Slyngetræner Test – Find de bedste slyngetrænere her

0

Indhold på side:

Hvis du er på udkig efter et enkelt træningsredskab, hvormed du kan træne hele kroppen effektivt derhjemme, så bør du læse vores store slyngetræner test nedenunder. Vi guider dig igennem markedet og fortæller dig alt det du skal vide for at finde frem til den helt rigtige slyngetræner.

Suspension training har efterhånden været populært i Danmark i noget tid, og selvom markedet bugner med forskellige modeller og producenter af slyngetrænere, så er det stadig TRX, der er det klart største brand inden for dette område. Faktisk er mærket så stort, at rigtig mange tror ordene “slyngetræner” og “TRX” er det samme. Det kan man imidlertid ikke fortænke dem i, da det jo var manden bag TRX, Randy Hetrick, som oprindeligt udviklede slyngetræneren. Ikke desto mindre er slyngetrænere en fællesbetegnelse for det redskab, som man bruger til suspension training karakteriseret ved de to stropper med greb og karabinhagen i toppen, mens TRX er navnet på det førende brand, som producerer disse. TRX står i øvrigt for Total Body Resistance eXercise. Der er imidlertid kommet mange spændende alternativer til TRX’ slyngetrænere, som vi vil tage et nærmere kig på i det følgende.

Slyngetræneren har rigtig mange fordele sammenlignet med traditionelt vægtudstyr. Først og fremmest kan du træne alle kroppens muskelgrupper på den. Derudover er den utrolig simpelt bygget op og nem at bruge, da den i al sin enkelthed blot består af to stropper med greb, som mødes i en karabinhage i toppen. Der er således ingen tunge vægtskiver, vægtstænger, håndvægte eller kettlebells involveret. Og da træningen foregår med din egen kropsvægt skal du sådan set kun bruge den plads, som du selv optager. De fleste slyngetrænere vejer desuden i omegnen af et kg og kan foldes sammen. Dvs. at du let kan tage den med dig, når du ikke har mulighed for at træne derhjemme.

Slyngetrænere kan bruges både indendørs og udendørs, og takket være de mange fikseringsmuligheder som du har med dette træningsredskab kan du fæstne den til næsten alt. Alt lige fra dørkarmen, loftet eller væggen til klatrestativer, ribber, bjælker og deslignende. Det er med andre ord kun fantasien, der sætter grænser for, hvor kreativ du vil være, når du er på udkig efter et godt træningsspot. Mange slyngetrænere leveres i øvrigt med loft/vægbeslag og døranker ellers kan disse købes løst til billige penge.

Et utal af muligheder

Suspension training giver dig desuden et utal af træningsmuligheder, idet du både kan træne styrke, balance, kondition, mobilitet, smidighed og koordination med en slyngetræner. Det betyder, at sportsfolk, topatleter, motionister og børn på vidt forskellige formniveauer kan få en effektiv og givende træning på dette træningsredskab. Samtidig har du, grundet slyngetrænerens alsidighed, alle muligheder for at skabe et varieret og afvekslende træningsprogram. Der fås desuden en del tilbehør, som kan være med til at udvide spektret af øvelser til f.eks. maven som fodstropper og armslynger.

Som nævnt bruger suspension training din egen kropsvægt som belastning. Du kan dog let variere modstanden ved at ændre tyngdepunktet eller vinklen i øvelsen, hvad enten du sidder eller ligger ned. På den måde kan den pågældende øvelse tilpasses dit formniveau og langsomt øges i takt med, at du bliver stærkere. Træning med kropsvægt er desuden noget, som alle kan få glæde af uanset alder, højde og drøjde. Herudover er alle slyngetrænere udstyret med justerbare stropper, som kan indstilles, så de passer perfekt til din højde og den øvelse, som du vil lave.

Vores fokus i testen

I vores slyngetræner test har vi testet 7 af de bedste slyngetrænere på markedet, heriblandt topmodellerne fra TRX, Adidas og Kettler. Vi kan generelt konkludere, at kvalitetsniveauet er ret højt over hele linjen, hvilket således også gælder de billigere modeller fra de mindre prominente producenter. Der er dog ret stor forskel på, hvilket tilbehør du får med, når du køber en slyngetræner. Oftest får du en eller flere fæstningsmuligheder med som døranker og/eller loft-/vægbeslag, mens der ikke altid medfølger alternative greb og fodstropper.

I denne slyngetræner test har vi haft særlig fokus på følgende parametre:

  • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er slyngetræneren?
  • Kvalitet – Hvor god er kvaliteten af materialerne?
  • Udstyr – Hvad tilbehør følger med slyngetræneren?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Taurus Slyngetræner – BEDST TIL PRISEN!

