Elcykel Test 2018 – 10 populære elcykler på markedet

1

Elcykel test

Vi har testet nogle af de mest populære elcykler på markedet i vores store elcykel test, så du som forbruger let og hurtigt kan finde frem til den helt rigtige type af elcykel, som passer bedst til lige netop dit konkrete behov!

Elcykler er populære som aldrig før. Det kan der være mange forskellige grunde til, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at vi ikke skal synderligt mange år tilbage i tiden, før det ganske enkelt ikke kunne betale sig at investere i en elcykel, fordi de var alt, alt for dyre. I dag er det dog helt anderledes og du har i dag mulighed for at købe elcykler i prisleje, hvor langt de fleste kan være med. Det er blandt andet fordi, det er blevet billigere for producenterne at fremstille de respektive cykler, der er drevet af et batteri og en elmotor. Hvis du tidligere har set nærmere på en elcykel, men dengang bestemt dig for, at det ganske enkelt var for stor en investering, så kan det anbefales at tage et nærmere kig på udvalget igen, eftersom priserne er blevet nedjusteret kraftigt i løbet af de seneste par år.

Det er selvfølgelig ikke kun som følge af de billigere priser, at der er flere og flere danskere, der er begyndt at investere i elcykler. Det er også noget, der handler om, at der er kommet langt mere fokus på miljøet og grøn energi, hvilket har medført, at mange danskere er begyndt at se efter alternative metoder til at komme hurtigt fra A til B, men dog uden, at det er noget, der udleder unødige mængder af Co2. Det er naturligvis slet ikke ensbetydende med, at det kun er såkaldte miljøaktivister, der kører rundt på deres elcykler, for det er skam også helt almindelige borgere, der blot ønsker at bidrage til et sundere miljø og en sænkning af det samlede Co2-udslip her i Danmark. Hvis du selv ønsker at bidrage i denne sammenhæng, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du kan gøre det på særdeles effektiv vis ved at investere i en elcykel og bruge denne i stedet for din bil, scooter, motorcykel eller andet.

Kom hurtigt fra A til B

Ydermere, så er der selvfølgelig også rigtig mange mennesker i de store byer, der gerne vil kunne komme hurtigt fra A til B, hvilket f.eks. kunne være til og fra arbejde eller til og fra skole. Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange bilister i de store byer og derfor er der ofte også rigtig megen trafik, hvilket bestemt ikke er noget, der hjælpes på vej af de mange lysregulering, der altid er i storbyerne. Hvis du efterhånden er ved at være træt af, at du altid skal være fanget i trafikken, når du kører på arbejde om morgenen og oven i købet også, når du kører hjem fra arbejde igen om eftermiddagen, så kan det meget vel være, at det helt rigtige for dig er, at investere i en elcykel, så du fremadrettet får muligheden for at cykle på din elcykel, når du skal til og fra arbejde eller når du skal til og fra skole – det er bestemt en investering, du kommer til at sætte stor pris på. Vi håber at denne elcykel test kan være med til at gøre det lettere for dig at vælge den helt rette el cykel.

Kreidler E-Bike Vitality Units (DAME 28″) – BEDST TIL PRISEN!

Kreidler er ét af de absolut største brands, når det kommer til både almindelige cykler, men bestemt også i forhold til elcykler, og det betyder, at du med garanti også kender til Kreidler, uanset om du har haft flere elcykler før i tiden eller du altid har brugt almindelige cykler, men nu ønsker at prøve kræfter med en elcykel.

Enkel og brugervenlig

Derfor har der i særdeleshed også været fokus på at skabe en cykel, der både emmer af enkelthed og som samtidig også kan bryste sig af en meget overskuelig betjening, så der ikke er noget at være i tvivl om, når man skal bruge sin Kreidler Vitality for første gang, uanset om man har tidligere erfaring med en elcykel eller ej.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Kreidler Vitality er en rigtig let elcykel, der kan bryste sig af en oprejst kørestilling såvel som en nem påstigning og en god balance, hvilket naturligvis også er en nødvendighed, eftersom der er tale om en cykel, der er målrettet det ældre segment, hvorfor det kun er en fordel, at den har en så lav indstigning som overhovedet muligt. Hvis du vælger at investere i en Raleigh Superbe, så behøver du ikke at investere i andre ting efterfølgende, for der er tale om en komplet elcykel, der bliver leveret med både lås, skærme, bagagebærer, støtteben såvel som lygter. Det er naturligvis også ensbetydende med, at Kredile Vitality er en elcykel, der passer rigtig godt til dig, der gerne vil have, at det er nemt og du ikke skal tænke på andet end, at skulle bestille din kommende elcykel og dernæst kunne tage den i brug.

