Assault AirBike Test 2019 – Vi tester de bedste modeller

0

I vores store AirBike test har vi gennemgået en række populære AirBikes herunder Assault AirBike, Schwinn AirDyne Airbike og flere andre AirBikes.  Vi har testet dem og gennemgår hernedenfor positive og negative punkter for hver AirBike.

AirBikes er meget utrolig populærer de sidste par år. En Airbike er en mellemting mellen en crosstrainer og en motionscykel. Den er dog meget hårder at bruge end både en crosstrainer og en motionscykel. En AirBike har den samme fordel som en crosstrainer at det er helkropstræning. Da du også bruger armene til at skubbe og trække med. At træne på en AirBike kaldes også HIT (high Intensety Traning) red. Høj intensitets træning. På en AirBike får du ekstremt hurtigt pulsen op og får forbrændt rigtig mange kalorier. Den er superen til dig der gerne vil tabe dig eller godt kan lide at træne interval træning. Assault Airbike er også blevet kaldt “helveds cyklen” og at den kan få “store mænd til at græde” da den er så ekstrem hård at køre på og meget kontant i den impact den har på din krop og puls når du først går i gang med din træning på den.  En Airbike er ikke et motionsredskab man sidder og træner på i en time af gangen. Det er den simpelthen for hård til. Det er typisk en maskine man træner på 10-25min af gangen. Man kan med en AirBike faktisk forbrænde 40-50 pr. minut. Rekorden er 86 kalorier på et minut! Det er jo helt vildt! 87 KALORIER PÅ 1 MINUT!!   Men så hiver man også lidt efter vejret derefter.

Her er videoen hvor der bliver brændt 86 kalorier af på 1min.

Airbikes har været på markedet i en del år, men det er først de sidste 3-4 år de er blevet rigtig populærer. Interessen startede i Crossfit miljøet, hvor træning på Assault Airbike blev indført som en disiplin i de regional crossfit konkurrencer og derved blev Assult Airbik et must i all crossfit centre. Men nu er også rigtig mange normale fitnesscentre såsom Fitness World, Fitnessdk med flere taget Airbiks ind, da de er meget skånsomme for kroppen, men brænder super mange kalorier af på kort tid. Airbikes er også kommet ned i en pris hvor mange private forbrugere kan være med. Prisniveauet ligger på ca. 8-14.000DKK for en god professionel AirBike.

I denne Airbike Test gennegår vi en del forskellige modeller, så du kan finde den Airbike der passer bedst til dig. Vi har testet Airbike på følgende parametre;

  • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er crosstraineren?
  • Computeren/konsolen? Hvad kan den måle og hvor præcis er den?
  • Rundløb – Hvor stabilt og glidende er trådet på crosstraineren?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Taurus Ergo-X AirBike Pro – BEDST I TEST!

Taurus Ergo-X Airbike er vinder af vores AirBike test. Det er en ekstrem robust og solid Airbike. Den har masser af tyngde og man føler virkelig der er noget vægt og robushed under sig, også når man virkelig tramper igennem i pedalerne. Det er også den AirBike i testen som vejer mest med sine 80kg. og brugervægten er på 160kg. Det er også derfor vi har valgt at give den top karakter i stabilitet. Taurus Ergo-X er udviklet til fitnesscenter brug og den kommer med professionel garanti. Hvilket betyder at hvis man som privt køber den, så har man 36mdr. garanti ved hjemmebrug. Men dette er en maskine som er bygget til at kører 8-10 timer hverdag og det kan man godt mærke både i rundløbet og stabiliteten.

