Kreatin Test – Her er de 10 bedste kreatinpulvere

0

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at kreatin – uden tvivl – er det kosttilskud på markedet, der kan bryste sig af at have den absolut bedste dokumenterede effekt på såvel styrke som muskelmasse. Ikke nok med det, så har det ligeledes også den bedst dokumenterede sikkerhed og det er oven i købet også billigt at investere i. Det skal dog også nævnes, at der findes rigtig mange forskellige former for kreation produkt, som hver især indeholder forskellige former for kreation og dertil også et væld af andre indholdsstoffer, der på enten den ene eller den anden måde vil kunne bidrage til at du kan optage eller lagre mere kreatin end ellers. Hvis du investerer i et kreatinpulver, så vil det derfor ikke være bestående af 100% kreatin.

Kreatin er ikke just et kosttilskud, der har synderligt stor relevans for udholdenhedsatleter. Kreatin monohydrat spiller nemlig primært en rolle i forbindelse med ATP-CP energisystemet, hvorfor det typisk kun er udøvere af anaerobe sportsgrene, der vil kunne få gavn af kreatin-indtagelse. Med anaerobe sportsgrene menes der naturligvis kraftbetonede discipliner, som blandt andet inkluderer vægtløftning, styrketræning, bodybuilding, sprint, kuglestød og andre lignende aktiviteter. Kreation optages gennem en kanal, der er reguleret af insulin. Det er veldokumenteret og meget undersøgt, at man optager kreatin mere effektivt, hvis man indtager det sammen med hurtige kulhydrater – det kunne f.eks. være Bodylab Carbs. Insulinresponset bliver desuden også forstærket af whey proteinpulver, hvorfor der er en rigtig god mulighed for at det også kan være med til at forstærke kreatin optaget.

Bodylab Kreatinpulver – 400 G

Ved indtagelse af Bodylab Kreatinpulver vil dine musklers indhold af kreatinfosfat øges, hvilket er med til at give dig en meget bedre præstationsevne. Du har mulighed for opnå følgende effekter ved at benytte dig af kreatinpulver fra Bodylab: forøgelse af den samlede muskelmasse, en større muskelstyrke over hele kroppen, en hurtigere restitution efter træning såvel som en reduktion af muskelømhed efter træning. Finheden af kreatin bliver målt på antallet af mikroner (mesh), der er at finde pr. enhed kreatin. Den type af kreatin, der bliver brugt til at fremstille Bodylab Kreatinpulver er på 200 mesh, hvilket er den absolut fineste kvalitet, der findes. Fordelen ved, at kreatinen er af så fin en kvalitet er, at det er meget nemmere at få det opløst i den valgte væske og få den optaget i kroppen.

Det er ganske simpelt at benytte dig af kreatinpulveret fra Bodylab, der blot skal udrøres i enten vand, mælk, juice eller en helt fjerde form for væske. Det er op til dig selv, hvilken væske, du vælger, eftersom det udelukkende har indflydelse på smag og konsistens, og dermed ikke effekten af kreatinpulveret. Du skal derefter røre rundt til pulveret er helt opløst og drikke indholdet med det samme. Det anbefales at du drikker det direkte efter en træningssession, og hvis du ønsker at opnå de bedste resultater, så bør du sørge for at kombinere det med nogle hurtige kulhydrater, som f.eks. kunne være Bodylab Carbs, som også er blevet nævnt tidligere i teksten. Det bør dog også kombineres med proteinpulver, da det forstærker insulinresponset og dermed også kreatin optaget.

Du bør ikke indtage mere end maksimalt 3 gram kreatin pr. dag. Der medfølger en måleske, så du er sikker på, at du ikke ender med at indtage mere end dette. Hvis du ønsker at overskride den anbefalede dosering af kreatin, der lyder på 3 gram, så er det meget vigtigt, at du først kontakter din læge og får en aftale med lægen – med andre ord, så må den anbefalede dosering på 3 gram ikke overskrides uden en forudgående aftale med en læge. Det skal desuden også nævnes, at der er en forsigtig tommelfingerregel, der siger, at du bør holde cirka 2 ugers pause for hver 6-8 fulde ugers brug af Bodylab Kreatinpulver. Det anbefales på kraftigste vis, at du overholder dette, da det er bedst for din krop.

