, hvor du sætter føderne. Dette er en stor fordel, når der er forskellige brugere med vidt forskellige løbemønstre, som skal bruge løbebåndet.

Sidst men ikke mindst har de professionelle løbebånd også en mere massiv og robust ramme end de fleste andre løbebånd. De skal nemlig kunne holde til daglig brug og til alle slags brugere uanset højde og drøjde. Rammen på et professionelt løbebånd kan derfor også klare en højere maksimal brugervægt end andre modeller.

NOHRD Sprintbok

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★☆
Udstyr ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Sprintbok fra NOHRD er et særdeles stilfuldt løbebånd med en æstetisk træramme, som vil passe fint ind i de mere eksklusive hotellers motionsrum. Modellen fås i 8 forskellige træsorter og er en del af den sidst nye trend indenfor løbebånd, som fungerer helt uden motor. Du generer således selv farten via din egen fremdrift, som skubber løbefladen rundt.

Da denne type løbebånd er meget simpelt bygget op og indeholder betydeligt mindre mekanik end et normalt løbebånd, så kan det være et godt alternativ til de professionelle eller semi-professionelle miljøer. Du eliminerer nemlig mange af de typiske reklamationsårsager ved at have så lidt elektronik som muligt. Derudover slipper du for generel vedligeholdelse af selve løbefladen, da alle de bevægelige dele smører sig selv helt automatisk. Sprintbok har desuden en meget robust ramme, der har en maksimal brugervægt på 160 kg og er derfor fint rustet til de lidt tungere brugere også. Løbefladen er forholdsvis lang, men ret smal og måler 160 x 45 cm.

Sprintbok kommer med en 17,3″ Android-tablet med tilhørende app fyldt med workouts og diverse træningsprogrammer, som sikrer brugerne masser af udfordring og træningsmuligheder. Tabletten viser tid, hastighed, kalorier og puls, hvis du har et kompatibelt pulsbælte på.

Taurus Studio Løbebånd 10.5 Pro

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★★★
Udstyr ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

Næste produkt som kunne være relevant, hvis du er på udkig efter fitnessudstyr til hoteller er Taurus Studio Løbebånd 10.5 Pro. Som navnet antyder, er det et fuldt igennem professionelt løbebånd, som primært er konstrueret med det formål at blive brugt i professionelle og semi-professionelle miljøer. Det egner sig derfor rigtig godt til et hotels træningsrum, idet det klarer sig sublimt på relevante parametre som driftsikkerhed, robusthed, levetid og generel kvalitet.

Taurus Studio Løbebånd 10.5 Pro er med andre ord det sikre valg, hvis du vil have et løbebånd i dit hotels motionsrum, da det kan klare adskillige timers daglig brug takket være en yderst stabil 3 hestekræfters A/C motor. Den kraftige motor gør desuden, at du har en tophastighed på hele 25 km/t, hvilket kan udfordre selv de mest ambitiøse løbere. Er det dog alligevel ikke nok, kan hældningen på løbefladen øges op til 15%. Derudover har løbebåndet en ekstraordinært massiv rammekonstruktion, der kan klare en maksimal brugervægt på hele 181 kg, hvilket betyder, at stort set alle brugere uanset højde og drøjde kan anvende det uden problemer.

Løbefladen måler hele 158 x 56 cm, hvilket betyder, at du har masser af plads at løbe og gå på. Samtidig er stødabsorberingen i løbemåtten glimrende, da den har en tykkelse på 3,3 mm. Dette sikrer brugeren minimal belastning på knæ og led, når der trænes på løbebåndet.

På konsollen har du et fint udvalg af træningsprogrammer og alle de relevante visninger som tid, hastighed, distance, stigning, kalorier og puls.

Crosstrainer

Et andet must-have når du er ude efter fitnessudstyr til hoteller er en crosstrainer. Det er nemlig en af de absolut mest populære cardiomaskiner verden over.

Crosstraineren har visse fordele ift. løbebåndet. Det kan derfor være et rigtig godt træk at have begge dele stående, så man imødekommer en bredere brugerflade. Først og fremmest aktiveres overkroppen i højere grad på en crosstrainer end på et løbebånd, idet du her har håndtag til at bevæge armene med. Dernæst er crosstraineren som udgangspunkt mere skånsom for knæ og led, idet dine fødder hele tiden har kontakt med trædefladerne. Det bevirker, at du ikke får stød op igennem kroppen, som du f.eks. gør på et løbebånd, hvor dine fødder hele tiden forlader løbefladen for så at lande på den igen. Dette vil unægtelig give et tryk til knæene hver gang. Så hvis du døjer med knæproblemer, er crosstraineren et glimrende og mere skånsomt alternativ, der stadig simulerer den naturlige løbebevægelse men med minimal belastning.