Taurus Ergo-X Pro Airbike kører med remtræk og ikke kædetræk som Assult AirBike gør. Det gør at den kører mere smooth, ikke så mange reperationer og den larmer mindre. Du har altid den klassiske lyd og følelse af luft når du kører på en AirBike. Udover rundløbet så føler vi i testpanelet at det er rart at den har doublet arme, så du både kan holder hænderne lodret og vandret, det giver en del flere træningsmuligheder og man kan træne lidt andre vinkler på musklen. Maskinen har et dejligt solidt sæde som er af god kvalitet og med mange justeringsmuligheder. Taurus Ergo-X har 8 indbyggede træningsprogrammer. Den har Airbike testens største display og den konsol vi fandt nemmest at bruge. Alle AirBike her i testen kan stortset måle det samme; tid, strækning, hastighed, watt, rpm, kalorier, puls via deres LCD konsol. Så dette er ikke det afgørende parameter da det stortset er identisk.

Alt i alt er det en superen AirBike, hvor du får meget for pengene. Da den minder en del om Assult AirBike Elite, som bare koster ca. 5000DKK mere. Meget robust med PRO garanti og et lækkert rundløb gør at denne model vinder vores AirBike test.

Assault AirBike – kendt fra crossfit

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★☆☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

I en AirBike test kommer man ikke udenom verdens mest populære Airbike som er Assault. Den er fra USA og det er verdens mest solgte Airbike. Den kaldes også Crossfit cyklen. Den bruges i alle crossfit konkurrencer og derfor den selvskrevet at stå i alle crossfit centre. Den er meget kontant i sin reaktion og meget hård at bruge. Den er god og gennemtestet cykel, men også en ret skrøbelig cykel. Da vi testede den med tungest mand i testpanelt på 105kg. så virkede den meget rystende og den er også ret spinkel i stilet i forhold til fra Taurus Ergo-X. Men det er Assault nok godt klar over, og derfor de også har lavet en Assault Bike Elite. Assult AirBike er den eneste i testen som kører med kædetræk. Dette giver et lidt anderledes træk/trød end når den kører med rem træk. Det gør også at cyklen larmer lidt mere og kræver lidt mere vedligholdelse.

LÆS OGSÅ:  Cykelhjelm test – find den bedste cykelhjem lige her!

Har du en Crossfit box eller gerne vil deltage i konkurrencer skal du natruligvis vælge denne model så den er identisk forhold til den model du bruger når du er til konkurrence. Men hvis det er fordi du gerne vil i form, smide nogle kilo og eller forbedre din kondi er der flere andre modeller i testen, som vi synes er et bedre valg. Vi har erfaret at der er nogle kopier af den original amerikanske Assault AirBike i omløb vi har ikke haft mulighed for at teste dem, men grunden til at man køber denne cykel er mest for at have den originale som der konkurreres på, så det vil ikke give mening at købe en billigere kopi af Assault biken.

Det er testens billigste cykel så det skal den selvfølgelig har en ret høj karakter for men vi synes ikke rundløbet eller stabiliteten lever helt op til de høje forventninger vi have. Konsolen er fin og kan måle det den skal. Nemlig;  tid, strækning, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls, men det står ret små på konsolen i forhold til nogle af de andre cykler i testen.

https://www.youtube.com/watch?v=bPP2oxMa-Ro

Schwinn AirDyne AD8 Pro

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Schwinn Airdyne er en klassiser når vi taler AirBikes. Den har været på markedet i mange år og prøver både at henvende sig til fitness- og crossfit folket. Den har ligesom Taurus Ergo-X nogle store faneblade og kører på rem/bælte træk så den larmer ikke helt så meget som Assault airbiken. Den har lige som Taurus doublet håndtag så man har flere grebsmuligheder. Cyklen er dejlig robust. Den er meget mere robust end Assualt men ikke helt så robust som Taurus Ergo-X når vi virkelig testede og tæskede den igennem med fuld power og stå op i pedalerne. Schwinn har lavet mange gode produkter igennem tiden de har faktisk også en Airbike der hedder Schwinn Airdyne AD6. AD6 er ikke et specielt vellykket forsøg for at lave en billig airbike. Flere i testpanelet har tidligere prøvet den, og den virker alt for spinkel, men prisniveauet ligger også kun på ca. 6.000DKK. Hvis du gerne vil have en Schwinn så skal du klar vælge AD8 modellen.

