Indoor Bike Test – Vi tester de bedste modeller

0

Indhold på side:

Er du på markedet for at finde en rigtig god indoor bike, så læs med her. I vores omfattende indoor bike test, tester vi nemlig 10 af markedets mest populære modeller. Vi gennemgår også, hvad du skal kigge efter for at gøre det køb, der giver mest mening for dig.

I nedenstående indoor bike test kigger vi nærmere på forskellige indoor bikes. Denne type træningsredskab er nemlig blevet særdeles populært og anvendes af mange danskere nu om dage. Det er derfor et meget almindeligt syn at blive mødt af en lang række af disse, når du træder ind i et motionscenter. Her bliver de oftest brugt i forbindelse med træningssessioner, hvor der er tilknyttet en instruktør, og hvor der trænes i hold. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du ikke har mulighed for at bruge en indoor bike på egen hånd, for det kan du nemlig sagtens. Både i motionscenteret og derhjemme.

Flere og flere danskere vælger altså at investere i en indoor bike til hjemmet, fordi de har indset, at dette er en glimrende motionsform til konditionstræning såvel som til vægttab. Herudover er det en god løsning for den travle familie, da du ved at træne derhjemme sparer turen til motionscenteret og dermed slipper for at stå i kø til den maskine, som du gerne vil bruge.

Hvis du imidlertid altid har været glad for at gøre brug af indoor bikes i motionscenteret, så kan det virke meget stift og kedeligt at cykle på en helt almindelig motionscykel. Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er markant forskel på de to cykeltyper. Den største forskel er, at indoor bikes har en helt anden modstandstype end motionscykler. Modstanden på en træningscykel (hvilket inkluderer både motionscykler og indoor bikes) bliver genereret af et svinghjul. På en indoor bike er dette langt tungere og kraftigere. Det skyldes naturligvis, at det skal kunne holde til en højere belastning.

Oftest vil stellet på en indoor bike ligeledes være en del kraftigere og mere stabilt konstrueret end, hvad der er tilfældet på en almindelig motionscykel. Modstanden på en motionscykel bliver reguleret på elektronisk vis via knapper på et kontrolpanel. På en indoor bike reguleres dette på manuel vis ved at dreje på en drejeknap. Dette er også ensbetydende med, at din indoor bike vil have en meget mere naturtro modstand, der efterligner kørsel både op og ned ad bakke. Og denne følelse af modstand er ikke muligt at simulere på en motionscykel.

Da modstanden reguleres elektronisk på en motionscykel, kræver denne naturligvis strømtilslutning. En indoor bike har derimod hverken brug for ledninger eller strømtilslutning. En anden væsentlig forskel er, at det kun er de færreste indoor bikes, som er udstyret med en træningscomputer, der beregner kalorier, puls, distance osv. Du kan dog tilkøbe en cykelcomputer til de fleste modeller, hvis dette har relevans for dig.

Hvis du har besluttet dig for at investere i en indoor bike til hjemmet, så skal du være opmærksom på, at der findes et utal af forskellige modeller at vælge imellem fra et hav af forskellige producenter. Det kan derfor være særdeles svært at finde den helt rigtige indoor bike til netop dig og dine ønsker og behov. Der er nemlig rigtig mange faktorer, som du skal sørge for at tage op til overvejelse, inden du kan foretage din endelige beslutning. Vi har dog forsøgt at gøre det nemmere for dig og udarbejdet denne indoor bike test, som tager et grundigt kig på det danske marked for indoor bikes. Vi har således udvalgt 10 af de mest populære modeller og testet disse med særlig fokus på følgende parametre:

  • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er cyklen?
  • Rundløb – Hvor jævnt og glidende er trådet på cyklen?
  • Udstyr – Hvilket udstyr følger med til cyklen?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

I forhold til indoor bikes anser vi disse parametre for at være helt essentielle og dermed også afgørende for, hvilket prisniveau, som vi befinder os på. Helt generelt kan man sige, at kvaliteten af de indoor bikes, som vi har testet i vores indoor bike test, overvejende stemmer fint overens med prisen. Dog stødte vi på et par modeller fra de højprofilerede brands, hvor man tydeligvis betaler lidt ekstra for design og fabrikantens navn.