Best Body Creatine Monohydrate – 500 G

Hvis du er på jagt efter noget kreatinpulver, som du har mulighed for at erhverve dig til en rigtig god pris, men dog uden at du skal være bange for at investere i noget kreatinpulver, som ikke giver den ønskede virkning og dermed ikke rigtigt er noget værd for dig, så skal du sørge for at være meget varsom med dit valg. Det kan dog sagtens betale sig for dig at se nærmere på Creatine Monohydrate fra Best Body, der er lige hvad du efterspørger; et kreatinpulver, som du har mulighed for at købe til en rigtig god pris (mere specifikt, så kan du købe hele 500 gram for kun 69 DKK, hvorfor det ikke bliver meget billigere), men kvaliteten er rigtig høj.

Med Creatine Monohydrate fra Best Body er du garanteret at få et proteinpulver, der ikke blot kan købes til en rigtig god pris og som kan bryste sig af en rigtig god kvalitet, men som samtidig også er et kreatinpulver, der med sikkerhed vil give dig både mere styrke, udholdenhed såvel som en større muskelmasse. Der er tale om et kosttilskud, der er produceret i Tyskland, hvorfor det hele er foregået under gode forhold på en tysk fabrik. Alle de indholdsstoffer, der er blevet brugt til fremstillingen af dette kreatinpulver er af den absolut bedste kvalitet, hvilket er med til at sikre dig at kroppen tager rigtig godt imod Creatine Monohydrate fra Best Body, og at du naturligvis vil komme til at opnå den effekt, du ønsker.

Én af grundene til at Creatine Monohydrate fra Best Body er én af de mest solgte kreatinpulvere på det danske marked er først og fremmest, at der er tale om et kreatinpulver, der kan erhverves til én af markedets absolut bedste priser. Det er dog ikke dét, der er med til at sikre dette kreatinpulver en plads blandt toppen. Det er derimod den høje kvalitet og ligeledes også det faktum, at du får intet mindre end 5,1 gram kreatin pr. servering. Det betyder selvfølgelig også, at du kan forvente, at både din udholdenhed, din styrke og din muskelmasse vil vokse rigtig meget – og det er lige netop dét, der er pointe med at indtage et kreatinprodukt, hvilket du i øvrigt udelukkende bør gøre i forbindelse med kraftbetonede discipliner.

BSN DNA Creatine – 216 G

BSN er et rigtig stort brand, når det kommer til alskens former for kosttilskud, og det inkluderer naturligvis også kreatin. De har for ikke synderligt lang tid siden lanceret en helt ny serie, de selv kalder for DNA, som består af en lang række af kosttilskud, som du har mulighed for at kombinere og designe præcis som du vil. Med DNA Creatine får du intet mindre end 5 gram rent, mikroniseret kreatin monohydrat pr. servering, der vil være med til at hjælpe dig med både at få øget din eksplosive styrke, men også til at opbygge mere fedtfri muskelmasse. Det er desuden også værd at nævne, at BSN DNA Creatine er et kreatinpulver, der hverken indeholder én eneste form for fyldestoffer eller tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ:  Massagebold - Find din nye massagebold billigt her!

Kreatin hjælper dig med at give dine muskler den energi, som de kræver til en intens træning. Kreatin monohydrat, som du blandt andet kan optage gennem BSN DNA Creatine, sørger derefter for at du får genopbygget din krops eget lager af kreatin. Eftersom der ikke er nogen smag i dette kreatinpulver, så kan du f.eks. vælge at kombinere det med din proteinshake efter træning eller en anden form for drik, så det er lidt nemmere for dig at få drukket. Det er dog ikke kun grundet smagen, at du bør kombinere det med din proteinshake og dermed også dit indtag af proteinpulver, for hvis du vælger at gøre det, så vil du samtidig også få forstærket dit insulinrespons, hvilket betyder at dit kreatin optag også vil blive forstærket.