Taurus Sling Trainer er en glimrende slyngetræner til prisen, og derfor klar vinder af vores “bedst til prisen” titel i denne slyngetræner test. Med en maksimal brugervægt på hele 150 kg er der ingen tvivl om, at denne model primært udmærker sig i kraft af dens stabilitet og holdbarhed, specielt når man tænker på, at dette er testens billigste slyngetræner. Taurus Sling Trainer er udfærdiget i kvalitetsmaterialer hele vejen rundt lige fra de ekstra kraftige og særdeles slidstærke nylonstropper til det behagelige, skridsikre skumgreb. Modellen har i øvrigt polstrede fodstropper, så du kan lave et utal af maveøvelser, hvor du bruger benene. Længden på stropperne kan desuden let indstilles mellem 100-200 cm alt afhængigt af, hvilken øvelse du vil lave og med hvilken vinkel. Samtidig åbner denne indstillingsmulighed dørene op for brugere i stort set alle højder.

Når du køber Taurus Sling Trainer medfølger der døranker, hvilket betyder at du kan træne alle steder, hvor der er en dør til rådighed. Dette udelukker ikke ret mange steder. Du kan således medbringe din slyngetræner på ferien og fx træne på dit hotelværelse. Derudover er den nem at have med på jobbet til at træne med, når du har fri eller du kan træne derhjemme uden at skulle bore huller i væggen eller loftet. Herudover kan du naturligvis også træne udendørs. Det eneste du skal bruge er sådan set bare et fast og robust objekt, som du kan vikle stropperne omkring eller spænde karabinhagen fast til. Mulighederne er mange med en slyngetræner, og det er i princippet kun fantasien, der sætter grænser. Det samme gør sig gældende i forhold til de mange træningsmuligheder du har med denne motionsform. Som en lille inspiration til din træning har Taurus endda været så flinke at vedlægge en lille oversigt over basisøvelser, som kan hjælpe dig i gang.

Specifikationer:

  • Døranker + oversigt over træningsøvelser medfølger
  • Justerbare stropper på mellem 100-200 cm
  • 150 kg brugervægt
  • Vægt: 800g

Variosling Sling Trainer Basic

Variosling Sling Trainer Basic er basismodellen af slyngetrænere fra det tyske mærke Variosling. Den er primært udviklet til hjemmetræning og er udfærdiget i øko-tex materiale. Den indeholder således ingen skadelige stoffer. Stropperne er en anelse tyndere end på de lidt kraftigere modeller og måler 3,5 cm. Variosling har ikke angivet nogen maksimal brugervægt for dette produkt, men i blandt vores testpanel havde vi et par brugere på over 100 kg som ikke følte sig helt trygge ved slyngetræneren, når de lavede øvelser med fuld kropsvægt. Brugerne med mere gennemsnitlig kropsvægt (70-80 kg) havde dog ingen problemer. Så hvis du er 100 kg + vil vi nok anbefale, at du investerer i en slyngetræner med en specificeret maksimal brugervægt, der ligger lidt over din vægt for at være på den helt sikre side.

Variosling Sling Trainer har solide greb i fast skum med fodstropper på undersiden, så du kan lave maveøvelser ved hjælp af benene. Slyngetræneren kommer desuden med loft/vægbeslag og døranker, hvilket giver dig et utal af træningsmuligheder såvel som træningslokationer både indendørs og udendørs. Herudover medfølger der også en trænings-DVD samt et hæfte med basisøvelser.

Specifikationer:

  • Loft/vægbeslag, døranker + trænings-DVD og oversigt over træningsøvelser medfølger
  • Justerbare stropper
  • Vægt: 600g

TRX Suspension Trainer Home 2 – Den originale

TRX er med afstand den mest kendte producent af slyngetrænere på markedet og nærmest synonymt med suspension training. Det var da også manden bag TRX, den tidligere Navy SEALs soldat Randy Hetrick, som oprindelig udviklede denne træningsform og siden begyndte masseproduktionen af slyngetræneren i de velkendte gule og sorte farver. TRX’ slyngetrænere har gennem de seneste år virkelig bidt sig fast hos det professionelle segment og er således at finde i et utal af fitnesscentre verden over, hvilket selvfølgelig også inkluderer Danmark. De hænger typisk i de funktionelle områder, hvor de både bliver brugt til holdtræning og individuel træning.

De mange træningsmuligheder og den begrænsede plads, som slyngetræneren kræver gør desuden denne træningsform oplagt til hjemmetræning. TRX Suspension Trainer Home-sættet er specifikt udviklet til hjemmebrug og er en af de absolut mest solgte slyngetrænere til dette formål. Sættet inkluderer døranker, forlængelsesstropper, dørholder, armbånd samt en oversigt over øvelser. Stropperne er 3.8 cm brede og udfærdiget i super kraftigt nylon. Denne model har således ekstremt høj holdbarhed og en maksimal brugervægt på hele 580 kg. Skumhåndtagene giver dig desuden et fast og sikkert greb, og takket være balancestroppen kan du endda også lave enarmede øvelser.

I og med, at du kan indstille længden på stropperne vil alle uanset højde og drøjde kunne bruge TRX Suspension Trainer Home-modellen. Og da slyngetrænere bruger din egen kropsvægt som belastning kan langt de fleste være med. TRX bruges således både af børn, topatleter og motionister med vidt forskellige mobilitets- og styrkeniveauer. Og med en vægt på kun 600g kan du tage din slyngetræner med dig overalt. Du kan således holde din form vedlige, når du eksempelvis skal på ferie, forretningsrejse eller weekendophold. Du får desuden adgang til TRX Online Library, hvor der ligger færdige træningsprogrammer og videoer, som viser dig, hvordan du træner kroppens forskellige muskelgrupper effektivt på din TRX.

