Assault AirBike Test – Vi tester de bedste modeller

0

Indhold på side:

I vores store AirBike test har vi gennemgået en række populære AirBikes, herunder Assault AirBike, Schwinn AirDyne Airbike og flere andre.  Vi har testet dem og gennemgår herunder de positive og negative punkter for hver AirBike.

En Airbike er en mellemting mellen en crosstrainer og en motionscykel, og er blevet utrolig populære de sidste år.  Den er dog meget hårdere at bruge end både en crosstrainer og en motionscykel. En AirBike har den samme fordel som en crosstrainer, da det er helkropstræning, da du også bruger armene til at skubbe og trække med. Træning på en AirBike kaldes også HIT (high Intensety Traning) red. Høj intensitets træning. På en AirBike får du ekstremt hurtigt pulsen op og får forbrændt rigtig mange kalorier. Den er super til dig der gerne vil tabe dig eller godt kan lide at træne interval træning. Assault Airbike er også blevet kaldt “helvedscyklen” og at den kan få “store mænd til at græde”. Dette på baggrund af, at den er så ekstrem hård at køre på og meget kontant i den impact, den har på din krop og puls, når du først går i gang med din træning på den.  En Airbike er ikke et motionsredskab, du sidder og træner på i en time af gangen. Det er den simpelthen for hård til. Det er deridmod typisk en maskine, du træner på 10-25 min af gangen. Man kan med en AirBike faktisk forbrænde 40-50 kalorier pr. minut. Rekorden er 86 kalorier på et minut! Det er jo helt vildt! 87 KALORIER PÅ 1 MINUT!!   Men så hiver man også lidt efter vejret derefter.

Her er videoen, hvor der bliver brændt 86 kalorier af på 1 min.

Airbikes har været på markedet i en del år, men det er først de sidste 3-4 år, at de er blevet rigtig populære. Interessen startede i Crossfit miljøet, hvor træning på Assault Airbike blev indført som en disiplin i de regionale crossfit konkurrencer. Derved blev Assult Airbik et must i all crossfit centre herefter. Men nu er også rigtig mange normale fitnesscentre, såsom Fitness World, SATS med flere taget Airbiks ind, da de er meget skånsomme for kroppen, og brænder super mange kalorier af på kort tid. Airbikes er også kommet ned i en pris, hvor mange private forbrugere kan være med. Prisniveauet ligger på ca. 8-14.000 DKK for en god professionel AirBike.

I denne Airbike Test gennegår vi en del forskellige modeller, så du kan finde den Airbike, der passer bedst til dig. Vi har testet Airbike på følgende parametre;

  • Stabilitet – Hvor robust og holdbar er den?
  • Computeren/konsolen? Hvad kan den måle, og hvor præcis er den?
  • Rundløb – Hvor stabilt og glidende er trådet?
  • Value for money – Hvilken kvalitet får du for pengene?

Taurus Ergo-X – BEDST I TEST!

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★★
Value for money ★★★★★

Taurus Ergo-X Airbike er vinder af vores AirBike test. Det er en ekstrem robust og solid Airbike. Den har masser af tyngde, og man føler virkelig, at der er noget vægt og robushed under sig. Også når man virkelig tramper igennem i pedalerne. Det er også den AirBike i testen, som vejer mest med sine 80 kg. Brugervægten er herved på 160kg. Det er også derfor, vi har valgt at give den top karakter i stabilitet. Taurus Ergo-X er udviklet til fitnesscenterbrug, og den kommer med professionel garanti. Dette betyder, at hvis du som privat køber den, så har du 36 mdr. garanti ved hjemmebrug. Dette er en maskine som er bygget til at køre 8-10 timer hver dag, og det kan man godt mærke, både i rundløbet og stabiliteten.