Det er dog helt og aldeles op til dig selv, hvordan du vælger at indtage dit kreatinpulver, men der er dog en klar anbefaling af, at du bør indtage det sammen med dit proteinpulver. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvordan du skal indtage kreatin og hvordan du bærer dig ad med det, men med BSN DNA Creatine bliver det ganske enkelt ikke nemmere. Du skal nemlig bare blandet ét enkelte scoop kreatinpulver sammen med den proteinshake, hvis du vel at mærke også indtager proteinpulver i forbindelse med din træning. Hvis ikke, så skal du blot indtage det i forbindelse med en anden drik 1 gang om dagen – om du så vælger at blande det med vand, mælk, juice eller noget helt fjerde er op til dig selv.

5% Nutrition Crea-Ten – 231 G

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at kreatin er ét af de kosttilskud, der har den absolut bedste effekt på din opbygning af muskler. Kreatin har ganske vidst været på markedet i mange år, men det gør det selvfølgelig ikke mindre effektivt. I dag er det dog ikke længere et spørgsmål om, hvordan du bedst får kreatinen ind i dine muskler, men derimod mere et spørgsmål om hvilke typer af kreatin, du bør indtage og hvordan du bør kombinere det. Dét problem har 5% Nutrition løst for dig, for de har nemlig skabt et helt fantastisk kreatinprodukt, der kan bryste sig af, at indeholdet intet mindre end 10 forskellige kreatintyper. Stifteren bag 5% Nutrition, Rich Piana, har en meget simpelt vision om, at hvis det skal gøres, så skal det gøres rigtigt.

Kreatin monohydrat er fortsat en rigtig effektiv type af kreatin, uanset hvordan du vælger at dreje det, men Rich Piana er dog af den opfattelse, at du også behøver andre typer af kreatin, hvis du ønsker at forbedre dine muligheder for at kreatinen bliver brugt ordentlig af dine muskler. Med 5% Nutrition Crea-Ten får du hele 10 forskellige typer af kreatin, og dermed får du også hele 10 forskellige kilder til at få kreatinen ind til dine muskler. Ikke nok med det, så er der også blevet tilsat hele 8 andre ingredienser, som udelukkende er tilføjet for assistere kreatinen til at blive optaget i dine muskler. Disse ingredienser bliver brugt til at transportere kreatinen og dertil også øge din krops even til at optage den kreatin, der er at finde i 5% Nutrition Crea-Ten.

Hvis du ønsker at bruge 5% Nutrition Crea-Ten som dit kreatinpulver i forbindelse med din træning og dermed også din opbygning af dine muskler, så skal du sørge for at indtage 1 scoop med enten vand eller en anden væske lige efter din træning. Hvis der er dage, hvor du ikke træner, så skal du blot sørge for at indtage kreatinpulveret i løbet af dagen, når du føler det passer godt ind. Det anbefales dog, at det gøres på det tidspunkt på dagen, hvor du plejer at være færdig med at træne, så der holdes en cyklus igang. Hvis du ønsker at sikre dig en maksimal optagelse, så bør du kombinere dit 5% Nutrition Crea-Ten med helt almindeligt sukker, når du indtager det.

Dymatize Kreatin Monohydrate – 300 G

Med Dymatize Kreatin Monohydrate får du en hurtigere og bedre muskelvækst såvel som en øget styrke. Ved at indtage kreatin monohydrat får du en eksplosiv styrke, som er rigtig vigtigt i forbindelse med diverse former for anaerobe sportsgrene (også kaldet for kraftbetonede discipliner), hvilket blandt andet kunne være styrketræning, vægtløftning, sprint og mange andre aktiviteter. Der er dog også mange, der bruger kreatin monohydrat i forbindelse med sportsgrene som fodbold, men det er dog ikke dét, som det er tiltænkt. Kreatin sørger for at dine muskler ikke syrer til, hvilket selvfølgelig er ensbetydende med, at du vil kunne træne både længere og hårdere – og derfor er det bestemt også dine penge værd at investere i kreatinpulver, hvis du taer din træning seriøst.