Vi håber ikke desto mindre, at vores store indoor bike test giver dig de nødvendige forudsætninger for at finde frem til netop den model, der stemmer bedst overens med dine krav og dine præferencer. Og det gælder uanset, om du er typen, der stiller mange krav til din kommende indoor bike eller du derimod blot vil have en model, der giver dig mulighed for at motionere og ikke meget mere end det.

Taurus Indoor Bike IC50 – Til begynderen

Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Udstyr ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

IC50 fra tyske Taurus er en af de billigere modeller, som vi har taget med i vores indoor bike test. Taurus Indoor Bike IC50 passer således rigtig godt til dig, der ønsker en reel træningsforøgelse, men som ikke vil betale for en masse ekstra funktioner.

Taurus Indoor Bike IC50 er en simpel og nedbarberet indoor bike, som er nem at gå til, og som kan bruges af nybegynderne og de lidt mere erfarne. Begge grupper og dem imellem vil således kunne få masser af gode træningsoplevelser med denne model. Taurus Indoor Bike IC50 er en ret stabil og solid cykel i stål med en brugervægt på 130 kg og et relativt tungt svinghjul på 18 kg. Dette sikrer et godt og glidende rundløb. Den har fast nav, hvilket vil sige, at den er uden friløb, som vi ellers kender det fra almindelige racercykler og de dyrere indoor bikes.

Taurus Indoor Bike IC50 har desuden et lækkert styr med mange grebsmuligheder, som gør det lettere for dig at finde en behagelig siddeposition og skifte holdning, som det passer dig. Herudover har du mange indstillingsmuligheder på både sæde og styr, som gør, at brugere med forskellig højde kan bruge cyklen. Du kan således indstille begge dele op og ned såvel som frem og tilbage og let finde en god og naturlig træningsposition.

Taurus Indoor Bike IC50 har i derudover manuel modstandsstyring via friktionsbremse. Herudover er denne model udstyret med flaskeholder og transporthjul, som gør det nemt for dig at flytte cyklen rundt efter behov. Du har samtidig også muligheden for at justere på fødderne, så den altid står stabilt, uanset hvilket underlag, der er nedenunder. Denne model kommer uden cykelcomputer, men det kan du naturligvis tilkøbe, hvis du gerne vil følge din træning lidt tættere. Cyklen vejer 49 kg og har følgende mål: (L) 108 cm x (B) 59 cm x (H) 104 cm

Konklusion: Taurus Indoor Bike IC50 er en god begyndercykel til dig, som er forholdsvis ny indenfor faget og måske ikke er helt sikker på, om denne motionsform er noget for dig. Du får således en udmærket og ret stabil indoor bike med de helt basale funktioner til en gunstig pris.

Kettler Indoor Bike Speed 5

Stabilitet ★★★☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Udstyr ★★★☆☆
Value for money ★★☆☆☆

Kettler Indoor Bike Speed 5 er en elegant og stilren indoor bike til regelmæssig hjemmetræning fra det tyske kvalitetsbrand Kettler. Den passer således fint til den letøvede cyklist, som gerne vil opbygge en god grundform indenfor hjemmets fire vægge. Kettler Indoor Bike Speed 5 er solid og stabil og har en maksimal brugervægt på 130 kg.

Kettler Indoor Bike Speed 5 er udstyret med en manuelt justerbar friktionsbremse, som vi kender det fra de traditionelle indoor bikes. Pedalerne er med rem og passer til helt almindelige træningssko. Kettler Indoor Bike Speed 5 er desuden udstyret med et 18 kg tungt svinghjul, som sikrer dig et flydende tråd selv ved høj modstand og remdrift, som holder lydniveauet på et absolut minimum under din træning. På denne model kan du i øvrigt indstille sadlen frem og tilbage mens du let kan indstille styrets højde via drejeknappen. Sidst men ikke mindst har Kettler Indoor Bike Speed 5 transporthjul, som gør det nemt og enkelt for dig at flytte cyklen rundt efter behov.