Når man skal købe crosstrainer til et professionelt eller semi-professionelt miljø, er der flere ting, som man skal være opmærksom på. Først og fremmest er det alfa og omega, at man finder en model, der specifikt er bygget til professionel eller semi-professionel brug. Ellers er der stor risiko for, at du ender op med en maskine, som ikke er konstrueret til at klare det belastningspres, der vil komme i dit hotels motionsrum. Det resulterer som oftest i tilbagevendende fejl og reklamationer, udskiftning af reservedele, teknikerbesøg mm. som i sidste ende højst sandsynligt vil blive dyrere end at betale ekstra for en rigtig kvalitetsmaskine fra starten, der vel og mærke passer til formålet. Så betal hellere lidt mere og få noget der holder fremfor at købe lidt for billigt.

Det der primært adskiller de professionelle crosstrainere fra hjemmetræningsmodellerne er tyngden på svinghjulet, skridtlængden og robustheden af rammekonstruktionen. Tyngden på svinghjulet er altafgørende for, hvor glat og jævnt trådet vil være på maskinen. Jo tungere jo bedre tråd og jo mere modstand kan du få på crosstraineren.

Skridtlængden på trådet er typisk længere på de professionelle modeller end på hjemmetræningsmodellerne og ligger for det meste på 51 cm eller derover. Skridtlængden er både relevant ift. brugerens benlængde, men samtidig også afgørende for, hvordan trådet er. Jo kortere skridtlængde, jo mere stepbevægelse (op og ned). Jo længere skridtlængde, jo mere skøjtebevægelse (frem og tilbage). De fleste crosstrainere har en fast skridtlængde, men der findes nogle få modeller med variabel skridtlængde. Sidstnævnte kunne være en fordel, hvis der er mange forskellige brugere af varierende alder og højde, der skal bruge maskinen, hvilket jo er tilfældet i ethvert hotels motionsrum.

Sidst men ikke mindst er der også på crosstrainerne betydelig forskel på rammekonstruktionen på en professionel maskine kontra en til privat brug. Igen er de professionelle modeller noget mere robuste og har oftest en markant højere maksimal brugervægt, da de skal kunne holde til daglig brug af mange forskellige brugere med vidt forskellig størrelse og tyngde.

Taurus Crosstrainer FX10.5 Pro

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Udstyr ★★★★★
Value for money ★★★★★

Taurus Crosstrainer FX10.5 Pro er en professionel crosstrainer af høj kvalitet hele vejen rundt og lader således ikke meget tilbage at ønske ift. de parametre, som vi gennemgik i foregående afsnit.

Med en maksimal brugervægt på hele 180 kg har denne maskine en super robust ramme, der kan holde til langt de fleste brugere. Svingmassen er på 10 kg, hvilket betyder, at du har et behageligt og jævnt tråd uden hakkeri og ujævne bevægelser.

Skridtlængden er forholdsvis lang på denne model og måler 56 cm og kan ikke indstilles. Du har således et langt og fladt tråd, der belaster knæ og led minimalt og giver dig en yderst behagelig skøjtebevægelse. Konsollen giver desuden brugerne masser af udfordring i form af 23 træningsprogrammer og hele 32 forskellige modstandstrin. Konsollen viser desuden alle relevante træningsdata herunder tid, distance, hastighed, watt og puls.

Taurus Crosstrainer FX10.5 er et ret sikkert valg, når det kommer til fitnessudstyr til hoteller. Det er en yderst driftsikker model, som er konstrueret med det formål, at den skal stå i professionelle og semi-professionelle miljøer, hvor den bliver brugt adskillige timer dagligt.

Taurus Crosstrainer FS10.5 Smart

Konsol ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Udstyr ★★★★★
Value for money ★★★★★

Taurus Crosstrainer FS10.5 Smart vil altid være et kærkommen supplement til dit motionsrum, hvis du leder efter fitnessudstyr til hoteller. Det er først og fremmest en ultrarobust maskine, som kan klare en maksimal brugervægt på intet mindre end 181 kg. Du behøver således ikke være bange for, at denne crosstrainer ikke kan holde distancen ved dagligt brug.