Dymatize Kreatin Monohydrate er kreatin er enormt høj kvalitet, hvilket naturligvis ikke kommer bag på nogen, da Dymatize i dag er én af verdens førende producenter af alskens former for kosttilskud og herunder også kreatin monohydrat (det som vi i daglig tale blot kalder for kreatinpulver). Derfor kan du også være helt og aldeles sikker på, at du vil være garanteret en rigtig god renhed og kvalitet, hvis du vælger at investere i noget kreatinpulver fra Dymatize, hvad end det så er deres Kreatin Monohydrate eller noget af deres andet kreatinpulver. Der skal ikke være nogen tvivl om, at du her får et effektivt og billigt kosttilskud, som kan give din træning et rigtig godt skub. Kreatin er det kosttilskud, der giver dig mest værdi for pengene – og det lever Dymatize Kreatin Monohydrate op til.

Hvad der kun er ganske få, der ved er, at du faktisk også kan få en højere IQ ved indtag af kreatin, da din hjerne kommer til at arbejde mere effektivt ved et øget indtag af kreatin. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at kreatin er ét af de mest effektive og revolutionerende produkter på kosttilskudsmarkedet – og det bedste af det hele er, at det kan bruges af alle, der gerne vil have en flottere krop, og det kan Dymatize Kreatin Monohydrate selvfølgelig også. Du skal bruge cirka en halv skefuld, når du skal måle kreatin op til dit daglige indtag (det er svarende til cirka 2,5 gram). Det vil også betyde, at der er hele 400 serveringer i en container – med andre ord, så får du hele 400 serveringer for kun 99 kroner.

ESN Ultra Pure Creatine – 500 G

ESN er – uden tvivl – én af de mest respekterede og én af de mest prominente producenter af kosttilskud hele verden over, og det er derfor ikke kun her i Danmark, at deres produkter er stærkt værdsat og særdeles populære. Hvis du investere i en pose med Ultra Pure Creatine fra ESN, så får du en pose med intet mindre end 500 gram kreatin monohydrat af en rigtig høj kvalitet. Den kreatin, du finder inde i en pose Ultra Pure Creatine fra ESN er – som navnet også antyder – 100% ren og mikroniseret kreatin monohydrat, der selvfølgelig er med til at sikre dig, at du får en optimal absorption og derfor vil du også få langt mere ud af din kreatin på dén måde.

LÆS OGSÅ:  VirtuPro - Fremtidens Indoor Bike

I dag er kreatin ét af de absolut mest effektive og ligeledes også ét af de mest velkendte kosttilskud på det danske marked, som bliver brugt til at øge både din styrke og opbygge din muskelmasse. Kreatin er et produkt, der kan bruges af både mænd og kvinde, som har et ønske om og træner hårdt for at opbygge en større mængde muskelmasse, opnå en større styrke og desuden også en bedre udholdenhed. ESN er et tysk brand og al deres produktion foregår desuden også i Tyskland, hvorfor du er sikret, at produktionen af dette kreatin monohydrat er foregået under kliniske forhold på en tysk fabrik. Endvidere, så gør ESN også rigtig meget ud af, at finde de absolut bedste råmaterialer til deres produkter, og i den forbindelse er deres kreatinpulver naturligvis heller ikke nogen undtagelse.

Hvis du ønsket at gøre brug af ESN Ultra Pure Creatine, så skal du blot blande 3 til 6 gram kreatin med enten dit proteinpulver eller med nogle kulhydrater, og drikke det efter din træning. Dit proteinpulver behøver ikke nødvendigvis at være fra ESN, men kan derimod blot være lige netop dét proteinpulver, du foretrækker. En fordel ved at drikke det samme med din proteinshake er, at du kan putte det med i shakeren, så du er sikker på, at det virkelig bliver godt opløst i væsken og dermed også har meget nemmere ved at blive absorberet i musklerne. Med ESN Ultra Pure Creatine får du de absolut bedste betingelser for at skabe en højere styrke og for at få en større muskelmasse.

Cellucor Cor-Performance Creatine – 410 G

COR-Performance Creatine er et kreatinprodukt, der kan bryste sig af, at være i en yderst høj kvalitet og af at være skabt af Cellucor, der er ét af de mest velkendte og mest respekterede brands, når det kommer til kosttilskud – og det er ikke kun her i Danmark, men derimod i hele verden. Du finder en klinisk studeret dosis af Creapure, aminosyren betaine og Cinnulin PF (et ekstrakt fra kanel) i Cor-Performance Creatine, hvilket alt sammen er med til at hjælpe til dig at øge din masse, din styrke og selvfølgelig også give dine muskler energi til at træne endnu hårdere end du gør i forvejen – med andre ord, så hjælper det dig med at opnå drømmekroppen!