Specifikationer:

  • Døranker, forlængelsesstropper + oversigt over træningsøvelser medfølger
  • Justerbare stropper
  • 580 kg brugervægt
  • Vægt: 600g

TRX Force Kit: Tactical – Den dyre

TRX Force Kit: Tactical er den absolutte topmodel af slyngetrænere fra TRX. Stropperne og den medfølgende rygsæk er i khaki/sort, hvilket giver denne model et meget militært udseende. Dette leder imidlertid tankerne tilbage til der, hvor det hele startede. Randy Hetrick udviklede nemlig slyngetræneren som et redskab til at holde sig i form, når han var på øvelse med Navy SEALs eller udstationeret et sted, hvor der ikke var andre træningsfaciliteter.

TRX Force Kit: Tactical er udviklet i ekstra robuste og slidstærke materialer, der kan holde til alle slags vejrforhold, også de mere ekstreme. Du kan således sagtens have dette sæt med på øvelse i vildmarken eller lignende. Stropperne er 3,8 cm tykke og udfærdiget i ekstra kraftigt nylon. Grebene er lavet i helstøbt gummi i stedet for det traditionelle skumplast og har fodstropper på undersiden. Herudover er seleklemmerne udskiftet med d-ringe, som formindsker slitage og forøger holdbarheden af stropperne betydeligt. TRX Force Kit: Tactical har desuden en brugervægt på hele 580 kg, hvilket vidner en slyngetræner med en stabilitet og robusthed udover det sædvanlige.

Sættet leveres med døranker, som giver dig mulighed for at bruge døre som forankringspunkter. Derudover får du forlængelsesstropper, så du kan bruge højere forankringspunkter og større lodrette fæstningspunkter. Du får samtidig en smart rygsæk til opbevaring af hele sættet og sidst men ikke mindst får du adgang til TRX Force Super appen, som er en træningsapp med et bredt udvalg af øvelser, træningsprogrammer og videoer mm.

Specifikationer:

  • Døranker, forlængelsesstropper, rygsæk til opbevaring + TRX Force Super app medfølger
  • Justerbare stropper
  • 580 kg brugervægt
  • Vægt: 1 kg

Slyngetræner test – Brugervægt

Vær altid opmærksom på den maksimale brugervægt, som producenten har angivet. Du skal helst ikke ligge alt for tæt op af denne, da der så er risiko for, at forankring og stropper ikke kan holde til belastningen. En god tommelfingerregel er at finde en slyngetræner med en maksimal brugervægt, som ligger minimum 10 kg over din egen kropsvægt for at være på den helt sikre side.

Hvor skal jeg placere min slyngetræner?

Det er altid en god ide at få afklaret, hvor slyngetræneren skal hænge, før du køber. Hvis den eksempelvis skal hænge i loftet, skal du først og fremmest have undersøgt, hvilket materiale dit loft er lavet af. Gasbeton er som udgangspunkt ikke stærkt nok til at kunne holde din vægt. Derimod er træ- eller almindeligt betonloft som oftest at foretrække. Det samme gør sig gældende, hvis din slyngetræner skal fæstnes via vægbeslag. Her er en gipsvæg for skrøbelig og igen anbefaler vi kun, at man fæstner beslaget på en træ- eller betonvæg. Har du derimod et døranker, vil du som udgangspunkt kunne fæstne din slyngetræner på enhver dør, som er af standard kvalitet.

Hvad for noget ekstraudstyr har jeg brug for?

En anden ting, som du bør have med i overvejelserne, når du er på udkig efter en slyngetræner er, hvilke øvelser du gerne vil have mulighed for at lave. I forlængelse heraf bør du derfor være opmærksom på, om nogle af disse øvelser kræver særligt udstyr, som ikke nødvendigvis følger med alle de forskellige modeller. Der er nemlig ret stor forskel på, hvad udstyr man får med, når man køber en slyngetræner. Groft sagt kan man sige, at jo dyrere slyngetræneren er, jo mere tilbehør vil du typisk få med. Der findes f.eks. en række forskellige greb, som kan være med til at udvide spektret af øvelser, som du kan lave på din slyngetræner herunder gymnastikringe, armslynger og fodstropper. Så hold øje med, hvad der er med af tilbehør, før du køber en specifik model. Hold i øvrigt også øje med, hvilke forankringsmuligheder, der følger med produktet. Det være sig loft-/vægbeslag eller døranker. Det er nemlig ikke alle modeller, som leveres med begge dele.

Vi håber rigtig meget, at du har fået et godt indtryk af, hvilken slyngretræner, der er den helt rigtige til din hjemmetræning. Mangler du inspiration til andre redskaber inden for hjemmetræning, kan vi anbefale dig at læse slackline test, vores justerbar håndvægt test eller vores artikel omkring home gym.

Del.

Tilføj en kommentar