Konklusion: Kettler Indoor Bike Speed 5 er til begynderen/den letøvede motionist, som gerne vil have en indoor bike med mange af de samme egenskaber, som en god racercykel har. Herunder et jævnt og glidende tråd. Denne model har dog ikke lige så mange træningsmuligheder, som de andre indoor bikes vi har testet i dette prisleje pga. fraværet af konsol. Du betaler i stedet lidt ekstra for det stilrene design og selve mærket.

Taurus Z9 Pro – BEDST TIL PRISEN!

Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Udstyr ★★★★★
Value for money ★★★★★

Taurus Z9 Pro snupper vores “bedst til prisen”-titel i denne indoor bike test. Og selvom det som udgangspunkt er en model udviklet til professionel brug, så er denne indoor bike ikke desto mindre at finde i en del hjem rundt om i Danmark, idet det er en af de få topcykler i den professionelle kategori, som er til at komme i nærheden af rent prismæssigt. Det vil sige, at du her kan få en yderst driftsikker og stabil maskine, som kan holde til at blive brugt flere timer dagligt i mange år fremover til en pris, som falder indenfor rigtig mange danskeres budget.

Taurus Z9 Pro er med sin massive stålramme bygget til at kunne klare en maksimal brugervægt på 150 kg. Modstandsstyringen er elektromagnetisk og cyklen har et 17 kg tungt svinghjul, som giver et behageligt og glidende tråd uanset hastighed og modstandsniveau. Z9 Pro kommer desuden med det såkaldte SPD-pedalsystem, så du kan klipse dine cykelsko fast. Pedalerne kan dog udskiftes, hvis du er vant til at bruge andre pedaltyper.

Ydermere er denne model udstyret med en særdeles brugervenlig computer med LCD-display, som viser alle de væsentlige træningsdetaljer som tid, strækning, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls.

Herudover har computeren også Bluetooth, så du kan forbinde cyklen til diverse apps og følge dine træningsdata endnu tættere. Du kan bl.a. køre autentiske ruter med tilhørende billeder fra Google Streetview via den gratis app iConsole+. Du vil desuden kunne blive udfordret kraftigt fremadrettet, idet Z9 Pro har modstandstyring på op til 500 watt og hele 18 forudindstillede træningsprogrammer at vælge imellem. Herudover har du i øvrigt også et brugerdefineret program såvel som watt- og pulsstyrede programmer til rådighed. Denne model er i øvrigt udstyret med et robust styr med mange grebsmuligheder og gode indstillingsmuligheder for sadlens og styrets position og hældning. Dermed kan du let finde frem til din ideelle træningsposition.

Konklusion: Taurus Z9 Pro tager “bedst til prisen”-titlen i denne indoor bike test, fordi du her får absolut mest for pengene af alle de indoor bikes, som vi har testet. Du får nemlig en usædvanligt stabil og driftsikker indoor bike, som tilhører den gode ende af den professionelle kategori. Derudover har den masser af justerings- og grebsmuligheder, en høj brugervægt samt et glimrende tråd.

Mad Dogg Spinner® L9 – Den nostalgiske

Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Udstyr ★★☆☆☆
Value for money ★★☆☆☆

Mad Dogg Spinner® L9 er fra det amerikanske brand Mad Dogg Athletics, som i 1994 udviklede spinningcyklen og siden købte rettighederne til ordene “Spin,” “Spinner,” og “Spinning.” Det er derfor et brand, der er særdeles velkendt i spinningkredse, og som udvikler helt klassiske spinningcykler med høj stabilitet uden det store tilbehør.

Mad Doggs L9 Bike er udviklet til hjemmebrug, men har egentlig alle de fornødne egenskaber til professionel brug. Den har en robust stålramme, som kan holde til en brugervægt på 150 kg og en særdeles fornuftig svingmasse på 19.5 kg, hvilket sikrer et glimrende rundløb selv ved høj intensitet. Herudover er modellen udstyret med et helt klassisk friktionsbremsesystem, hvor du hurtigt kan regulere modstanden ved at dreje på drejeknappen. For at forlænge bremsens levetid er denne i øvrigt beskyttet af en lille læderblok. Mad Dogg er imidlertid heller ikke gået på kompromis med pedalerne, som er udstyret med det velkendte SPD-system, så du nemt kan klikke dine cykelsko fast og ikke mister kontakten med disse, når du træder rundt ved høj fart.