Vi fandt i øvrigt denne model til en virkelig skarp pris, og her må man bare sige, at du virkelig får topkvalitet for pengene. Det er også derfor, at denne model løber med prisen som “bedst til prisen” i vores elcykel test.

 • Stel: Aluminium
 • Motor: Frontmotor med friløb
 • Batteri: 36V  i bagagebærer Lithium-Ionen batteri (sæderørsmonteret)
 • Rækkevidde: Op til 130 km. (afhænger dog af batteristørrelse)
 • Dæk: Bike attitude 700 x 35C Anti puncture
 • LCD-Display med 5 modes (Eco, Tour, Sport, Turbo, Off)
 • Forbremse: V-bremse Tektro 885AL
 • Bagbremse: Fodbremse
 • Shimano Nexus 7-gear navgear med fodbremse
 • Andet: Skærme, bagagebærer, støtteben og lygter

Kreidler E-Bike Vitality Eco 8 Edition NYON 28″

Fra den store kvalitets producent af el-cykler Kreidler er her en af de nyeste og mest avancerede el-cykler på markedet. Den hedder Eco 8 og er lige kommet på markedet. Det er en herre cykel, som ligner en helt normal sporty desginer citybike. Den har stort bagagebærer, hvor vi let her i vores elcykel test kunne have en stot sportstaske. Eco 8 kører godt så er det sagt, den er rigtig smooth og man kan cykle rigtig hurtig hvis man vil. Den er udstyret med Shimano gear og store skivebremser som giver maksimal sikkerhed når der skal bremses ned. Der hvor Eco 8 skiller sig voldsomt ud fra de andre cykler her i vores elcykel test er når det kommer til cykel computeren. Den har coomputeren som hedder “NYON” der af navnet. Det er den mest avancerede computer på markedet, men den er utrolig let at betjene. Den har en 4,3″ farveskærm fra Bosch. Her i er der indbygget GPS i både 2D og 3D. Derudover har den bluetooth, hvilket betød at vi i vores elcykel test både cyklede og læste e-mails, sms’er og endda kunne se hvem der ringede mens vi cyklede uden at skulle til at fiske mobilen op af lommen. Du kan også bruge den til at afspille din music fra via din mobil. Vi er meget imponerede over Eco 8 både som cykel og den computer NEON. Computeren kommer med 4 modes: (Eco, Tour, Sport, Turbo). Hele vejen igennem er dette en kvalitetscykel, som du roligt kan købe, da det er en god fremtids investering.

 • Motor: Frontmotor med friløb
 • NYON computer
 • GPS i 2d og 3D
 • Bluetooth og smartphone funktioner (email, musik, sms, opkald)
 • Batteri:  11.6 Ah, 400 Wh  36V  i bagagebærer Lithium-Ionen batteri
 • Rækkevidde: Op til 130 km. (afhænger dog af batteristørrelse)
 • 4 modes (Eco, Tour, Sport, Turbo, Off)
 • Shimano  11-gear

Corratec E-Bike C29er (Unisex) 29″ – Designer Cyklen

Corratec E-bike C29er er ikke blot en sporty elcykel med et rigtig flot look og design, for den kan samtidig også bryste sig af, at være uhyre kraftig og stabil, hvilket naturligvis også er særdeles vigtigt, når man kigger efter en rigtig god elcykel. Der er tale om en elcykel, der er yderst velegnet til dig, der gerne vil bruge den til at cykle sportsligt på mere bakkede veje, men det er selvfølgelig slet ikke ensbetydende med, at den ikke vil kunne bruges i en storby. Corratec E-bike C29er er udstyret med en ekstra stærk Bosch-motor, der kan bryste sig af, at have en samlet rækkevidde, der lyder på helt op til 160 kilometer, hvilket bestemt må siges at være en god del, da mange ikke cykler meget mere end maksimalt 10 kilometer om dagen, hvorfor du ikke kommer til at skulle lade din cykels batteri op hele tiden, hvis du vælger en Corratec E-bike C29er.

