Slackline test | De bedste slacklines til fitness og udendørs træning

0

Indhold på side:

Slacklines er en populær træningsform til både indendørs og udendørs træning og leg. Slacklines kan bruges af voksne såvel som af børn og er yderst effektive til balance- og koordinationstræning. Er du fanget af dillen men ved ikke helt, hvilken slags du eller familien skal købe? Vi har testet de bedste slacklines til fitness og balance, så du ved, hvad du skal gå efter.

Slacklines til fitness og balancetræning stiger i popularitet, hvilket skyldes, at de kan bruges til mange forskellige formål. Spænd dem fx op mellem to træer som et led i en jorden-er-giftig aktivitet til børn. Lad de unge udfordre sig selv og deres balance- og koordinationsevne med fede tricks og udfordringer, og brug de nye slacklines, der henvender sig til fitness til effektiv helkropstræning derhjemme. Du har altså leg, sjov og sport til hele familien i mange år frem.

Slacklines fylder heller ikke meget, og de kan derfor nemt tages med, og spændes op, når du skal træne med dem. Det er derfor ikke svært at forstå, at slacklines er blevet et hit. Men hvilken type slackline skal du gå efter? Og skal du vælge et samlet sæt, eller kan du nøjes med en enkelt line til at begynde med? Det fortæller vi mere om i denne test af en række populære slacklines på markedet.

1. Sådan bruger du en slackline

En slackline er en bred line der spændes op mellem to punkter som fx to træer. Du vælger selv sværhedsgraden og altså, hvor højt eller lavt du placerer linen. Spænd den godt og stramt op, så du opnår god spændstighed fra linen, når du bevæger dig henover den.

Fitness og træning

Vil du bruge din slackline som en aktiv del af din træning, kan du lave alverdens træningsøvelser, hvor du normalt ville bruge en bænk. Fordelen ved at bruge en slackline i stedet er, at du får aktiveret alle kroppens muskler mere effektivt og intenst i dine øvelser, da kroppen hele tiden skal opretholde balancen. Ved træning med en træninsbænk, kan kroppen slappe mere af undervejs, hvilket ikke vil give dig de samme resultater over tid.

Du kan bruge helt almindelige slacklines til din træning, når du træner udenfor og har adgang til to tætstående træer eller stolper. Du kan også vælge at investere i en slackline lavet til indendørstræning, hvor du ikke behøver at spænde linen op mellem to punkter. Ved disse slacklines, kommer linen med et understel, der holder den på plads under din træning.

Børn

Skal de mindste have sjov på en slackline, kan to slacklines spændes op over hinanden, så børnene kan stå på den nederste og holde fast i den øverste. Dette giver en ekstra tryghed at kunne gå sikkert over linen, samtidig med, at balancen udfordres.

Vær opmærksom på

Spænder du din slackline op mellem de samme to træer hver gang, er det vigtigt at holde øje med træets bark. Slacklines spændes stramt for at holde spændstigheden, når du går hen over linen, og dette slider med tiden på barken. Det er vigtigt for et træ at have en sund bark uden slitage. Brug derfor tilbehør til din slackline, der beskytter træet eller skift mellem forskellige træer og højder, så barken ikke slides.

2. Samlet sæt eller enkel slackline

Hvis du er nybegynder, kan det være tilstrækkeligt for dig at købe enten en enkelt slackline eller et mindre sæt med lidt flere muligheder. Ønsker du derimod mulighed for større variation med din slackline, kan det være en god idé at købe et lidt større sæt fra starten, da det prismæssigt godt kan betale sig at købe flere sammen, end at skulle købe enkelte slacklines efterhånden.

Nedenfor viser vi dig nogle af de mest populære slacklines til fitness og balance, som findes på markedet lige nu. Du kan dermed få en fornemmelse af, hvilke der passer bedst til dine eller familiens behov.

Gibbon Classic Slackline

Denne slackline er en klassiker til begyndere eller folk, der bare ønsker en simpel slackline uden så mange dikkedarer. Den kan, hvad den skal, den fylder ikke meget, og så kommer den samtidig med de anbefalede træbeskyttere.

  • Løbebredde: 50 mm
  • Længde: 22,5 m med omhyggelig syede løkker + 2,5 m slynge
  • Maks. belastning: 4t

Se videoen nedenfor, for at få et indtryk af, hvordan du monterer din slackline og kommer i gang.

Slackline-Tools Mohawk Walk sæt

Dette slackline sæt er perfekt til dig, der ønsker at have flere muligheder i din træning. Du kan opbygge sammenhængende baner mellem træer, og du kan sætte to slacklines over hinanden for at skabe den tidligere nævnte ekstra støtte til de små.

Dette sæt er også ideelt, hvis du fx skal stå for en fællesaktivitet eller firmaarrangement. Her vil opgaver på slacklines være et sjovt indslag, og du har med dette sæt, mulighed for at have flere i gang samtidig.

  • Bredde: 30mm
  • Længde: 20m

Gibbon Slackrack Classic

Denne slackline er specielt udviklet til træning indenfor, hvor den ikke skal hænges fast i to punkter, men i stedet kan stilles på gulvet. Du og familien kan træne balance på den præcis som med andre slacklines, men den er især ideel som en aktiv del af din hjemmetræning. Til hjemmetræning kan du bruge den til alle de øvelser, hvor du normalt ville gøre brug af en bænk. Ved at bruge en slackline i stedet for en bænk, kommer din krop på et meget større arbejde for hele tiden at holde balancen i alt, hvad du gør. Dette giver dig en mere effektiv træning og vil hurtigere give dig resultater.

  • Fleksible opstillingslængder på 2 til 3 meter
  • Classic Line (5 m)
  • Bredde på Slackline: 5 cm

Se videoen nedenfor for at få inspiration til, hvordan du kan gøre denne slackline til en fast og effektiv del af din træning derhjemme.

Slackline-Tools Frameline Sæt

Dette sæt er løsningen til dig, der gerne vil bruge din slackline udenfor, men ikke har adgang til træer, den kan monteres imellem. Du kan med denne slackline sætte den fast i jorden og dermed fiksere den, som vist på billedet nedenfor.

Slackline-Tools Frameline Sæt 10m

Alle dele til denne opsats er inkluderet i sættet.

  • Bredde: 30mm
  • Længde: 10m

3. Mere inspiration

Den første video herunder giver dig en indføring i det at lære slackline teknikken at kende. På den måde vil du have denne video at støtte dig til i starten. Det kan også være, at du ikke nødvendigvis er nybegynder længere, men godt kunne bruge noget inspiration til at forbedre din teknik.

Hvor ambitiøs er du? Se videon nedenfor og lad dig inspirere til, hvor dine slackline skills kan føre hen en dag.

Nu håber vi, at denne artikel har været brugbar for dig og har givet dig en god indføring i det at træne på slacklines samt, hvilken slags du selv skal vælge, når du skal i gang med den populære sport.

Planlægger du at skulle bruge din kommende slackline indenfor, kan vi anbefale dig at have en yogamåtte til at ligge foran til at støtte knæene på. Se fx vores test af yogamåtter her.

Del.

Tilføj en kommentar