Sandsæk Test – 6 populære sandsække på markedet

0

Indhold på side:

Hvis du er på udkig efter en sandsæk, så vil vi anbefale dig at læse med her. Vi har nemlig lavet en grundig test af 7 af de mest populære sandsække på markedet nedenunder. I testen guider vi dig desuden om alt lige fra materiale og overflade til, hvordan du finder den rette størrelse og vægt på din sandsæk. Med andre ord giver vi dig de absolut bedste forudsætninger for, at du kan foretage det helt rigtige køb, som både matcher dine krav og præferencer.

Hvis du leder efter en spændende og anderledes træningsform, som er effektiv, givende og sjov på samme tid, så bør du se nærmere på boksning. Boksning på sandsæk bliver mere og mere populært herhjemme, bl.a. fordi det kræver meget lidt plads i forhold til f.eks. et løbebånd eller en romaskine. Samtidig får du rørt hele kroppen, når du bokser, hvilket betyder, at du i princippet ikke behøver at supplere med anden træning for at få balance i kroppen. I og med, at boksning aktiverer alle de store muskelgrupper i kroppen er det samtidig en glimrende kalorieforbrænder, der kan lede til større vægttab. Derudover vil du med regelmæssig boksetræning hurtigt opleve, at din kondition og muskeludholdenhed forbedres markant. Boksning på sandsæk er undertiden både populært til hjemmetræning såvel som i foreninger, klubber, fitnesscentre, institutioner osv. Dette er bl.a. fordi det er en alsidig motionssform, som er utrolig nem at gå til. Alle uanset køn, alder og fitnessniveau kan nemlig få glæde af en sandsæk og lære at bruge den inden for relativt kort tid.

I vores sandsæk test har vi undersøgt markedet her i Danmark for at give dig et overskueligt overblik over de bedste modeller. Vi har således testet 7 af de mest populære sandsække.

Vi giver dig et overskueligt overblik over, hvilke modeller der er på markedet, hvor de kvalitetsmæssigt ligger i forhold til hinanden samt om pris og kvalitet hænger sammen. Du kan få boksesandsække af meget varierende kvalitet fra ca. 300 kr. og helt op til 5.000 kr. Vi har i denne sandsæk test valgt at fokusere på boksesandsække til teenagere/voksne. Derfor har sandsækkene en størrelse på minimum 108 cm og en vægt på minimum 28 kg.

I vores sandsæk test har vi bedømt sandsækkene med særlig fokus på følgende parametre:

 • Overflade materiale
 • Størrelse & vægt
 • Holdbarhed og stabilitet
 • Value for money

Taurus Boksesæk 150 cm – BEDST TIL PRISEN!

Den først sandsæk i vores sandsæk test er fra den store tyske fabrikant Taurus, som producerer et bredt udvalg af træningsudstyr, herunder også bokseudstyr. Taurus er et prominent boksemærke i Europa, og derfor har vi valgt at tage 2 af deres produkter med i testen.

Taurus Boksesæk 150 cm kommer komplet med kæder og ophæng, hvilket er gennemgående for alle de boksesække, som vi her har testet. Da vi pakkede den ud, blev vi ret overraskede over kvaliteten, da den har en ret god pris. Den har et ganske fint finish i syningerne og virker meget robust og holdbar. Ydermere er den rigtig god at slå på, idet den er tæt i fyldet og vejer hele 49 kg. Og med en højde på 150 cm samt en diameter på 35 cm egner denne sandsæk sig fint til både slag og spark og kan anvendes af både børn og voksne.

Alt I alt er det en meget positiv oplevelse at bruge denne sandsæk, og det at den er af virkelig høj kvalitet. Både materialet samt selvfølgelig dens højde og vægt. Den er derfor vinder som “bedst til prisen” I denne sandsække test.

 • 150 cm (Fås også i 70 cm, 100 cm, 120 cm og 180 cm)
 • 35 cm i diameter
 • 49 kg fyld
 • Bizonyl
 • Inkl. kæder og 4 dobbelt ophæng
 • God til både slag og spark

Adidas PU Speed 150 cm

Fra et af verdens største boksebrands, Addidas boskning, kommer denne sandsæk PU speed. Den hedder PU eftersom den er lavet af PU kunstlæder. Det er en klassisk sandsæk, som er rigtig fin at slå på. Overfladen er blød og lækker, og den har en fin finish. Om man synes den lidt skrigende blå farve er flot eller grim er selvfølgelig en smagsag. Og derudover om den passer ind I lige præcis dit hjem. Sandsækken kommer med kædeophæng og er meget let at hænge op. Det er en god sandsæk, som fint kan anbefales både til motionisker og professionelle boksere. I forhold til Taurus sandsæk er den måske en smule for dyr, men man betaler naturlgivis en lille smule for mærket og den vilde farve.