LÆS OGSÅ:  Kettlebell Test

Elcykel med høj sikkerhed

Det er naturligvis uhyre vigtigt, at sikkerheden er i orden, når man begiver sig ud i trafikken på en cykel – og særligt hvis der er tale om en elcykel, da du kan opnå nogle relativt høje hastigheder på en sådan cykel. Det er dog ikke noget, du skal tænke på, hvis du vælger at investere i en Gazelle CHAMONIX T10 HM Bosch, for så får du en rigtig lækker elcykel, der er udstyret med hydrauliske bremser fra Magura, hvilket er med til at øge trafiksikkerheden, men det er naturligvis også med til at sikre, at kontrollen over cyklen til enhver tid vil være i top. Ydermere, så er Gazelle CHAMONIX T10 HM Bosch også udstyret med en forlygte fra AXA, der giver en god lysstråle på intet mindre end 70 LUX LED og den har samtidig også en velfungerende daglysfunktion, der gør, at du kan være helt og aldeles sikker på, at du til enhver tid vil blive set i trafikken, uanset om du har begivet dig ud på din cykel om dagen eller om aftenen.

 • Stel: Aluminium
 • Gear: Shimano 8 gear kædegear med friløb
 • Batteri: Lithium-Ionen batteri (bagagebærermonteret) med 36 Volt, 13.4 Ah, 500 Wh
 • Motor: 250 watt centermotor af Bosch Performance
 • Bremser: Magura HS11 hydrauliske bremser
 • Computer 5 modes (Eco, Tour, Sport, Turbo og Off)

Kettler Explorer E Sport 28″ (unisex)

Hvis du er typen, der ikke ønsker at gå på kompromis med din elcykel, men dog heller ikke ønsker at investere i én af topmodellerne blot for at gøre det, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Kettler Explorer E Sport, der er en unisex elcykel til personer i alle aldre. Én af de helt særlige årsager til, at lige netop denne model er blevet uhyre populær blandt de danskere er, at der er tale om en fantastisk cykel, der formår at kombinere bekvemmeligheden ved at cykle på en elektrisk cykel og udseende ved en helt almindelig cykel til. Det betyder også, at du får en uhyre flot cykel, men som fortsat er udstyret med en rigtig god motor og et super-godt batteri. Ydermere, så er cyklen også meget stabil, hvilket blandt andet skyldes det robuste dobbelte støtteben såvel som styrblokeringen, der også er med til at øge robustheden. Denne cykel plejer at ligge i pris lejet 25.000kr. men da vi lavede denne elcykel test fandt vi den til 21.093kr.

Stærk træde-assistance og kraftigt batteri

Der er bestemt ikke mange andre elcykler på det danske marked, der kan bryste sig af, at have en rotationssensor, der kan yde en lige så maksimal trædeassistance ved minimal pedalkraft, som det er tilfældet ved Kettler Explorer E sport, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at dine penge er rigtig godt givet ud, hvis du investerer i lige netop denne elcykel. Du får en af testen største og mest kraftige motor. Der kan give dig en rækkevidde på helt op til 160 km., hvilket også er ensbetydende med, at du ikke skal være bange for, at du skal lade dit batteri til din elcykel op hele tiden. Du kan derimod være helt og aldeles sikker på, at du kan sætte dig op på din elcykel hver morgen og cykle mod arbejde eller skole, mens du lader batteriet og motoren drive dig frem og blot selv skal træde en smule i pedalerne. Denne cykel har alt det bedste fra de bedste mærker man kan sætte på en el-cykel.

 • Stel: Aluminium
 • Lithium Batteri (skrårørsmonteret) med 36 Volt, 13.6 Ah, 500 Wh
 • Motor: 250 watt centermotor af Bosch Performance
 • Gear: Shimano Deore XT 10 gear med friløb
 • Bremser: Rullebremse bag og fælgbremse for
 • køre/cykel computer

Kettler E-bike E blaze GO HT 27,5″ – Den sporty

Kettler E Blaze Go er en elcykel, der passer rigtig godt til dig, der ikke ønsker at have en sporty og let elcykel, som er let at cykle på, hvis det skulle hænde at den løbet tør for strøm under en bytur, hvilket – desværre – er noget, der sagtens kan være aktuelt for nogle elcykler, eftersom et batteri og en motor nemt kan være tungt, hvis det har en stor størrelse.