En anden kæmpe fordel ved at have denne maskine i dit hotels motionsrum er, at skridtlængden rækker helt fra 28 cm til 91.4 cm, hvilket betyder, at den kan imødekomme stort set alle brugere uanset højde og benlængde. Det specielle ved FS10.5 er, at du ikke behøver at indstille skridtlængden. Derimod tilpasser maskinen sig selv efter længden på dine skridt. Med andre ord har du stort set den samme dynamik, som når du løber udendørs. Du er nemlig ikke begrænset til en bestemt skridtlængde, men kan hele tiden selv variere længden af dine skridt efter behov. Dog får du stadig ingen stød op igennem kroppen, som du ellers gør, når du løber udenfor. For dine fødder har stadig konstant kontakt med trædefladerne, præcis som på andre crosstrainere.

Maskinen har desuden egen generator, så du skal ikke bekymre dig om ledninger, strømstik og lignende. Konsollen styres via en HD-touchskærm, som iøvrigt har bluetooth WLAN og indbyggede højtalere. Modstanden skabes via en elektromagnetisk induktionsbremse og du har 20 forskellige modstandsniveauer at vælge imellem. Sidst men ikke mindst har du et utal af træningsprogrammer til rådighed og kan køre virtuelle ruter på skærmen.

Multimaskine

Når man skal ud og handle fitnessudstyr til hoteller og indrette et helt motionsrum, er cardiomaskiner ganske enkelt uundværlige. Dog kan man overveje at udvide horisonten med en multimaskine. Vægttræning bliver nemlig mere og mere populært for almindelige motionister. Udover at være et godt supplement til cardiotræning, som primært forbedrer konditionen og iltoptagelsen, så fokuserer vægttræning på styrke og muskelmasse. Med en multimaskine kan du få en alsidig træning på én og samme maskine. På de fleste multimaskiner kan du nemlig træne ryg, bryst, skulder, biceps, triceps og forlår og baglår. Og styrkelse af netop disse muskelgrupper kan være en klar fordel for de aktive hotelgæster, som eksempelvis skal give sig i kast med klatring, bjergbestigning, crossfit eller noget helt fjerde på deres ferie.

Multimaskiner fås i mange forskellige prisklasser. Den store forskel, når man bevæger sig op i pris, er robustheden i rammen og træningsmulighederne. Som med alt andet fitnessudstyr til hoteller er det vigtigt, at du finder en maskine, der er bygget til semi-professionel eller professionel brug. På den måde er du sikker på, at maskinen kan klare at blive brugt adskillige timer om dagen og af mange forskellige brugere.

Hoist Multimaskine H-2200

Træningsmuligheder ★★★★★
Stabilitet ★★★★★
Udstyr ★★★★★
Value for money ★★★★★

Hoist er et amerikansk fitnessbrand, som primært beskæftiger sig med at lave vægttræningsudstyr til semi-professionel og professionel brug. Deres træningsmaskiner er således af absolut ypperste kvalitet. Robustheden er altid helt i top og levetiden på deres produkter ligeså. Du er med andre ord i sikre hænder, hvis du investerer i en Hoist-maskine til dit hotels motionsrum. Den kan uden problemer modstå den træningsbelastning, som den vil blive udsat for på daglig basis.

Hoist Multimaskine H-2200 er et pragteksemplar af en multimaskine, der ikke lader meget tilbage at ønske ift. ovennævnte parametre som robusthed og holdbarhed. Derudover har du masser af træningsmuligheder på maskinen og kan lave alt fra brystpres og lattræk til benpres og leg extensions samt leg curl. Herudover har du både kabeltræk i bunden og i toppen, hvilket giver mulighed for at lave et utal af øvelser til triceps, biceps og skulder eksempelvis.

Maskinen er desuden todelt, så to brugere kan bruge maskinen samtidig uden problemer. Der er således en seperat vægtblok på 90 kg til hvert modul, og de er begge vendt fra hinanden. På den måde kommer man ikke i vejen for hinanden, når man træner to på maskinen på samme tid. Hoist H-2200 er L-formet og passer derfor rigtig godt i et hjørne af et motionsrum og optager minimal plads.

Maskinen kommer med integreret holder til diverse greb, og der medfølger desuden to håndtag, en lige stang, en ankelstrop samt en mavesele.

Du kan i øvrigt tage et kig på vores multimaskine test, hvis du gerne vil se flere modeller, som kunne være relevante for dig og dit hotel.