 • 150 cm
 • 33 cm I diameter
 • 38 kg fyld
 • PU-kunstlæder
 • Inkl kæder og 4 dobbelt ophæng.

Paffen Sport Punch Bag Allround 

En klassisk sandsæk som er rigtig god til dig som gerne både vil slå og sparke på en sandsæk. Paffen Sport er stort navn indenfor boksning og det er der en grund til. De lavet noget rigtig godt udstyr og denne boksesæk er ingen undtagelse. Den er stor og den er tung og føles kraftig I fyldet. Den er lavet I kunstlæder og kan virkelig holde til nogle tæsk, som den også fik I vores sandsække test. Den fås både I sort og rød og leveres inkl. Kædeophæng. Den har fine syninger og er let at hænge op. Alt I alt en god sandsæk.

 • 150cm
 • 35cm I diameter
 • 50kg fyld
 • PU-kunstlæder
 • Inkl kæder og 4 dobbelt ophæng.
 • Egnet til slag og spark

Taurus Boksesæk Pro Luxury 150 cm – BEDST I TEST!

Dette er testens 2. dyreste sandsæk, og den koster ca. 1500 kr. Så forventningerne var selvfølgelig høje, da vi tidligere havde testen Taurus sandsæk I ikke Pro udgaven. Dette er dog klart testens lækreste overflade. Den føles og ligner ægte læder på alle punkter. Den er fast men samtidig blød og super lækker at slå på, både med handsker, men også med bare næver. Den er lavet I kunstlæder, men dette er anderledes kunstlæder end det der bruges hos Addidas, Nippon Sport og Paffen Sport. Der opleves især stor forskel I forhold til Nippon Sport. Ophænget på sandsækken er lavet meget detaljeret, og der er påsyet ekstra lapper til kæderne, så kæderne ikke sidder direkte på sandsækken. Det er nemlig ofte her de lidt billigere/dårligere sandsække går I stykker. Den kommer derudover med kædeophæng. Design og look på denne sandsæk er retro, og det er selvfølgelig en smagssag, men vi synes den ser mere eksklusiv ud, end de fleste andre og passer godt ind med sin lidt mørkere farve.

 • 150 cm
 • 35 cm I diameter
 • 40 kg fyld
 • PU-kunstlæder
 • Inkl kæder og 4 dobbelt ophæng.
 • Egnet til slag og spark
 • Påsyede lapper/ringe til ophæng
 • 5 års garanti til hjemmebrug.

Century Hydrocore Heavy Bag XL – “Vandsækken”

Dette er en verdensnyhed af en sandsæk eller skulle man nærmere sige vandsæk. Denne sandsæk har en cylinder i midten, som man fylder med vand. Vi var lidt skeptiske, da vi første pakkede den ud og skulle prøve den. Den er dog nem at fylde med vand. En positiv ting omkring den er, at den ikke vejer så meget, når man skal transpotere denne sandsæk, da indholdet er tom.

Hvordan er den så at slå på? Den er meget levende, og hele testpanelet, som også består af en bokser, syntes at den virkede mere realistisk end traditionelle sandsække. Realistisk på den måde, at det føles mere som at ramme en anden person end testens andre sandsække. Det giver vel også god mening eftersom meget af indholdet af vores krop i virkeligheden er væske. Den er lidt blødere end resten af sandsækkene I testen, og du kan selv bestemme vægten af den. På Century’s website kan man også læse at den skulle være med til at reducere chancen for en håndledsskade. (dog ikke noget, vi har bemærket). Den er lavet af PU-kunstlæder og overfladen føles dejlig og minder meget om Paffen Sport. Det er en fin sæk, og vi tror helt sikkert, at der vil komme flere af denne type på markedet I fremtiden.

 • 135 cm
 • 35,6 cm I diameter
 • Fyld; Vægt kan varieres (alt efter for meget vand der fyldes i)
 • Kunstlæder
 • Inkl kæder og 4 dobbelt ophæng.
 • Meget levende og realistisk

Everlast Punching Bag Powerstrike 108 cm

Verdens største og mest kendte boksebrand “Everlast”. Så selvfølgelig skal vi også have en sandsæk fra Everlast med her I vores sandsæk test. De laver desværre ikke så mange store sandsække, så vi har valgt at tage en 108 cm model med. Det er en fin/god begyndersæk i størrelse og vægt, og den vejer kun 28 kg. Everlast er altid lidt retro cool at have hængende I teenage værelset eller ude I garagen. Everlast sandsækken er fin og minder egentlig meget om Paffen Sport. Man kan mærke, at dette er en sandsæk, som vil holde I mange år. Den er af god kvalitet, og stropperne er sat fint på. Dog er spørgsmålet, om man ikke hellere ville vælge en Taurs 100 cm eller 120 cm som lige er et hak bedre samt billigere end Everlast. Men der er selvfølgelig en vis nostalagi ved at have en rigtig Everlast sandsæk hængende.