I stedet har Kettler haft fokus på at fremstille en elcykel, der ikke vejer synderligt meget og som dermed sagtens kan køres både med og uden strøm tilsluttet, uden at det er noget, der ender med at blive til et problem for dig. Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Kettler Blaze Go er en rigtig let og sporty cykel, der passer perfekt til dig, der gerne vil have en lækker elcykel, men som helst ikke vil have, at den ligner en almindelig elcykel, fordi den er for kedelig og monoton for dig.

Stilfuldt og lækkert design

Der er selvfølgelig tale om en elcykel, der er super-god til dig, der fx gerne vil en tur i skoven og køre moutain bike, da den har den absolut bedste affjedring af cyklerne her i elcykel test. Eller til dig som ofte bruger din cykel til og fra skole eller til og fra arbejde, som ville finde det meget nemmere, hvis ikke du skulle bruge nær så meget energi på at cykle frem og tilbage. Ikke nok med, at du ikke skal bruge nær så meget energi på at cykle, hvis du har en motor til at hjælpe dig på vej, så vil du selvfølgelig også opleve, at du kommer til at komme fra A til B på meget hurtigere vis. Blot den eldrevne motor i sig selv kan give dig en betydelig hastighed, men hvis du selv sørger for at hjælpe til ved at træde i pedalerne. Ydermere, så er der ikke mange elcykler på det danske marked, der har et mere sporty look end denne Kettler Blaze Go, hvorfor det – uden tvivl – er den helt rette elcykel for dig, hvis du gerne vil have en model med et sporty look.

 • Stel: Aluminium
 • Display Bosch LCD
 • Motor: Baghjulsmotor
 • Batteri: Lithium-Ionen Batteri skrårørs monteret med 36 Volt, 11 Ah, 400 Wh
 • Rækkevidde: Op til 100 km
 • Gear: 11-gear kædegear med friløb
 • Forgaffel: Stål 1 1/8”
 • Dæk: Schwalbe Big Apple 55-622
 • Bagbremse: Tektro Skivebremser HD-E520
 • Forbremse: Tektro Skivebremser HD-E520
 • Meget mere info og detaljer om denne el cykel kan fås ved at klikke på billedet.

Kettler elcykel Berlin Royal E 28″ – Den lækre CityBike

Hvis du er på jagt efter en stabil citybike, der samtidig kan bryste sig af både en rigtig behagelig kørestilling og ligeledes også en fremragende kørekomfort. Hvis du cykler meget, så er det naturligvis uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge en elcykel, der både giver dig en behagelig kørestilling og en rigtig god komfort, uanset om du skal cykle et par hundrede meter eller du derimod skal cykle tværs gennem København for at komme på arbejde eller komme i skole.

Der er ikke mange elcykler til mænd, der kan give dig en lige så god komfort, som du kommer til at få, hvis du vælger at investere i en elcykel fra Kettler model Berlin Royal E, da den er blevet designet og bygget på en sådan vis og af en række materialer, der er med til at gøre den rigtig behagelig at cykle på. Samtidig er den også velegnet til dig, der enten pendler på daglig basis eller dig, der gerne vil kunne bruge din elcykel til at cykle længere distancer, hvad end det er i forbindelse med en ferie eller blot en hyggelig tur på cyklen.

Flot og gennemført design

Endvidere, så er Berlin Royal E også en komplet elcykel. Det betyder naturligvis, at du ikke er nødsaget til at skulle investere i andet udstyr til din elcykel efter den er blevet leveret, for den kommer både samlet og komplet, hvilket betyder, at den også er udstyret med både en lås, to skærme, et bagagebærer, et støtteben og ligeledes også både for- og baglygte, når du modtager den. På trods af, at der er tale om en elcykel, så er det slet ikke ensbetydende med, at den har et kedeligt og monotont look, som der – desværre – er rigtig mange elcykler, der har. I stedet har der fra Kettlers side af været fokus på at skabe en elcykel, der kan bryste sig af, at være både rigtig flot og samtidig er det også meget skjult, at der er tale om en elcykel med en eldreven motor på. Den har lidt af et retro look med stor forlygte, skivebremser, stort bagagebærer samt lækker Bosch cykelcomputer. Du kan desuden også være sikker på, at den er fremstillet af rigtig gode materialer, der giver en god holdbarhed og en lang levetid.