Det er dog slet ikke det hele, for i dette kreatinpulver finder du også et fosfatsystem, der går under navner Creasorb. Det er dét system, der sørger for at absorberingen af kreatinet vil komme til at ske på den absolut mest effektive måde, så du dermed også er sikker på, at du får mest muligt du af den kreatin, du indtager. Kreatin er rigtig effektivt for både dig og din træning, men det tager dog tid, inden det slår ind, så derfor kan det være en rigtig god idé at du starter ud med en såkaldt loading fase, hvis du skal til at starte med at indtage kreatinpulver. Det betyder, at du skal tage 4 serveringer pr. dag de første 5 dage, så kroppen vænner sig til et højere indtag af kreatin end normalt.

Normalt skal du dog blot blande mellem 1 og 2 scoops af Cellucor Cor-Performance Creatine med enten 250 ml. juice, 250 ml. vand eller 250 ml. af en helt tredje væske, som du skal indtage cirka 30 minutter inden en træningssession. Du skal desuden også sørge for at indtage det om morgenen på de dage, hvor du ikke træner. I forhold til valget af væske til Cellucor Cor-Performance Creatine, så er det helt og aldeles op til dig selv, da det ikke er noget, der har effekt på hverken effekten af kreatinet eller på optaget i musklerne, så derfor er det (i hvert fald i en meget høj grad) op til dig selv, hvad du bruger af væske. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du f.eks. skal bruge cola eller andet læskedrik.

EVL Nutritrion Cre+ – 306 G

EVL Nutritrion er producenten bag Cre+, der bedst kan tolkes som et kreatinpulver, der er en blanding af forskellige typer af kreatin, som vil hjælpe dig til at træne hårdere og selvfølgelig også opbygge mere muskelmasse. Produktet indeholder intet mindre end 3 gram kreatin monohydrat og 1 gram vandfri kreatin, som har et klinisk bevis på at øge din muskelopbygning såvel som din restituering. Der findes ikke synderligt mange andre produkter på markedet, der kan bryste sig af et indhold af vandfri kreatin, hvorfor dette bestemt er et punkt, hvor Cre+ fra EVL Nutrition skiller sig ud fra mængden af andre kreatinprodukter. Derfor er du naturligvis også garanteret et rigtig godt kreatinprodukt, hvis du vælger at investere i en bøtte med EVL Nutrition Cre+ (indeholder 306 gram).

Ikke nok med det, så finder du også et indhold af (mere specifikt, så er der 1 gram) kreatin MagnaPower, som er kreatin bundet med magnesium. Indholdet af kreatin MagnaPower vil være med til at hjælpe dig med at øge dit kreatinoptag og det vil desuden også øge din ATP syntese, hvilket er ensbetydende med, at du vil kunne mærke et større optag af kreatin. Ydermere, så indeholder Cre+ også D-vitamin såvel som en række B-vitaminer, som også er med til at hjælpe dig med at få øget din restituering og din muskelopbygning. En bøtte med 306 gram EVL Nutritrion Cre+ indeholder intet mindre end 60 serveringer, hvorfor du faktisk får hele 60 serveringer rent og effektivt kreatin monohydrat til den nette sum af 169 danske kroner.

Med EVL Nutritrion Cre+ er du garanteret, at du får et effektivt bekendtskab med kreatin. I forbindelse med anvendelsen af dette pulver, så skal du blot blande 1 scoop med enten 350 ml. vand, 350 ml. juice eller blande det sammen med din proteinshake, så du kan drikke det efter træning. Der skal ikke lægges skjul på, at det giver bedst mening at kombinere dit kreatinindtag med din proteinshake, da der er langt flere fordele forbundet med dette sammenlignet med blot at drikke det med vand eller en anden form for væske. Når du kombinere dit kreatinindtag med dit indtag af dit proteinpulver, så vil det nemlig være med til at forstærke dit insulinrespons. Når dit insulinrespons bliver forstærket, så vil det dit kreatinoptag ligeledes også blive forstærket og det giver en øget effekt.