 • 108 cm
 • 35 cm I diameter
 • Fyld; 28kg
 • Vinyl kunstlæder
 • Inkl kæder og 4 dobbelt ophæng.

Sandsæk test – Kunstlæder vs. rigtig læder?

Oftest er rigtig læder noget dyrere end kunstlæder, men dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at denne type er bedre end den anden. Den primære forskel er, at rigtig læder er en smule mere komfortabel og smidig end kunstlæder. Til gengæld kræver rigtig læder en del mere vedligeholdelse, idet det skal smøres med olie ca. en gang om måneden, så det ikke sprækker og går i stykker. Glemmer man imidlertid dette, vil levetiden forkortes betydeligt. Sandsække i kunstlæder er derimod så godt som vedligeholdelsesfri og har typisk en højere holdbarhed end dem i rigtig læder. Derudover vil de også se pænere ud over tid.

Når alt kommer til alt kan det være utrolig svært at mærke forskel på de to sandsæktyper, når først man har handsker på og hamrer løs. Herudover er der også en betydelig prisforskel, som bør tages i betragtning. Derfor er vores klare anbefaling at investere i en boksesæk, der er lavet af enten bizolyn eller PU-kunstlæder. Disse materialer har nemlig en ultra høj holdbarhed, og vil utvivlsomt give dig masser af gode træningspas langt ud i fremtiden.

Hvilken størrelse og vægt skal jeg vælge?

Størrelsen og vægten på din sandsæk skal naturligvis matche den person eller de personer, som skal bruge den. Du skal først og fremmest have klargjort, om du både vil have mulighed for at slå og sparke til sandsækken eller blot vil slå. Hvis du både vil slå og sparke, skal du naturligvis have fat i en længere sandsæk end hvis du kun vil slå. Hvis du f.eks. er omkring de 180 cm og vil benytte dig af både slag og spark, så vil vi anbefale en sandsæk på 120 cm – 180 cm. Sandsække kortere end de 120 cm anbefales til folk med en højde på 180 cm eller lavere, som kun vil slå eller til børn fra 15 år og ned.

Hvad angår vægten af sandsækken, så er det generelt en god tommelfingerregel at gå efter en model, der vejer ca. 40-50% af din egen kropsvægt. På den måde er du sikker på at finde en sandsæk, der matcher din fysik og slagkraft. Samtidig undgår du, at sækken flyver rundt, når du slår til. Hvis du eksempelvis vejer 80 kg, så bør du altså vælge en sandsæk, som vejer minimum 40 kg. Hvis du derimod er på udkig efter en sandsæk til børn, så går du som regel ikke helt galt i byen, hvis du finder en på 10-20 kg.

Ophæng af sandsæk

De fleste vælger at sætte ophænget til deres sandsæk på væggen eller i loftet. Fordelen ved at hænge sandsækken i loftet er, at man så kan gå hele vejen rundt om den og bokse på den fra alle vinkler. Derudover kan du sætte den i sving uden at den ramler ind i væggen, såfremt den hænger ude midt i rummet eller med god afstand til væggen. Ulempen ved ophæng i loftet er imidlertid, at det ofte optager en del mere plads, end det gør på væggen. Hvis du ender med at vælge et ophæng til væggen, så anbefaler vi, at du finder et, der som mimimum går 45 cm ud fra væggen, så sækken har plads til at svinge frem og tilbage. Vær i øvrigt altid opmærksom på, at din boksesæk ikke overstiger ophængets maxvægt, så du er sikker på, at ophænget kan holde til sækken.

Det anbefales, at ophænget monteres i beton eller træ, da disse materialer sagtens vil kunne holde til sandsækkens belastning og dine stød. En gipsvæg derimod kan ikke anbefales til dette formål, da den ganske enkelt er for skrøbelig. Det er i øvrigt en rigtig god ide at vælge et ophæng med kugleleje, så sækken kan dreje rundt og fjedre. Nedenunder finder du et link til forskellige typer af bokseophæng, som passer til både loft og væg.

For flere bokseophæng klik her.

sandsækketest1

sandsækketest

Vi håber, at denne sandsæk test har gjort dig lidt klogere på markedet for sandsække og kan være med til at hjælpe dig, når du skal finde den helt rigtige sandsæk til dig selv eller din bokse-/kampsportsklub.

Del.

Tilføj en kommentar