 • Stel: Aluminium
 • Batteri: 36V, 13,4 AH, 500 WH (placeret i downtube)
 • Motor: Centermotor 250 watt Bosch
 • Rækkevidde: Op til 150 km.
 • Dæk: Schwalbe Marathon Plus 700x38c
 • Gear: Shimano Alivio 8 gear friløb
 • Forgaffel: Aluminium 1 1/8” SR suntour affjedring
 • Bremser: foran og bag: Shimano M315 skivebremse, hydraulisk
 • Andet: Lås, skærme, bagagebærer, støtteben og lygter
LÆS OGSÅ:  Cykelhjelm test – find den bedste cykelhjem lige her!

Hercules E-Bike E-Joy R7 28″ (unisex)

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der her er tale om en stilfuld elektrisk cykel, der kommer til at give dig en køreoplevelse, der udover det sædvanlige. Ikke nok med det, så er Hercules E-joy R7 blevet udstyret med en Bosch-motor, der er blevet indbygget på bagagebæret, hvilket er med til at sikre, at denne model faktisk ikke ligner en elcykel, men derimod ligner en helt almindelig cykel, bare med en lille sort boks på bagagebæret.

Det skal selvfølgelig være en behagelig og komfortabel oplevelse at cykle på en elcykel, så derfor har Hercules også haft fokus på at fremstille en cykel, der er udstyret med en sadel med god affjedring. Ydermere, så er forgaflen også med til at give dig ekstra komfort under de daglige ture og lange udflugter, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for, hvorvidt det kommer til at være en sur tjans at skulle cykle frem og tilbage på din Hercules E-joy R7

Kraftigt og langtidsholdbart batteri

Hercules E-joy R7 er naturligvis udstyret med et batteri, der faktisk kan give dig en rækkevidde, der lyder på helt op til 150 km., Da det er 400watt. Du kommer til at opleve en meget naturlig køreoplevelse med trædeassistance, hvilket er med til at forstærke din egen kraft, og det bliver bestemt kun bedre af, at Hercules har valgt at udstyre deres nye E-joy R7 med deres kraftigste og endda også letteste bagagebærer motor nogensinde, hvilket ikke blot er med til at sikre, at det har et yderst lavt støjniveau, men det er samtidig også med til at sikre, at der en kraftfuld fremdrift i cyklen, så du dermed ikke er nødsaget til at bruge energi og kræfter på at cykel frem og tilbage, hvad end du skal frem og tilbage mellem skole eller arbejde. elcyklen har også ISP (interligent sæde position) som gør at du altid sidder korrekt mht. sæde og styrhøjde. Den er lavet i sporty og stilrene farver grå og med en gul/grøn fartstribe.

 • Stel: Aluminium
 • Motor: Bosch
 • Batteri: 36 Volt, 11 Ah, 400 Wh) Lithium-Ionen batteri
 • Gear: Shimano Nexus 7 gear
 • Bremser: Magura HS11 hydrauliske bremser
 • Cykelcomputer
 • ISP (intelligent seating position)

Kettler E-Bike Traveller E Speed 9

Traveller E Speed 9 er en elcykel (eller en el-mountainbike), der er blevet udviklet med særligt fokus på at skabe en elcykel, der passer perfekt til de mange forskellige naturelskere som elsker at kører rundt i landet på rejse, der af navnet “Traveller” Den er blevet udstyret med en centermotor, der naturligvis gør det muligt at komme hurtigt frem og tilbage mellem A og B uden, at du kommer til at få for meget sved på panden. Der skal ikke være nogen tvivl om, at Traveller E Speed 9 er blevet udstyret med en lang række forskellige former for udstyr fra Shimano, som er med til at sikre, at du altid kan komme frem, uanset om du befinder dig på asfalt i bylivet eller du derimod befinder dig i et område, hvor der er en tendens til at terrænet kan ende med at blive en kende råt – Traveller E Speed 9 er en el-mountainbike, der kan bruges i alle former for terræn, hvilket inkluderer alt lige fra en helt almindelig cykelsti til en tur i skoven.