Taurus Ergo-X Airbike kører med remtræk og ikke kædetræk, som Assult AirBike gør. Det gør, at den kører mere smooth, ikke har så mange reperationer, og så larmer den mindre. Du har altid den klassiske lyd og følelse af luft, når du kører på en AirBike. Udover rundløbet, så føler vi, i testpanelet, at det er rart, at den har doublet arme. Dette bevirker, at du både kan holde hænderne lodret og vandret, hvilket giver en del flere træningsmuligheder, og samtidig kan du træne lidt andre vinkler på musklerne. Maskinen har et dejligt solidt sæde, som er af god kvalitet og med mange justeringsmuligheder. Taurus Ergo-X har 8 indbyggede træningsprogrammer. Den har Airbike testens største display og den konsol, vi fandt nemmest at bruge. Alle AirBikes her i testen kan stort set måle det samme; tid, strækning, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls via deres LCD konsol. Så dette er ikke det afgørende parameter, da dette stort set er identisk for dem alle.

Alt i alt er det en super AirBike, hvor du får meget for pengene. Og så minder den en del om Assult AirBike Elite, som bare koster ca. 5000 DKK mere. Meget robust med PRO garanti og et lækkert rundløb gør, at denne model vinder vores AirBike test.

Assault AirBike – kendt fra crossfit

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★☆☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

I en AirBike test kommer man ikke udenom verdens mest populære Airbike, som er Assault. Den er fra USA, og det er verdens mest solgte Airbike. Den kaldes også “Crossfit cyklen”. Den bruges i alle crossfit konkurrencer, og derfor er den selvskrevet at stå i alle crossfit centre. Den er meget kontant i sin reaktion, og meget hård at bruge. Det er en god og gennemtestet cykel, men i virkeligheden også samtidig en ret skrøbelig cykel. Da vi testede den med tungeste mand i testpanelt på 105 kg. så virkede den meget rystende, og den er også ret spinkel i stellet i forhold til Taurus Ergo-X. Dette er Assault formentlig godt klar over, og derfor har de også lavet en Assault Bike Elite. Assult AirBike er den eneste i testen, som kører med kædetræk. Dette giver et lidt anderledes træk/tråd, end når den kører med remtræk. Det gør også, at cyklen larmer lidt mere og kræver lidt mere vedligholdelse.

Har du en Crossfit box eller gerne vil deltage i konkurrencer, skal du natruligvis vælge denne model, så den er identisk i forhold til den model du bruger, når du er til konkurrence. Men hvis det er fordi du gerne vil i form, smide nogle kilo og/eller forbedre din kondi, er der flere andre modeller i testen, som vi synes er et noget bedre valg. Vi har erfaret, at der er nogle kopier af den original amerikanske Assault AirBike i omløb. Vi har dog ikke haft mulighed for at teste dem, men grunden til at man køber denne cykel, er ofte mest for at have den originale, som der konkurreres på. Det vil derfor ikke give mening at købe en billigere kopi af Assault biken.

Det er testens billigste cykel, så det skal den selvfølgelig have en ret høj karakter for, men vi synes ikke rundløbet eller stabiliteten lever helt op til de høje forventninger, vi har. Konsolen er fin og kan måle det, den skal. Nemlig;  tid, strækning, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls. Men det står ret småt på konsolen i forhold til nogle af de andre cykler i testen.

Schwinn AirDyne AD8

Konsol ★★★☆☆
Stabilitet ★★★☆☆
Rundløb ★★★☆☆
Value for money ★★★★☆

Schwinn Airdyne er en klassiser, når vi taler AirBikes. Den har været på markedet i mange år og prøver både at henvende sig til fitness- og crossfit folket. Den har ligesom Taurus Ergo-X nogle store faneblade og kører på rem/bælte træk så den larmer ikke helt så meget som Assault airbiken. Den har, ligesom Taurus, doublet håndtag, så man har flere grebsmuligheder. Cyklen er derudover dejlig robust. Den er meget mere robust end Assualt men ikke helt så robust som Taurus Ergo-X, når vi virkelig testede og tæskede den igennem med fuld power og stod op i pedalerne. Schwinn har lavet mange gode produkter igennem tiden, og de har faktisk også en Airbike, der hedder Schwinn Airdyne AD6. AD6 er ikke et specielt vellykket forsøg for at lave en billig airbike. Flere i testpanelet har tidligere prøvet den, og den virker alt for spinkel, men prisniveauet ligger også kun på ca. 6.000 DKK. Hvis du gerne vil have en Schwinn så skal du klart vælge AD8 modellen.