Nutrex Creatine Drive – 300 G

Det er de færreste træningsentusiaster, der ikke kender til Nutrex. Det er et særdeles kendt brand og en uhyre kendt producent af diverse former for kosttilskud, hvilket inkluderer alt lige fra proteinpulver til kreatin. Derfor er du også garanteret, at ethvert kosttilskud fra Nutrex af er rigtig godt kvalitet og giver dig et effektivt resultat. Hvis du vælger at investere i noget Creatine Drive fra Nutrex, så er du garanteret et indhold af det absolut reneste, sikreste og mest effektive kreatin monohydrat, som du har mulighed for at finde på det danske (og endda også på det internationale) marked. Der er naturligvis tale om kreatin monohydrat i form af Creapure, der bestemt er det absolut reneste og mest effektive af sin slags på markedet.

Der findes rigtig mange forskellige former for kreatin, men den mest almindelige form for kreatin er dog den såkaldte kreatin monohydrat. Det er en form for kreatin, der kan hjælpe dig med at opbygge en eksplosiv styrke og en større muskelmasse – og det bedste af det hele er, at du vil kunne mærke resultater i løbet af ganske kort tid. Det er selvfølgelig også derfor, at kreatin den dag i dag er blevet stemplet som den absolut mest effektive form for kosttilskud, som du kan bruge i forbindelse med din træning, hvad end det er styrketræning eller det er en mere konkurrencepræget disciplin som f.eks. vægtløftning eller decideret bodybuilding. Nutrex Creatine Drive er et perfekt eksempel på et effektivt kreatinpulver, der er baseret på kreatin monohydrat – og endda det reneste og sikreste på markedet.

LÆS OGSÅ:  Håndvægtsæt Test - Markedets 6 bedste håndvægtsæt

I og med, at der her er tale om kreatin i pulverform, så er der naturligvis en fordel i, at blande det sammen med din proteinshake. Det er ikke kun noget, der er med til at gøre det nemmere for dig, da du kan få det hele indtaget i gennem en shake, så du ikke skal indtage for store mængder væske efter hinanden, for at kunne indtage alle dine kosttilskud, men det handler derimod lige så meget om, at hvis du kombinerer dit indtag af kreatin med dit indtag af proteinpulver, så vil du øge dit insulinrespons og det vil være med til at øge dit optag af kreatin i musklerne – og det gør selvfølgelig dit kreatin mere effektivt. Bland 1 scoop af Nutrex Creatine Drive med enten vand eller andre forme for drikke. Indtag 1-2 serveringer per dag.

Musclemeds Creatine Decanate – 300 G

Der skal ikke lægges skjul på, at kreatin er ét af de mest veldokumenterede kosttilskud i forbindelse med opbygning af dine muskler og øgning af din styrke. Det er selvfølgelig også derfor, at det er et kosttilskud, som du bestemt ikke må ignorere i forbindelse med din træning, uanset om du blot styrketræner for at få en lækker krop eller du derimod har intentioner om at skulle stille op i konkurrencer eller deslige. Hvis du er på jagt efter et kreatinpulver, du kan indtage efter dine træningssessioner, så kan du f.eks. vælge at se nærmere på Musclemeds Creatine Decanate, der kan bryste sig af at give dig ren mikroniseret kreatin monohydrat i hver eneste servering – og så er det også dette kreatinpulver som selveste Kai Greene bruger, der bestemt må siges at være en pioner på dette område.

Som sagt, så kan Musclemeds Creatine Decanate give dig ren mikroniseret kreatin monohydrat via en videnskabelige og avanceret teknologi, der går under navnet DecaDrive, som er skabt for at garantere en øget anabolsk muskelopbygning, øget styrke såvel som både mindsket muskelømhed og en øget restitution. Hvis du ikke allerede indtager kreatin i forbindelse med din træning, så får du faktisk slet ikke det maksimale ud af din træning, hvilket er en skam, hvis du lægger rigtig meget tid og energi i det. Derfor skal der ikke lægges skjul på, at Musclemeds Creatine Decanate er en rigtig god investering – og selvom det bruges af selveste Kai Greene, så kan det dog også sagtens bruges af nybegyndere, der skal til at starte med enten styrketræning eller blot kreatinindtag.