Velegnet til naturelskeren

Denne cykel fra Kettler er blevet designet med særligt fokus på at lade brugeren nyde en afslappet tur i naturen uden, at det er noget, der kræver meget af dig. Det er dog ikke det eneste, du får muligheden for at opnå ved at investere i en Traveller E Speed 9 for den er udstyret med en centermotor, der er solidt konstrueret og samtidig kan den hjælpe dig med at opnå en hastighed på helt op til 35 km/t, men du kan selvfølgelig selv forøge hastigheden ved at træde i pedalerne. Det er naturligvis uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge en el-mountainbike, der er udstyret med et godt batteri, hvilket de naturligvis også har tænkt på hos Kettler, hvor de har valgt at udstyre deres Traveller E Speed 9 med et batteri, der – i fuldt opladet tilstand – kan fragte dig helt op til 120 km., hvilket selvfølgelig afhænger af terræn, belastning, kørestil og hvor meget, du reelt set har behov for at få hjælp til.

 • Stel: Aluminium
 • Batteri: Lithium-Ionen med 36 Volt, 12 Ah, 432 Wh
 • Rækkevidde: Op til 120 km
 • Motor: 250W centermotor Panasonic
 • Forgaffel: Suntour SF16-XCT-DS
 • LCD display fra Panasonic
 • Dæk: Schwalbe Black Jack 26″
 • Bremser: Både foran og bagpå Shimano BR-M 445, hydraulic skive bremse
 • Gear: Alivio 9 gear, med friløb (kæde)
 • 10 års garanti på stellet.

Kreidler E-Bike Vitality Eco 3 (unisex) 28″

Focus Vitality Eco 3 er ganske enkelt en fantastisk allaround elcykel, der er blevet fremstillet med en rigtig lækker og meget kvalitetsrigtig ramme, der er blevet udført aluminium, hvilket selvfølgelig er med til at give cyklen en rigtig god holdbarhed og selvfølgelig også en lang levetid, hvilket naturligvis må siges at være vigtigt på en elcykel af denne kaliber. Ydermere, så er den også blevet udstyret med både indvendige gear og kan køre helt op til 140 kilometer på en opladning, hvorfor du ikke skal være bange for, at du er nødsaget til at skulle lade dit batteri op hele tiden. Vitality Eco 3 er faktisk testvinder af en elcykel i den tyske elcykel test “Stiftung Waren test”.   Hvis du gerne vil have en allround god og flot elcykel skal kunne Vitality Eco 3 være et godt valg.

Et lækkert kvalitetsprodukt

Det er en elcykel, der passer perfekt til dig, der ønsker at udnytte nutidens teknologi i fulde drag. En stor og stærk centermotor og et stort bagagebærer hvor der er plads en god oppakning.  Du muligheden for at kunne spare energi og blot lade motoren klare det hårde arbejde for dig, hvilket selvfølgelig giver dig muligheden for at nyde dine ture endnu mere. Det er desuden også en oplagt model for dig, der ikke tidligere har prøvet kræfter med en elcykel, da den er let at komme af og på, samt displayet/cykelcomputeren er let at bruge og se alle dine data på. Sagt med andre ord, så er der tale om en el-cykel, der er perfekt til dig, der gerne vil ud og investere i din første el-cykel og have en rigtig god en af slagsen.  Kreidler har lavet elcykler i mange år og er indbegrebet af tysk kvalitet. Og med gear fra Shimano og motor fra Bosch er du sikret en god investering.

 • Stel: Focus Impulse Hydroformed 6061 Alloy
 • Batteri: Impulse Li-Ion 11,6 Ah, 400 Wh
 • Motor: Bosch Center motor 250watt
 • Dæk: Continental, X-King 2.4 SL
 • Gear: Shimano7 gear
 • Computer med 5 Modes (Eco, Tour, Sport, Turbo, Off)
 • Max brugervægt 140
 • Fås i rød eller sort.