Køb fitnessudstyr til hoteller i en fysisk butik

Når du køber fitnessudstyr til hoteller er det vigtigt, at du finder et sted at handle, hvor du først og fremmest kan få kompetent vejledning, så du ender op med udstyr, der er bygget til den træningsbelastning, der vil komme på udstyret. For som gennemgået tidligere er der stor forskel på kvaliteten af de forskellige modeller på markedet. Og den forskel er ikke altid nem at se med det blotte øje. Derudover er der stor forskel på, om produktet er konstrueret til hjemmebrug, semi-professionel brug eller professionel brug. Alt dette kan du få at vide, hvis du handler i en fysisk butik med salgsrådgivere.

En anden fordel ved at handle i en fysisk butik er, at du har et sted at henvende dig, hvis noget af dit udstyr står af eller ikke fungerer, som det skal. Mange online shops har nemlig ikke mulighed for at hjælpe dig, når først der er problemer, medmindre du selv sender udstyret ind til dem. Dette kan imidlertid blive en rigtig dyr fornøjelse. Derimod har mange fysiske butikker, der sælger fitnessudstyr til hoteller teknikere tilknyttet, som kan køre ud til dig og afhjælpe de problemer, som du måtte opleve.

Sidst men ikke mindst er det en kæmpe fordel, hvis du har mulighed for at prøve udstyret, før du køber. Det giver en anderledes ro i maven, når man står overfor at skulle investere mange tusind kroner, at man har stiftet bekendtskab med produkterne og ved, hvad man kan forvente.

Hos Fitshop i Brønshøj har de eksempelvis et 700 kvadratmeter showroom fyldt med fitnessudstyr til hoteller, fysioterapeuter, hjemmetræning og meget mere. Her kan du også få råd og vejledning af butikkens salgsrådgivere. Du kan se deres fulde udvalg ved at klikke her.

Vær opmærksom på garanti

Når du investerer i fitnessudstyr til hoteller, er det yderst væsentligt, at du holder øje med, hvor mange års garanti, du har på dine produkter. Hvis du køber produkter til dit hotel, som primært er konstrueret til hjemmebrug, er der ingen garanti overhovedet. Det betyder, at du selv skal betale for reperation og teknikerbesøg, hvis noget går i stykker.

Hvis der er semi-professionel garanti på dine produkter, er du langt bedre stillet, hvis uheldet skulle være ude. Her er teknikerbesøg, reparation og bestilling/montering af reservedele gratis, så længe garantien gælder. Vær dog opmærksom på, at det er meget forskelligt fra produkt til produkt, hvor længe den semi-professionelle garanti gælder.

Vedligeholdelse af udstyr

Det er yderst vigtigt, at du husker at vedligeholde dit fitnessudstyr. På den måde undgår du mislyde og forlænger levetiden på produkterne. Det er selvfølgelig vidt forskelligt, hvordan du vedligeholder de forskellige typer af maskiner. Fælles for dem alle er dog, at skruer og bolte skal efterspændes en gang imellem. De vil nemlig løsne sig en smule med tiden og kan således lave mislyde.

Løbebånd bør vedligeholdes ved at smøre undersiden af løbefladen med silikonespray. Det sikrer en gnidningsfri drift, som ikke skader motor og ruller eller andre bevægelige dele.

Ved crosstrainere og multimaskiner burde vedligeholdelse udover efterspænding ikke være nødvendig. Men hvis crosstrainerens ruller kører på skinner, så skal disse gerne smøres en gang imellem med noget smørrelse. Der er dog ingen af de crosstrainere, som vi har med her, der kører på skinner.

Indretning er vigtig

Når du har investeret i dit udstyr, er det vigtigt, at du får det præsenteret på bedste vis. Sørg altid for, at dit fitnessrum er lyst og rummeligt. Fitnessrum tager sig nemlig som regel bedst ud med naturligt lys. Så hvis der er vinduer i rummet, så sørg for at udnytte det. Hvis ikke, så sørg for, at rummet er godt belyst evt. med masser af spots. Jo mere lys, jo bedre.

Ift. rummelighed, så er det alfa og omega, at der er god afstand mellem maskiner og udstyr. Ellers bliver rummet let for tungt og sammenpresset i udtrykket. Mange vil sige, at jo mere udstyr jo bedre, men for meget udstyr på for lidt plads kan være en smule klaustrofobisk. Derudover kan det let komme til at se rodet ud. Prioriter i stedet, at rummet er rytteligt og indbydende. Så føler folk sig bedre tilpas, når de træner der.

Del.

Tilføj en kommentar