Mad Dogg Spinner® L9 Bike kommer med en komfortabel gelsadel, som kan justeres i højden såvel som vandret. Styret har gode grebsvariationer, dobbelt flaskeholder og kan ligeledes indstilles vandret og lodret efter din højde og foretrukne træningsposition. Som en lille bonus leveres cyklen med en trænings-DVD, som du med fordel kan drage nytte af under dine træningspas.

Konklusion: Mad Dogg Spinner® L9 Bike er til den nostalgiske spinningentusiast, der gerne vil have en stabil og holdbar spinningcykel, som giver gode forudsætninger for ambitiøs hjemmetræning. Denne model har en massiv stålramme, et tungt svinghjul og en bred vifte af justerings- og grebsmuligheder.

Taurus Indoor Cycle IC70 Pro

Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Udstyr ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Taurus Indoor Cycle IC70 Pro hører til mellemklassen af den professionelle kategori. Den har en rigtig kraftig og robust stålramme med en maksimal brugervægt på 140 kg. Den kan derfor holde til at blive brugt adskillige timer dagligt af brugere med vidt forskellig højde og drøjde.

Herudover er denne model udstyret med et let anvendeligt manuelt magnetbremsesystem. Fordelen ved dette system er, at du i modsætning til den traditionelle friktionsbremse fuldstændig undgår slid, da magneten slet ikke kommer i kontakt med svinghjulet. I stedet kører det mod og væk fra svinghjulet og på den måde skaber det mere eller mindre belastning. Dette gør det let og gnidningsfrit at skifte modstand og veksle mellem højintensiv træning med både tunge træk og hurtige intervaller.

Selvom du kan cykle med høj intensitet på denne cykel, skal du dog ikke være bange for, at dette bliver en højlydt fornøjelse. IC70 Pro er nemlig udstyret med en robust Kevlar drivrem, som sikrer en støjsvag og flydende drift af det 18 kg tunge svinghjul. Pedalerne er i øvrigt med rem og kan bruges med almindelige træningssko. Denne model kommer desuden uden cykelcomputer, hvilket du naturligvis kan tilkøbe.

Taurus Indoor Cycle IC70 er som udgangspunkt udviklet til professionel brug og dermed skal kunne bruges i fitnesscentre, foreninger osv. Når den fortrinsvis er produceret med henblik på mange forskellige brugere, har du derfor et bredt udvalg af indstillingsmuligheder, hvad angår sadel og styr, som du kan gøre brug af. Du kan således trinløst indstille disse både vandret og lodret og derved skræddersy din indstilling. Dermed er du garanteret en behagelig og komfortabel træning, også ved længere træningspas. Du kan naturligvis også anvende denne indoor bike til hjemmetræning, hvis du gerne vil have en kvalitetscykel til at opbygge en god cykelform eller holde denne vedlige over vinterperioden.

Konklusion: Taurus IC70 Pro er til den letøvede/øvede cyklist, som ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten af sin kommende indoor bike. Du får i IC70 Pro en professionel model med en solid stålramme, et støjsvagt og glidende tråd samt omfattende indstillingsmuligheder, hvad angår styr og sadel. Herudover undgår du slid af både bremsesystem og svinghjul med den smarte magnetmodstand. Alt i alt en glimrende cykel til prisen, som med garanti vil holde i rigtig mange år fremover.