Kettler e-bike E Blaze HT SUV 27,5″

Hvis du leder efter en el-mountainbike hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten eller de brugte materialer, så skal du bestemt se nærmere på den lækre el-mountainbike,  Kettler Ebike E blaze HT SUV, der er én af de mest populære modeller fra Kettler, der er verdenskendte for deres mange forskellige elcykler og motionscykler. På lige fod med den model, der er nævnt ovenfor, så er E blaze GO HT  også blevet udstyret med udvendige gear og ligeledes også skivebremser, der naturligvis har den ene ting tilfælles, at de er af uhyre høj kvalitet.

Der er desuden tale om et batteri, der rækker helt op til 140 kilometer på én enkelt opladning, hvilket er ensbetydende med, at du ikke skal være bange for, at batteriet skal oplades flere gange om ugen. Ydermere, så er det et kraftfuldt og langtidsholdbart batteri, der kan oplades minimum 1500 gange, inden der er behov for at udskifte det.

LÆS OGSÅ:  Crosstrainere fra T-fitness - Se de bedste modeller her

Hvis du ønsker at være med helt fremme i skoene og gerne vil udnytte den nuværende teknologi i fulde drag, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på E blaze HT SUV, der – uden tvivl – er en elcykel, der lige netop giver dig muligheden for at gøre dette. Der er tale om en el-mountainbike fra den øverste række, hvor der har været fokus på at designe og fremstille en el-mountainbike, hvor der bestemt ikke er gået på kompromis med noget som helst; hverken pris, materialer, udseende eller materialer. Derfor er det også en perfekt elcykel for dig, der elsker at cykle rundt på en mountainbike, men gerne vil have lidt assistance i form af en eldreven motor, der f.eks. kan gøre det nemmere for dig, når det går op ad eller hvis din tur er ved at trække lidt ud. Uanset hvad, så vil du med garanti være glad for en el-mountainbike som E blaze HT SUV

 • Stel: Diamant 6061 (fås i 50cm og 55cm)
 • Batteri: Impulse Li-Ion 13,4 Ah, 500 Wh
 • Motor: 250 watt centermotor af Bosch Performance CX
 • Dæk: Continental, X-King 2.2 SL
 • Gear: Shimano SLX 11 gear
 • Forgaffel: SR Suntour XCR32, RL, 100 mm.

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg skal investere i en elcykel?

Hvis du tidligere har været ude at købe en elcykel, så ved du med garanti allerede hvad, du skal kigge efter. Hvis du derimod skal ud og investere i din første elcykel, så er det slet ikke sikkert, at du ved, hvad du skal lede efter og det kan meget vel være, at du er helt og aldeles på bar bund. Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige ting, du skal tage hensyn til, når du skal ud og investere i en elcykel, og hvis ikke du besidder nogen synderligt stor viden om området, så kan det være svært at finde ud af, hvad det er, du skal kigge efter. Vi har dog valgt at gøre det nemmere for dig ved at lave en oversigt over, hvad du skal se nærmere på, når du skal købe din første elcykel, hvad end du vil have en citybike eller du gerne vil have en mountainbike.

Motor samt batteri

Hvis du har intentioner om at investere i en batteridreven cykel, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det absolut vigtigste ved din kommende elcykel er, at du sørger for at vælge en model med et godt batteri og en god motor. Du skal blandt andet se nærmere på, hvor mange kilometer, du har mulighed for at køre på en opladning, hvilket afhænger af, hvad motorens kraft og batteriets kapacitet kan bryste sig af. Der er ikke nogen egentlig guide til, hvor stort et batteri, du bør vælge eller hvor meget kraft, din motor bør have. Det er selvfølgelig mængden af watt (effekten), du skal se nærmere på, når du skal vælge en motor, men der kan dog ikke gives noget entydigt svar på, hvor mange watt, din motor bør have – det anbefales dog, at den har en effekt på omkring 250 watt, da det er en fornuftig effekt.

Komfort

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er uhyre vigtigt, at du vælger en elcykel, hvor du får muligheden for at opleve en stor komfort, når du cykler på den. Uanset om du har intentioner om at gøre brug af den til korte eller lange ture, så er det selvfølgelig særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge din kommende elcykel med største omhu, så du dermed også kan være sikker på, at den kommer til emme af god komfort.

Hvis du f.eks. skal cykle på diverse former for forskellige underlag, så er det en god idé at vælge en elcykel med en god affjedring, eftersom det vil gøre det langt nemmere og mere behageligt for dig at cykle på din elcykel. Det er selvfølgelig også vigtigt, at der er tale om en god sadel og at forgaflen ligeledes også vil kunne sikre, at du oplever en god affjedring, når du cykler rundt.