Det er bestemt ikke vanskeligt at indtage kreatin. Det er lige så simpelt som at indtage dit proteinpulver – og faktisk har du også mulighed for at indtage det sammen, da du blot kan smide et scoop af dit Musclemeds Creatine Decanate op i dit shaker sammen med dit proteinpulver. Hvis du ikke tager proteinpulver, så kan du i stedet vælge at blande 1 scoop af Musclemeds Creatine Decanate med enten 300 ml. vand, 300 ml. juice eller en helt tredje form for væske. Det anbefales at du indtager kreatin 1 til 2 gange dagligt – og det bedste er naturligvis at indtage det enten 30 minutter inden en træning eller lige efter en træning. Det er op til dig selv, hvornår du vælger at indtage dit kreatin, men sørg dog for at gøre det inden eller efter træning for det optimale resultat.

Kreatin kan forbedre din præstationsevne

Næsten al kreatin i din krop er lagret i skeletmuskulaturen som keratinfosfat. Når kroppen viser et stort behov for energi, og dine kreatinfosfatlagrer er fulde, så vil dit kreatinfosfat hurtigt kunne bruges til at give dig mere energi, så du dermed også vil kunne yde mere. Der skal dog ikke lægges skjul på, at der her er tale om en relativt kortvarig effekt, fordi dine lagrer tømmes rigtig hurtigt og det er – desværre – også med til at begrænse dine præstationer, hvad end der er tale om en spotslig præstation som f.eks. din performance i en fodboldkamp eller derimod din performance i forbindelse med styrketræning eller vægtløftning. Ud fra dette, så kan du med garanti også godt regne ud, at kreatin er rigtig vigtigt for kroppen!

Det er dog også derfor, at det er rigtig vigtigt at sørge for at få fyldt sine kreatinfosfat-lagre. Det kan nemmest gøres ved hjælp af et såkaldt kosttilskud, som oftest kommer i form af pulver, som du kan se intet mindre end 10 rigtig gode eksempler på ovenfor. Hvis du sørger for at finde kreatinfosfat-lagre er ekstra fyldt, så vil den førnævnte effekt selvfølgelig også holde længere tid, da du har mere kreatinfosfat at give ud af. Du skal dog være opmærksom på, at det er en effekt, der primært kan mærkes af de personer, der udfører korte, intensive øvelser, som bliver gentaget med en kort pause imellem – med andre ord, så er det i høj grad noget, du kommer til at mærke i forbindelse med styrketræning.

Kreatin får dine muskelceller til at vokse

Den primære årsag til at de fleste vælger at investere i et kreatintilskud er dog ikke, at de kan få øget deres energi og dermed få øget deres præstationsevne. Det handler derimod mere om, at det også har effekt på muskelcellerne. Når man indtager – og musklerne derefter optager – kreatin, så vil muskelcellerne binde mere vand til sig, hvilket også betyder, at de begynder at svulme. Det giver dine celler stimuli, der får dem til at vokse mere end de ville have gjort uden et tilskud af kreatin – det er dog primært noget, der kan mærkes i starten af en træningsperiode, men det er dog slet ikke ensbetydende med, at det ikke er en god idé at opretholde et dagligt indtag af kreatin, for det er det bestemt!

Hvis du endnu ikke tager et kreatintilskud i forbindelse med din træning, så er det en rigtig god idé, at du begynder nu. I alt den tid, du ikke har taget kreatin monohydrat i forbindelse med din styrketræning har du faktisk ikke fået det fulde ud af træningen – og det er en skam. Hvis du skal til at i gang med at tage kreatintilskud for første gang, så anbefales det, at du først og fremmest fylder dine lagrer ved at indtage mellem 10 og 20 gram kreatin på daglig basis i cirka en uges tid. Derefter skal du blot sørge for at opretholde lagrene ved at indtage mellem 2 og 5 gram pr. dag. Du får effekten at se allerede på kort sigt med kreatin – og derfor er der heller ikke forsket meget i langtidseffekten af kreatin.

Del.

Tilføj en kommentar