Darwin Indoor Cycle Evo 30 – Den billige løsning

Stabilitet ★★★☆☆
Rundløb ★★★★☆
Udstyr ★★★☆☆
Value for money ★★★★★

Darwin Indoor Cycle Evo 30 er den billigste model, som vi har testet i denne indoor bike test. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du ikke får fin kvalitet for pengene, hvis du vælger at investere i denne model. For det gør du faktisk. Darwin Evo 30 har f.eks. testens tungeste svinghjul på hele 21 kg. Dette giver en behagelig og glidende fornemmelse, når du træder rundt i pedalerne. Rammen har derudover en fin stabilitet og kan holde til en maksimal brugervægt på 125 kg. Herudover har denne model friktionsbremse, så du manuelt kan regulere modstanden via drejeknappen og pedaler med tåhætte, så du kan træne med helt almindelige træningssko. Darwin Evo 30 er desuden forsynet med en meget støjsvag drivrem, der giver et flydende tråd.

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du sidder godt og komfortabelt, når du skal træne på din indoor bike, specielt hvis du agter at tilbagelægge længere træningspas. På Darwin Evo 30 har du mulighed for at justere sadlens hældning såvel som dennes position vertikalt og horisontalt. Styret kan ligeledes indstilles både vandret og lodret, så du får den optimale træningsposition. Du har desuden gode grebsmuligheder, som gør det lettere for dig at skifte siddestilling under din træning og dermed holde den ønskede kadence. Cyklen er uden computer, men dette kan naturligvis tilkøbes, hvis du gerne vil dykke lidt dybere ned i dine træningsdata- og resultater.

Konklusion: Darwin Indoor Cycle Evo 30 er til begynderen, som gerne vil motionere på en indoor bike, men som ikke er villig til at kaste mange tusinde kroner efter projektet. Denne cykel er altså et rigtig godt sted at starte, hvis du bare vil i gang med at motionere og er lidt ligeglad med funktioner og tilbehør. Dette er en indoor bike i sin simpleste form, som ligger på et prisniveau, hvor langt de fleste kan være med.

Life Fitness Indoor Bike IC1 (Tomahawk IC1)

Stabilitet ★★★★☆
Rundløb ★★★★☆
Udstyr ★★★★☆
Value for money ★★★☆☆

Life Fitness Indoor Bike IC1 er den billigste model i Life Fitness’ serie af indoor bikes og lever fint op til den vanligt høje standard, som denne amerikanske producent er kendt for at levere. Life Fitness er særlig kendt for at udvikle produkter, hvor design og stabilitet er i højsædet, og IC1 er selvfølgelig ingen undtagelse. Denne model er nemlig udfærdiget i lækre materialer og har en robust rammekonstruktion, der kan holde til en maksimal brugervægt på 130 kg.

Herudover giver det 15 kg tunge svinghjul et godt og glidende rundløb mens den smidige remdrift holder støjniveauet på et absolut minimum og giver dig en behagelig og ledskånende træning. Cyklen kommer desuden med en batteridrevet computer, som viser dig de basale data som tid, distance, rpm, kalorier og puls via håndpulssensorerne på styret. Herudover har den et godt og solidt styr med rigtig mange grebsmuligheder, så du kan variere din siddeposition og dermed lettere bibeholde en høj intensitet under dine træningspas. Samtidig har du også udmærkede indstillingsmuligheder i forhold til position af sadel og styr, som begge kan justeres lodret. Dette giver dig mulighed for at finde lige netop den stilling på cyklen, som du mener er den mest komfortable for dig.

Life Fitness Indoor Bike IC1 har friktionsbremsesystem med manuel modstandsstyring via drejeknap, som vi kender det fra de klassiske indoor bikes i træningscentret. Pedalerne er med rem, som kan spændes fast, så du kan bruge helt normale træningssko uden klamper. Ydermere har denne model flaskeholder og transporthjul, så du let kan transportere cyklen rundt.

Konklusion: Life Fitness Indoor Bike IC1 er til den designbevidste cyklist, der gerne vil have en god og solid indoor bike, som pynter lidt mere på omgivelserne end normale indoor bikes. Du får de helt grundlæggende funktioner og en cykelcomputer, som viser dig de helt basale træningsdata. Du betaler dog en smule ekstra for mærket og det lækre design og får ikke helt den samme kvalitet for pengene, som du gør ved f.eks. Taurus.