Brugervenlighed

Umiddelbart, så kan det virke som om, at det er meget simpelt at cykel rundt på en elcykel, men hvis ikke ud sørger for at investere i en ordentlig elcykel, så vil du også hurtigt opleve, at det faktisk kan være en meget besværlig proces at lære din elcykel at kende. Derfor handler det naturligvis om at finde frem til en model, der er brugervenlig og som er nem at gøre brug af – både i forhold til at bruge den første gang og naturligvis også i forhold til at lade dit batteri op, skifte dit batteri og mange andre ting.

Endvidere, så skal det naturligvis også være nemt for dig at tænde og slukke for det batteri, der er monteret på din elcykel, så det ikke bruger unødig strøm på at enten at holde stille eller at drive motoren på steder, hvor du faktisk sagtens selv vil kunne cykle uden de store problemer. Langt de fleste modeller i dag er dog brugervenlige, så derfor skal du heller ikke være bange for, at dette bliver et problem for dig.

Ekstraudstyr

Der findes mange forskellige former for ekstraudstyr, du kan købe til din elcykel – og ofte er der mulighed for at købe det til en rigtig fordelagtig pris. Dog kan du sagtens tillade dig at forvente, at langt de fleste elcykler vil blive leveret med en lang række forskellige former for ekstraudstyr, hvilket blandt andet kan være alt lige fra lygter til skærme, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange andre typer af forskellige former for ekstraudstyr, som du har mulighed for enten at få med til en merpris eller som følger med til nogle af de forskellige elcykler, der kan findes på det danske marked.

Det er selvfølgelig helt og aldeles op til dig selv, hvad du mener, der er relevant ekstraudstyr og hvad du derimod mener ikke er dine penge værd, så derfor er det også helt og aldeles op til dig selv, hvad du gerne vil bruge dine penge på. Det er dog vigtigt, at det er noget, du beslutter dig for, inden du begynder at lede efter din kommende elcykel.

Elcykel test – Vær varsom med at investere i en billig elcykel

Det kan naturligvis virke særdeles fristende at springe på et tilbud om at købe en billig elcykel, men det kan ganske enkelt ikke understreges nok, at du ikke må lade dig friste af de mange “gode” tilbud, der ofte dukker op rundt omkring. Der er ofte eksempler på danske supermarkeder som f.eks. Føtex og Bilka eller byggemarkeder som Harald Nyborg, der sælger forskellige former for elcykler til priser, der befinder sig langt under priserne på de modeller, der er blevet beskrevet i denne test – og det er naturligvis lige netop derfor, at der er så mange, der ender med at lade sig friste af en sådan elcykel. Hvis du gerne vil have en cykel med en eldreven motor, så skal du naturligvis også være villig til at betale for det, for ellers ender du blot med at investere dine penge i en elektrisk cykel, der reelt set ikke er dine penge værd, fordi den er af så dårlig kvalitet og samtidig heller ikke vil kunne holde i meget mere end et års tid.

elcykel testOfte er der mulighed for at finde elcykler i et prisleje, der lyder på omkring 3.000-4.000 kroner, men selvom det kan virke appellerende at købe en elektrisk cykel, der koster mellem 3.000 og 4.000 kroner, så kan det ganske enkelt ikke understreges nok, at det ikke er dine penge værd at investere i en elcykel, der ikke koster mere end dette. Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at du er nødsaget til at bruge 30.000 kroner på din kommende elcykel, for der kan sagtens findes rigtig gode elcykler, der koster mellem 10.000 og 20.000 kroner – og hvis du vælger at købe en elektrisk cykel, der befinder sig i dette prisleje, så kan du samtidig være sikker på, at dine penge vil være langt bedre givet ud fremfor, hvis du ender med at købe en billig elcykel, der ikke koster mere end 3.000 eller 4.000 kroner. Hvis ikke du er villig til at betale mere end dette, så er det bedst, at du i stedet investerer i en almindelig cykel eller et helt andet transportmiddel. Vi håber at denne elcykel test har kunne gøre dig lidt klogere på at vælge den rette elcykel til dig.

Del.

1 kommentar

Tilføj en kommentar