Rundløbet er godt og gider rigtig lækkert. Man kan tydelig mærke bæltetrækket og de store faneblade. Den har naturligvis den klassiske airbike lyd og giver også en del vind i håret når man virkelig giver den gas. Omkring kraken og pedalerne virker den en smule plastisk agtig men arme, svinghjul giver robust og godt. Konsolen giver en masse information og der er 9 indbyggede programmer. Konsolen minder meget om Assault Airbikes konsol. Alt i alt så kan man sige at Scwinn Airdyne AD8 og Assaut Elite minder utrolig meget om hinanden, dog er Assault Elite lidt lækre på alle punkter og ikke helt plastik agtig, men den er altså også ca. 5.000DKK dyrer og det er den efter vores mening altså ikke værd.

LÆS OGSÅ:  Slyngetræner Test 2018 - Find de bedste slyngetrænere her på siden

Assault AirBike Elite

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★☆
Value for money ★★☆☆☆

Elite, sådan et navn forpligter lidt og især når det kommer fra verdens største producent af Airbikes. Vores forventninger var kæmpe store til denne Assault Airbike Elite. Vi forventede os en meget mere robust bike end deres normale Assault bike. Det har vi fået – den er vildt lækker! Den er robust, den er smooth at køre på og den føles utrolig meget som Taurus Ergo-X. Og så vidt vi kunne se ligner armene, sædet, krank og pedaler 100% hinanden på Assault Elite og Taurus Ergo-X. De lyder ens og den største forskel er vel nok udseendet og prisen. De har også begge transport hjul foran på cyklen.

Bliver Assault Elite en succes, som man kommer til at se i de danske fitness/crossfitcentre? Det håber vi og vi håber meget at Crossfit-verdenen får ændret således, at det er denne model der kommer til at blive brugt til Regionals og crossfit konkurrencer verden over i fremtiden. Det er en meget bedre cykel end deres normale Assault bike. Den er dog også næsten dobbelt så dyr. Eftersom den er stortset identisk med Taurus Ergo-X, men koster ca. 5000DKK mere, så er der igen tvivl om, at vi har valgt den rette vinder af denne Assault Airbike test.

Assult AirBike test – Det skal du vide inden dit køb

Hvis du skal købe en Airbike hjem til dig selv privat eller til et fitnesscenter, så vil vi anbefale du køber en med bælte/rem træk. Den larmer mindre, er mere smooth at køre på og kan anvendes af flere. Der er også mindre vedligholdelse i forhold til kædetræk.  Hvis du køber en fordi du skal stille op til crossfit konkurrecer, så sæt dig ind i hvilken model de konkurrere på lige pt. i 2017-2018 har det været Assault Airbike, men det kan evt. skifte på et tidspunkt. Overvej for meget du selv vejer, det kan godt være at de fleste har en max brugervægt på fx 150kg-160kg. men hvis du vejer over 100kg. vil vi anbefale Taurus Ergo-X eller Assasult Elite, da de 2 modeller simplethen er de mest stabile og dem som vi følte os sikrest på.

Det er et rigtig god ide at tage forbi en butik hvor de kan prøve de forskellige modeller, selvom de kan indstilles mht. højde og længde til håndtagene, så vil der altid være nogle der passer bedre til dig end andre. Vi blev fx overraskede over hvor meget det egentlig betød for os at de var doublt styr på så man både kunne træne med hænderne vandret og lodret.

Vi håber at denne Assult Airbike test har gjort dig en smule klogere på forskellige modeller samt hvad du skal kigge efter når du selv skal ud og teste crosstrainere. Vi vil altid anbefale at vælge et mærke/butik hvor du kan prøve og teste Airbike af inden køb.

Del.

Tilføj en kommentar