Taurus Indoor Cycle IC90 Pro

Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Udstyr ★★★★☆
Value for money ★★★★☆

Taurus Indoor Cycle IC90 Pro er, som navnet antyder, en model, der er udviklet til professionel brug og derfor særligt velegnet til motionscentre, foreninger eller intensiv træning derhjemme. Den har ekstra høj stabilitet og holdbarhed og kan holde til adskillige timers daglig brug. Med en maksimal brugervægt på 150 kg kan langt de fleste ryttere således gøre brug af Taurus IC90 Pro.

Herudover har denne model et svinghjul på hele 22 kg, som sikrer et behageligt og flydende rundløb. Som en ekstra sikkerhed er svinghjulet i øvrigt komplet afdækket, så der ikke drypper sved ned i det, når du træder til. Cyklen leveres med en manuel regulerbar magnetbremse, hvor du ændrer modstanden via drejeknappen. Denne model er desuden udstyret med remdrift, som sikrer en næsten lydløs drift af cyklen, når du træder rundt i pedalerne. Pedalerne har tåhætte, hvilket vil sige, at du kan cykle med almindelige træningssko på denne cykel.

Taurus Indoor Cycle IC90 Pro har et styr med et godt udvalg af grebsvariationer, som gør det lettere for dig at veksle mellem siddepositioner og derved bibeholde en høj intensitet. Sadlen er behagelig at sidde på og kan justeres både vandret og lodret, så du let kan finde den rette højde og afstand til styret. Styret kan ligeledes indstilles vandret og lodret. Modellen kommer desuden med cykelcomputer, så du kan følge din tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, rpm mm.

Konklusion: Taurus Indoor Cycle IC90 Pro er til den øvede cyklist, som gerne vil have en ekstra robust indoor bike i den professionelle kategori til træningspas med høj intensitet derhjemme. Modellen er ekstrem holdbar, og afdækningen af svinghjulet beskytter mod sved og snavs, hvilket understreger, at IC90 Pro er til dem, som gerne vil køre rigtig stærkt.

Life Fitness Indoor Bike IC5 (Tomahawk IC5)

Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★☆
Udstyr ★★★★☆
Value for money ★★☆☆☆

Tomahawk er naturligvis også repræsenteret i vores indoor bike test. Det er nemlig et meget kendt mærke indenfor indoor bikes og associeres med stabile kvalitetscykler i flot og funktionelt design. Derfor giver det rigtig god mening, at Life Fitness har overtaget lige netop denne producent og genlanceret virksomhedens produkter under deres eget navn.

Life Fitness IC5 er således identisk med Tomahawks model af samme navn. Denne indoor bike ligger i den dyrere ende af den professionelle kategori og er rent designmæssigt en sand fryd for øjet. IC5 er nemlig udfærdiget i lækre ergonomiske materialer med høj komfort og sublim holdbarhed. Modellen er i øvrigt udstyret med et magnetisk bremsesystem samt et glidende og støjsvagt remtræk. Den stabile rammekonstruktion tillader desuden en maksimal brugervægt på 150 kg.

Herudover har styret et rigt udvalg af grebsmuligheder, så du hele tiden kan veksle position og tempo uden at belaste din overkrop. IC5 kommer desuden med egen cykelcomputer med LCD-skærm, som viser din træningsdata herunder tid, distance, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls. Computeren har ligeledes Bluetoth og ANT+, så du kan forbinde til diverse træningsapps og overføre dine træningsdata.

Life Fitness Indoor Bike IC5 leveres med et såkaldt kombipedalsystem, hvilket betyder, at du på den ene side har SPD-pedaler, mens du på den anden har pedaler med rem, som kan spændes fast til helt normale træningssko. Du kan desuden indstille den komfortable gelsadels hældning såvel som dens vandrette og lodrette position. Det samme gør sig gældende for styret, som i øvrigt har to flaskeholdere, som du kan gøre brug af under din træning.

Konklusion: Life Fitness Indoor Bike IC5 ligger solidt i toppen af den professionelle kategori og er til den øvede cykelentusiast, som vægter design og funktionalitet højt. Du får her en solid og holdbar cykel med masser af justeringsmuligheder og en brugervenlig computer, som giver dig alt det nødvendige træningsinfo. Du betaler dog en del ekstra for det lækre design og Life Fitness’ stærke brand. Omvendt kan man til gengæld sige, at denne indoor bike tager sig noget bedre ud rent visuelt end de fleste andre modeller på dette prisniveau.