Rundløbet er godt og glider rigtig lækkert. Man kan tydelig mærke bæltetrækket og de store faneblade. Den har naturligvis den klassiske airbike lyd og giver også en del vind i håret, når man virkelig giver den gas. Omkring kraken og pedalerne, virker den en smule plastik-agtig, men arme og svinghjul kører derimod robust og godt. Konsolen giver en masse information, og der er 9 indbyggede programmer. Konsolen minder meget om Assault Airbikes konsol. Alt i alt kan man sige, at Scwinn Airdyne AD8 og Assaut Elite minder utrolig meget om hinanden. Dog er Assault Elite lidt lækrere på alle punkter og ikke helt plastik-agtig. Til gengæld er den altså også ca. 5.000 DKK dyrere, og det er den efter vores mening ikke værd.

Assault AirBike Elite

Konsol ★★★★☆
Stabilitet ★★★★★
Rundløb ★★★★☆
Value for money ★★☆☆☆

Elite. Sådan et navn forpligter lidt og især, når det kommer fra verdens største producent af Airbikes. Vores forventninger var kæmpestore til denne Assault Airbike Elite. Vi forventede os samtidig en meget mere robust bike end deres normale Assault bike. Det har vi fået – den er faktisk utrolig lækker! Den er robust, den er smooth at køre på, og den føles utrolig meget som Taurus Ergo-X. Og så vidt vi kunne se ligner armene, sædet, krank og pedaler 100% hinanden på Assault Elite og Taurus Ergo-X. De lyder ens og den største forskel er vel nok udseendet og prisen. De har også begge transport hjul foran på cyklen.

Bliver Assault Elite en succes, som man kommer til at se i de danske fitness-/crossfitcentre? Det håber vi, og vi håber meget, at Crossfit-verdenen bliver ændret således, at det er denne model der kommer til at blive brugt til Regionals og crossfit konkurrencer verden over i fremtiden. Det er en meget bedre cykel end deres normale Assault bike. Den er dog også næsten dobbelt så dyr. Eftersom den er stort set identisk med Taurus Ergo-X, men koster ca. 5000 DKK mere, så er der igen tvivl om, at vi har valgt den rette vinder af denne Assault Airbike test.

Assult AirBike test – Det skal du vide inden dit køb

Hvis du skal købe en Airbike hjem til dig selv privat eller til et fitnesscenter, så vil vi anbefale du køber en med bælte-/remtræk. Den larmer mindre, er mere smooth at køre på og kan anvendes af flere. Der er også mindre vedligholdelse i forhold til kædetræk.  Hvis du køber en, fordi du skal stille op til crossfit konkurrecer, så sæt dig i stedet ind i, hvilken model de konkurrerer på lige pt. De seneste år har det været Assault Airbike, men det kan evt. skifte på et tidspunkt. De fleste airbikes har en max brugervægt på fx 150 kg-160 kg. Men hvis du vejer over 100kg. vil vi anbefale Taurus Ergo-X eller Assasult Elite, da de 2 modeller simplethen er de mest stabile og dem, som vi følte os sikrest på.

Det er en rigtig god ide at tage forbi en butik, hvor du kan prøve de forskellige modeller af inden, du køber. Selvom de kan indstilles mht. højde og længde til håndtagene, så vil der altid være nogle, der passer bedre til dig end andre. Vi blev fx overraskede over, hvor meget det egentlig betød for os, at der var doublt styr på, så man både kan træne med hænderne vandret og lodret.

Vi håber at denne Assult Airbike test har gjort dig en smule klogere på forskellige modeller samt, hvad du skal kigge, efter når du selv skal ud og teste dem. Vi vil altid anbefale at vælge et mærke/butik hvor du kan prøve og teste Airbike af inden køb.

Del.

Tilføj en kommentar