Cykellygter – Regler

0

Indhold på side:

Det er lovpligtigt at have lys på cyklen – og det kan koste dig en bøde, hvis du bliver stoppet uden at have cykellygter på din cykel. Bøden er 700 kr!

Du skal derfor sørge for at anskaffe dig nogle ordentlige cykellygter, hvis du ikke har nogle i forvejen – og de er ikke særlig dyre.

Krav til cykellygter:

  1. Din forlygte skal lyse fremad – dog må lygten ikke være blændende
  2. Baglyten skal lyse bagud – Både magnetlygter og dynamolygter er godkendte udover de klassiske cykellygter med batteri
  3. Både din forlygte og baglygte skal skal som minimum kunne lyse i 5 timer ved 5 grader

Cykellygter regler

Dine cykellygter skal være godkendte

Det er ikke bestemt ikke sikkert, at det billige sæt lygter fra dit lokale supermarked er godkendte – og kører du med dem fremfor godkendte cykellygter, kan du risikere at få en bøde på 700 kr. Det kan altså derfor godt betale sig at købe et par ordentlige lygter til din cykel – som er godkendte.

Video om Dansk Cyklist Forbund:


Cykellygter regler – hvorfor er det lovpligtigt?

Der er naturligvis en rigtig god grund til, at det er lovpligtigt at gøre brug af lygter til sin cykel. Hvis ikke man anvender cykellygter, har de andre trafikanter naturligvis svært ved at se en, hvilket potentielt kan føre til trafikuheld, hvor personer kommer til skade. Det er derfor rigtig vigtigt, at du cyklist sørger for at gøre brug af gode og ikke mindst godkendte lygter, således du overholder cykellygtereglerne i Danmark.

Cykellygte regler

Flere typer af lygter efterkommer de gældende cykellygter regler

For at du som cyklist kan undgå at få en bøde i tilfælde af, at du skulle ske at blive stoppet, er det vigtigt, at dine lygter er godkendte. Der findes flere forskellige typer af lygter, som er godkendte – både dynamolygter samt mere traditionelle lygter med batteri.

Ønsker du at læse mere omkring cykellygte regler i Danmark, kan du måske få gavn af disse links:

  • https://www.cyklistforbundet.dk/Alt-om-cykling/Love-og-regler/Lys-paa-cyklen – Omhandler reglerne for brug af cykellygter.
  • https://www.cyklistforbundet.dk/Alt-om-cykling/Love-og-regler/boedetakster – Omhandler bødetaksterne for manglende brug af cykellygter.

Hos FitnessUnivers.dk skriver vi meget om forskellige emner indenfor cykling og cykeludstyr generelt. Vi har blandt andet skrevet et godt og guidende indlæg, som omhandler valg af cykellås – Du kan se artiklen her: Sådan finder du den bedste cykellås.

Hvor finder jeg lygter, som overholder reglerne?

Hvis du er interesseret i at finde dig nogle gode, godkendte lygter, der overholder de gældende cykellygte regler, så er det helt afgjort en rigtig god idé at tage et kig på nettet, hvor der er rig mulighed for at finde et stort udvalg af gode cykellygter til nogle priser, der er ganske fornuftige. Tit og ofte er det billigere at handle online, og faktisk er der i rigtig mange tilfælde også god mulighed for, at man kan komme til at spare en hel del penge.

Del.

Tilføj en kommentar