VirtuPro – Til den meget ambitiøse rytter

Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Udstyr ★★★★★
Value for money ★★★★★

VirtuPro er ganske enkelt umulig at komme udenom i vores indoor bike test. Den er nemlig udviklet af den tidligere professionelle danske cykelrytter Niels-Christian Andersen i samarbejde med selveste Bjarne Riis og Lars Seier og giver ordene virtuel cykeltræning en helt ny betydning. Cyklen kommer med egen tablet og er 100% plug and play-ready fra start i modsætning til Kettler Racer S, som både kræver PC og ekstern software, som skal installeres. Tabletten har et bredt udvalg af ruter til rådighed, som vises i real-time med flydende video herunder ikoniske etaper som Alpe D’Huez og Mont Ventoux.

På skærmen vises desuden alle de relevante detaljer som tid, hastighed, gear, stigning, watt-ydelse, rpm, puls samt distance. Du har i øvrigt også overblik over de andre ryttere på ruten via kørebanen til venstre på skærmen, som du bl.a. kan bruge til at ligge i læ af rytteren foran. Du har desuden også mulighed for at gøre brug af en bred vifte af forskellige køremåder herunder sololøb, tidskørsel, gruppetræning samt det innoverende stage race, som virkelig kommer tæt på professionelt cykelløb.

Da softwaren på VirtuPro hele tiden opdateres får du desuden løbende nye funktioner, køremåder og etaper. Derudover har du mulighed for at få løst eventuelle softwareproblemer hurtigt og smertefrit, da VirtuPro tilbyder en ny form for softwaresupport, der giver dem adgang til din cykels software med det samme.

Udover den innovative software, så er VirtuPro også helt i top på hardwaresiden. Cyklen har nemlig en massiv ramme udfærdiget i rustfrit stål med en maksimal brugervægt på hele 130 kg. VirtuPro er desuden udstyret med et 16 kg svinghjul, som sikrer dig et jævnt og glidende tråd. Og med en belastning på op til hele 2200 watt får du et magnetbremsesystem, som ikke lader meget tilbage at ønske, hvad angår modstand og udfordring til dine træningspas. Cyklen er i øvrigt også udstyret med elektronisk gearskift, så du let kan ændre dit tråd.

Hvis du gerne vil vide mere om VirtuPro-cyklen kan du læse om den her.

Konklusion: VirtuPro er det tætteste du kommer på rigtig landevejscykling hjemme i stuen. Den omfattende software kombineret med den lækre hardware giver dig med andre ord en fantastisk træningsoplevelse, som får dig til at føle, at du rent faktisk er med på touren. De mange træningsmuligheder, det elektroniske gearskift samt det jævne rundløb er alle faktorer, som er med til at underbygge denne følelse. Kort sagt er VirtuPro fremtidens indoor bike. Den placerer sig således solidt i toppen af vores indoor bike test uden at blive testvinder, da det kun er de færreste, der har råd til den.

Du må ikke gå på kompromis med dit valg

Hvis du skal ud og investere i en ny indoor bike, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at vælge mellem en lang række forskellige modeller, hvilket naturligvis også er med til at gøre det relativt vanskeligt at vælge en model, der er passende for dit vedkommende.

I og med, at der er mulighed for at vælge mellem flere hundrede forskellige indoor bikes på det danske marked, er det også ensbetydende med, at du sagtens vil kunne finde en model, der stemmer godt overens med både dine krav og dine præferencer. Det kræver dog i første omgang, at du er i stand til at identificere og sætte ord på, hvad du har af krav og præferencer, og hvad der har værdi for dig. Ellers vil det unægteligt blive ret vanskeligt for dig at vælge en model, der passer til dig og dine træningsmål. Derfor skal du selvfølgelig også bruge lidt tid på at finde ud af, hvad du egentlig er på jagt efter.

Lad ikke prisen afgøre dit valg af indoor bike

Der er desværre rigtig mange danskere, der ender med at investere i en indoor bike på baggrund af det forkerte grundlag. Der er mange, der mener at det er nemmest blot at vælge én af de modeller, der er mest populære og så håbe på, at den også er noget for dem. Derudover er der rigtig mange danskere, der er af den opfattelse, at det vigtigste kriterie er, at finde frem til en indoor bike, der kan erhverves til en rigtig god pris, men det kan være uhyre farligt at vælge en indoor bike kun på baggrund af prisen.

Hvis du vælger at investere i en billig model, så kan du være næsten sikker på, at den ikke er et godt køb – særligt ikke hvis den er købt i f.eks. et supermarked eller et byggemarked, hvor de sommetider har såkaldte slagtilbud på indoor bikes. Sådanne cykler er ofte af ret dårlig kvalitet, og derfor er det heller ikke din tid værd at vælge en indoor bike herfra.

Gå efter kvalitet – Det er billigere i længden

I og med, at du har intentioner om at gøre brug af din indoor bike til at motionere, så er det vigtigt, at der er tale om en maskine af rigtig god kvalitet, og som har en god holdbarhed og en lang levetid. Det er nemlig vigtigt, at du sørger for at finde frem til en model, der harmonerer rigtig godt med de krav, du har og med de præferencer, som du har listet.

Det kan f.eks. være krav og præferencer i forhold til størrelse, udseende, funktioner og meget, meget andet. Som tidligere nævnt, så kan det være farligt for dit endelig valg, at du går på kompromis med dine krav og præferencer, da det sagtens kan ende med, at du investerer i en indoor bike, der reelt set ikke kan bruges, fordi den ikke stemmer overens med dine krav eller dine præferencer. Derfor skal du naturligvis ikke gå på kompromis, men derimod være villig til at bruge den tid, det tager at finde en passende indoor bike.

Heldigvis forholder det sig således, at der findes rigtig mange forskellige indoor bikes på det danske marked. Du vil derfor kunne finde frem til en model, der passer perfekt til dig og dine krav og præferencer. Det betyder selvfølgelig også, at der er mange modeller, der skal frasorteres. Dette kan du udelukkende gøre ved at læse nærmere om de forskellige modeller og derefter finde ud af, om de reelt set er noget for dig.

Ydermere, så skal du også være sikker på, at det rent faktisk er en indoor bike, du leder efter og ikke blot en helt almindelig motionscykel, for der er faktisk ret stor forskel på disse to typer af træningscykler.

Konklusion af vores indoor bike test

På baggrund af vores store indoor bike test kan vi konkludere, at markedet godt kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Specielt på nettet, hvor det kan være rigtig svært at danne sig et overblik over, hvad de forskellige modeller kan i forhold til hinanden, og hvorfor priserne svinger så meget fra model til model. Derfor er det vores klare holdning, at du bør finde en fysisk butik, som har et bredt udvalg af udstillingsmodeller, som du kan prøve.

Én ting er nemlig at læse om diverse indoor bikes og deres respektive specifikationer. Noget helt andet er at cykle på dem, mærke kvaliteten af tråd og materiale samt føle stabiliteten af rammen. Herudover har du naturligvis også mulighed for at få råd og vejledning af trænede ekspedienter, der ved hvad de snakker om i en fysisk butik. Og da en indoor bike som regel er en lidt større investering, er det vigtigt, at du finder den rette cykel, som passer bedst til dig og dine behov. Dermed vil du kunne få glæde af den i mange år frem. Så test cyklerne før du køber. Du vil ikke fortryde det.

Læs også vores andre tests

Vi håber, at vores indoor bike test har givet dig et godt overblik over markedet for indoor bikes og spinningcykler, så du nu er bedre rustet til at træffe det helt rigtige valg af model for dig og dine træningsambitioner.

Hvis du godt kan lide at cykle, men søger et mere komfortabelt alternativ til en indoor bike med mindst ligeså gode træningsmuligheder, så kunne det måske være værd at læse vores motionscykel test, hvor vi tester en lang række af de mest populære modeller på markedet.

Del.

Tilføj en kommentar